Witam!
Mam kilka pytań. Oglądałam forum i nie znalazłam na nie odpowiedzi. Tak więc zamierzam za około tydzień zrobić sobie dredy i mam w związku z tym 3 pytania.
1. Czy lato to dobry okres na zrobienie dredów? Wszyscy w około mi mówią, że będzie mi cholernie gorąco i że nie wytrzymam w nich, w dodatku będę musiała często dokręcać jak będę chciała myć głowę, a raczej na początku nikt nie jest wprawiony...
2. Czy dokręcanie odrostów bardzo boli i czy sporo włosów przy tym wypada?
3. Jeżeli ktoś miał dredy i już nie ma bo je obciął to chciałabym się dowiedzieć czy jego gęstość włosów jest podobna, czy jednak w związku z tą fryzurą się pomniejszyła?
Wypowiedzcie się szczerze na ten temat. Z góry dzięki
Wysłany: 2006-06-25, 20:08 Re: Dredy w lecie
Wherever napisał/a:
Witam!
Mam kilka pytań. Oglądałam forum i nie znalazłam na nie odpowiedzi. Tak więc zamierzam za około tydzień zrobić sobie dredy i mam w związku z tym 3 pytania.
1. Czy lato to dobry okres na zrobienie dredów? Wszyscy w około mi mówią, że będzie mi cholernie gorąco i że nie wytrzymam w nich, w dodatku będę musiała często dokręcać jak będę chciała myć głowę, a raczej na początku nikt nie jest wprawiony...
2. Czy dokręcanie odrostów bardzo boli i czy sporo włosów przy tym wypada?
3. Jeżeli ktoś miał dredy i już nie ma bo je obciął to chciałabym się dowiedzieć czy jego gęstość włosów jest podobna, czy jednak w związku z tą fryzurą się pomniejszyła?
Wypowiedzcie się szczerze na ten temat. Z góry dzięki
ad1. kazda pora roku ma swoje wady i zalety. Nie sadze jednak zeby to az tak barddzo przeszkadzalo, ze jest wysoka temp. Ja nie czuje specjalnej roznicy, nie umieram egzystuje normalnie mimo, ze mi grzeje co do dokrecania, to im czesciej dokrecasz tym lepiej dla nich (oczywiscie bez przesady, bez popadania w skrajnosc - to moze im zaszkodzic)
samo dokręcanie boli trochę, ale da się przeżyć..
no i osobiście powiem szczerze, że jakbym miała robić dready teraz, tobym nie zrobiła. żałuję, że nie poczekałam do września, bo momentami naprawdę mam ochotę je obciąć, byle tylko tak mi nie grzały..
bezinternetowo przez jeszcze jakiś czas. ale was kocham wciąż ^_^
Grzały? Jak się zdreadzi cały łeb mniej grzeje. Do dreadów cieżko dostaje się ciepłe powietrze a są odsłonięte kawałki głowy, więc jest lepiej niż bez...
Tak czy siak, da się przetrwać, tak samo jak każdy inny w długich włosach
A dokręcanie wcale nie jest straszne...Da się przeżyć i to bez problemu ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum