strasznie podoba mi się to sformułowanie,jest po prostu cudowne Assia poprawiłaś mi humor nieźle
a co do tematu to ostatnim razem myłam dredki 2 tygodnie temu. szamponem familijnym za 3 zł .Odwiedził mnie niestety Pan Łupież więc przerzucę się chyba na nizoral i tak za tydzień potraktuje nim moje sznurówki.
Mam pytanko - czy dredki sie bardzo rozwalają po myciu ?? i czy jesli nie są zbyt ubite to wogóle przetrwają to mycie ??
dready jak to po myciu wiadomo ze troche sie rozwala to tez zalezy jak sa bardzo zbite bo jak mocno to raczej nic im nie ebdze ale wiadomo 'poczatkujace' dready sie troche napusza i powylaza wloski ale potem wystarczy poszydelkowac i juz jest ok
EwelQa napisał/a:
aki szmpon jest najpeprzy spośród - powiększającego objętość, do włosów kreconych i przeciwłupieżowego?
polecam przeciwlupiezowy chociaz ja tam myje tylko skore glowy takim szamponem : ] i korzenie dreadow
Cytat:
i jeszczej edno - można je suszarką potraktowac, czy spać w mokrych... ??
ja bym tam suszarki nie radzila ale roznie ludzie gadaja jak dla mnie same wyschna po co je meczyc suszarka : P
Cytat:
z chodzeniem spać z mokrymi dredami to jest tak że wcale się nie płaszczą czy coś podczas snu osobiście myślę że jeśli nie masz nic do mokrej poduszki i ogólnie lekkiego dyskomfortu podczas snu to spokojnie możesz spać z mokrą głową
hmm a ja bym jednak powiedziala ze sie plaszcza szczegolnie jak nie sa mocno zbite, sama kiedys psozlam spac z mokra glowa jak mialam swiezo dready zrobione obudzilam sie z plasterkami ale poprawilam szydelkiem kumple tez tak zrobil i mial bardzo plaskie dready czego juz nie szlo tak ladnie poprawic. lepiej je umyc rano albo po poludniu co by do wieczora juz byly suche : P
Z moimi dredami jest jak z wredną babą, jak pojde spac z mokrymi, musze je leczyc przez tydzien Łamią sie, plaszcza, etc. W zaadzie, to glownie od mycia mam tak rozwalone dredy, bo mylam je przez pol roku raz na 3 dni X.x Po czym pare osob powiedzialo mi, zebym sie w leb jebnela i tu przyszla mi z pomoca moja dreadmakerka. Polecila mi KWAS BOROWY cholernie ciezko jest go dostac ale zauwazylam, ze kiedy wlosy zaczynaja sie tluscic, po przemyciu kwasem borowym skora glowy sie oczyszcza, nie swedzi, etc w zasadzie jest jak po myciu. No i dredy sie nie rozwalaja bo nie trzeba ich moczyc anitraktowac zadnymi szamponami
Mysle, ze moge to polecic kazdemu kto ma probelmy ze skora na glowie(swedzenie etc.) Mnie pomoglo.
_________________ #dredy, server: warszawa.irc.pl, port 6666
Czy po każdym myciu dredy "wiotczeją" ?? Tzn ja sie przez osatatni tydzień namachałam szydłem, żeby twarde były, wczoraj je umyłam i znowu sie zrobiły "kluski"
eLL_Koza, hmm a gdzie taki kwas borowy mozna dostac ? : > apteka ? EwelQa, cierpliwosci na poczatku to normalne ja mam dready 7 miesiecy i dalej po myciu robi mi sie push up duzo machania jest po myciu ale jest coraz lepiej : P
Poszczelona, kwas borowy w aptece, ale nie kazdej. Np u nas w krakowie jest tylko pare aptek gdzie dostaniesz kwas borowy, nieiwem jak u was, musisz popytać. Tak czy owak - polecam
_________________ #dredy, server: warszawa.irc.pl, port 6666
mycie mycie mycie...
ogolnie kiedy jeszcze nie mialem dredów mylem glowe codziennie , głowe i włosy.
teraz myje glowe co 2 / 3 dni ale i tak czuje sie fatalnie. niby jestem facet i powinno mi to powiewać czy mam łupież czy nie ... no ale dostałem łupieżu od kąd mamd redy , duzo imprezuje i moja glowa jest często spocona, a dredy mam na tyle krótkie ze nie moge ich nie zamoczyć podczas mycia ogolnie to mycie glowy to jest najwieksza kicha ... az mnie kurwica łapie jak siedze przed telewizorem i wkręce się w drapanie głowy to az mnie czaszka boli ...
KICHA KICHA KICHA !! KTO WYMYSLIL TEN ŁUPIEŻ !?
_________________ "Matisyahu - Warrior" + dobre jaranie
Bądź wojownikiem. Zajmij miejsce po którejś ze stron w walce o bycie sobą !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum