Nomad, ja bym na miejscu tego co by Ci je mial robic nie dotknela tej glowki
a w ogole to tluste wlosy sie nie tapiruja znaczy tak choby wcale a umyte ladnie sie placza i szybciej robota idzie Be De, wystarczy poczytac to co juz jest napisane
a tak co do mycia to strasznie mi sie dreadki po myciu teraz rozwalaja nawet gorzej niz na poczatku
eee, po co poprawiać Ja poprawiam dopiero jak widze, że sie rozpada na amen, czyli raz na miesiąc
xD no ja tez teraz nie poprawialam oj dawnoooooooo po myciu nawet tez nic nie tknelam tylko odrosty xD i trzymia sie pupile nawet nawet a po myciu sa takie fajne mieciutkie xD
ja zas myje tak,jak to bylo przed zrobieniem dredow. zwykly szampon, moda z kranu /czasem w ekstremalych sytuacjach woda mineralna z 5l baniaka z biedronki - np.gdy sie jest na jakims namiotowym wyjezdzie
i..wszystko jest w miare ok. znaczy..zadnych dodatkowych problemow
Mam pytanko - czy dredki sie bardzo rozwalają po myciu ?? i czy jesli nie są zbyt ubite to wogóle przetrwają to mycie ??jaki szmpon jest najpeprzy spośród - powiększającego objętość, do włosów kreconych i przeciwłupieżowego?
[ Dodano: 2007-02-24, 22:33 ]
i jeszczej edno - można je suszarką potraktowac, czy spać w mokrych... ??
no po myciu zawsze się trzeba trochę szydełkiem namachać
nie muszą być jakoś specjalnie zbite byle by się już same od siebie nie rozpadały
najlepszy przeciwłupieżowy (zdecydowanie odradzam te dwa pozostałe) choć i tak trzeba uważać ponieważ takie zwykłe szampony zazwyczaj mają jakąś tam odżywkę a to dla dredów nie jest dobre ponieważ nie chodzi nam o pielęgnowanie włosa ale właśnie o ich zniszczenie
wiem że to głupio brzmi ale taka prawda
ja używam mydła do samych dredów ponieważ póżniej łatwiej się je szydełkuje i mam wrażenie że się lepiej zbijają a skórę głowy poprawiam nizoralem żeby nie było łupieżu lub by ewentualnie wyeliminować jego zaczątki (mydło wysusza skóre powodując łupież czy jakoś tak więc czasem trochę schodzi tego nizoralu )
co do suszarki to opinie są podzielone - niektórzy uważają że niszczą one dredy niektórzy że jeszcze im to pomaga ja wiem tyle że nie lubię jej dmuchasz na dredy i dmuchasz ale w środku i tak są mokre bezsens na dodatek jakby się puszą
z chodzeniem spać z mokrymi dredami to jest tak że wcale się nie płaszczą czy coś podczas snu osobiście myślę że jeśli nie masz nic do mokrej poduszki i ogólnie lekkiego dyskomfortu podczas snu to spokojnie możesz spać z mokrą głową
sam jednak praktykuję mycie głowy rano żeby schły w naturalny sposób przez cały dzień (oczywiście ręcznikiem przejechać trzeba ) czasem myję po poludniu tak że kiedy się kładę spać to jeszcze mam lekko mokre ale specjalnie mi to nie przeszkadza
pokazałabyś te swoje dredy bo jakoś ich chyba nie widziałem jeszcze a ciągle mówisz jak są one słabo zbite i wogóle coś nie chce mi się wierzyć że naprawdę masz się czego obawiać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum