Zależy jak szybko Ci rosną, jakiej masz grubości, czy się kręcą, czy sa proste itd...
Ale myśle, że powinny być gdzieś trochę za ramiona, aby takie coś powstało.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Musisz przyjąć ze ok 1/4 - 1/5 długości włosów przed robieniem dredów moze 'zniknac' . Jeszcze duzo zalezy od sposobu robienia i od włosów. Mysle ze do takiej fryzury jak pokazales na fotce musisz miec włosy + - do ramion. Ale tak jak mowilem duzo zalezy od robiacego. Bo tu moga byc odstepstwa od normy, wiec najlepiej jak masz juz jakąs osobe robiacą upatrzoną skonsultuj sie jeszcze z nią.
_________________ Pomóż nam w konkursie, dodaj link:
No tak sporo zależy od sposobu robienia dreadów.Ale myśle że włosy jakoś tak troszkę poza ramiona powinny wystarczeć.Ja miałem właśnie takie trochę poza ramiona no i mam teraz dready mniej więcej takie jak za zdjęcia
sorry czy kręcone włosy mają jakieś przeciwwzkazania do zaplotenia dredów
Ja myślę, że jak zrobię dredy to wtedy będe miał powykrecane dredy nie mam pojęcia co do tego... Może zrobię ,,Afro" choć nie będe mial z tym dużo problemów bo maje włosy juz tak wyglądaja
no ja tez mam tak z 8 cm i do tego krecone kiedys mialem baaardzo krecone jak murzyni ale teraz tez monco mi sie kreco bo wszyascy widza wyaraznie ze mam krecone i mi rosna dosc szybko to ile mnie wiecej musial bym zapuszczac jeszcze zeby miec juz w miare ladne dredy tzn no nawet takie faunie sterczące chcoiaz chcial bym miec dluzsze
metrowe dredy a masz narazie 5cm :o
Mysle że zanim bys doczekał tego to z 10 razy Ci sie zmieni chec posiadanej fryzury.
Ale czysto teoretycznie ok. 1cm włosów rosnie na miesiac (na poczatku troszke szybciej potem troszke wolniej - i w zaleznosci od osoby ale tak uśrednijmy.
1m = 100cm
Ale przy robieniu dredow troche sie to zmiejszy czyli z 120cm
pamietajac ze 1cm = 1 miesiac czekania
120 miesiecy = 10 lat :yea:
_________________ Pomóż nam w konkursie, dodaj link:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum