Ja swoje dready myję średnio raz na miesiąc Po co myć częściej, jeżeli nie śmierdzą? A teraz najlepsze: po umyciu schną około dwóch dni i śmierdzą tak nieprzeciętnie, że wytzrymać się nie da...Ale to tylko jakieś 48 godzin, potem pachną bardo przyjemnie...A co samego mycia, zajmuje mi około 3 godzin, albowiem najpierw 2 razy myję skórę głowy, po czym każdeego dreada osobno myję około 2 razy i mam spokój na miesiąc Jedyne, co w tych stereotypach jest prawdą, to to, że śmierdzą, ale tylko po umyciu...Yyy przynajmniej w moim przypadku...:P:P A jak sprawa wygląda u Was?
Jah bless You!!!!
_________________ To jest dobry riddim i tego się trzymam
A u mnie jest zupełnie odwrotnie Choć myje raz na tydzień, to już następnego dnia wydziela się nieprzyjemny zapach. ...i tak trzyma się przez kolejnych kilka dni, aż do następnego mycia. Już nie wiem co mam robić, by pozbyć się tego smrodu. Nie chce myć ich zbyt często, bo nie mam zbytnio czasu na poprawki.
mi tam włosy nie śmierdzą myje je raz na tydzień, ale to ze względu na łupież. Mycie zajmuje ok. 20 minut, schnięcie 3 godziny... Uzywam w tym celu Nizoralu (podejrzliwe spojrzenie kobiety z apteki - bezcenne ) Wsumie nie wyobrażam sobie żadszego mycia głowy...
nie mam pojecia czemu twoje włosy Vinalle, mogą w tak szybkim czasie zacząć nieprzyjemnie pachnąć ... moze poprostu jest to spowodowane szybkim przytłuszczaniem się włosów, a może tym ze jesteś osobą aktywną fizycznie, przez co masz często zapoconą głowę... nie mam zielonego pojęcia
jezeli pryszcza mozna zamaskować to czemu nie mozna zamaskować niepryzjemnego zapachu ?
proponuje Ci kupić olejek eteryczny o wybranym zapachu i mieszać z szamponem, sam kiedyś tak robiłem wystarczy kilka kropelek ktore potrafią zdziałać cuda co prawda nie robiłem tego na dredach ale na pewno sproboje chociaz moje dredy pachną całkiem zwyczajnie
pozdrawiam
_________________ "Matisyahu - Warrior" + dobre jaranie
Bądź wojownikiem. Zajmij miejsce po którejś ze stron w walce o bycie sobą !
Vinalle, A czym myjesz dready???
Ja próbowałem różnych specyfików, ale osobiście polecam szampon dla dzieci "Bambino"czy coś w tym stylu...
Na przykry zapach pomaga też mycie głowy żelem pod prysznic np Adidas, z tym, że włosy po umyciu śmierdzą, ale potem przez kilka tygodni pachną właśnie tym żelem...
Odradzam używania szarego mydła, bo podrażnia skórę głowy i oprócz problemu zapachu pojawia się też swędzenie, a nawet coś w radzaju pryszczy bllee... Nieprzyjemne i bolesne...
Blesss...
_________________ To jest dobry riddim i tego się trzymam
tak... słyszałem ze to mydło jest przereklamowane... niby włosy się wysuszają i mechacą ale nie wiem czy to jest warte skutków ubocznych . łupież, wędzenie, przykry zapach, łamliwość włosów, i wiele wiele innych
pryszcze od mydła...tego jeszcze nie słyszałem no ale wszystko jest mozliwe...to zalezy od skory głowy nie kazdy musi dostac pryszczy tak jak i nie kazdy musi dostać łupież
moze poprostu Vinalle, gnije Ci coś w dredach znajdz przyczyne i ją usuń no chyba ze przyczyną sa same dredki
Hmm... Może dlatego, że nie przyzwyczaiły się jeszcze do tak rzadkiego mycia (w końcu przed zdredowaniam myłam włosy codziennie). A może moja skóra już tak ma...
W tym jest problem, że mam (jak to ludzie mówią) zbyt dobry węch i troszke przeszkadza mi ten zapach
A dredki myje najzwyklejszym szamponem (pokrzywowym).
Vinalle rzadkie mycie ? ja jako facet proboje Cie zrozumieć . przed zdredowaniem myłem głowe codziennie teraz myje głowe raz na 3/4 dni ciezko mi z tym , ten łupiez i cała reszta wiązaca sie ze zmianą dbania o skórę głowy ale uwierz mi ... troche własnych checi i w szystko bedzie dobrze
jezeli jednak to wszystko to nie tylko zasługa twoich włosów ani skóry to najwyzsza pora na wizytę u dermatologa on sprawdzi co nie tak z twoja skórą nie ma się czego bać
wszystko dla ludzi pamiętaj jednak ze wszystko w odpowiednim wieku i odpowiedniej ilości pozdrawiam :* i zyczę powodzenia w walce z przykrym zapachem
ja myje dwa razy w tygodniu , uzywam roznych szamponow, najczesciej tych tanszych bo na ajkis gównach firmowych stracilbym majatek, i jest git, po myciu nic nie poprawiam i nie szydelkuje, mam w dupie bo trzymaja sie same z siebie calkiem dobrze
Ja myję raz na 4-5 dni, moje dredziki mają dopiero 4 miesiące ale są przynajmniej wg. mnie całkiem nieźle dopieszczone szydełkiem:D Kiedyś myłam szamponem dla dzieci, potem szarym mydłem i płukałam w occie, potem różnymi normalnymi szamponami, obecnie Fructis przeciwłupieżowy. Głowa mnie nie swędzi, ale łupież przybrał ekstremalną formę, dosłownie powczepiał się w dredy, tzn przylepie się dookoła pojedynczych włosów, oprócz tego mam ciemne włosy i w oczy rzucają się białe cebulki sterczące na powyrywanych włosach- nic nie mogę z tym zrobić, gdyby ktoś miał jakiś pomysł to będę wdzięczna:)
ja odzywkuje swoje dredy, powoli przyzwyczajam swoją głowe
dredki myje raz na tydzien, reszte głowy, 3 razy w tygodniu, oczywiscie nie mam juz łupieżu i to mnie cieszy najbardziej. myje zwyklymi szamponami, raczej nie uzywam nizoralu bo to jednak lek do skóry, a moja skóra na głowie od szamponu pokrzywowo-brzozowego z hipernowej za 7 zł , zrobiła się całkiem nawilzona i zdrowa, niestety borykam się teraz z nieprzyjemnym zapachem co dziwnego nie na dredach a na częsci włosów niezdredowanych ... ale i z tym daje sobie rade
odzywka fructis do wlosów przytłuszczonych
szydełkuje jakis dzień do 2 dni po umyciu zalezy jak się do tego zbiore
im dłuzej mam dredki tym bardziej zmienia sie to jak o nie dbam chyba kazdy to potwierdzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum