Wysłany: 2008-01-19, 17:31 Kilka pytan od laika :)
A więc to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich A oto moje pytania :
1.Moja metoda na dready to znaczy tą metodą będzie mi je robił kumpel :
I.rozczesuje dokładnie włosy.
II.tapiruje włosy aż zaczną się zbijać.
III.skręcam rekami jak by dready.
IV.jeszcze raz tapiruje jakby tego dready przez co się bardziej zbija.
V.biorę dready pomiędzy dłonie i szybkimi ruchami jak bym zacierał ręce go zbijam.
VI.wplatam wystające włosy szydełkiem.
Dready tą metodą robiłem na włosach syntetycznych nawet po umyciu się nie rozwaliły:)Czy na normalnych włosach ta metoda będzie skuteczna ?
2.uprawiam czynnie sport czy to będzie miało wpływ na moje dread'ki chodzi mi tu głównie o pocenie się.
3.Nie daleko mnie jest rzeka w wakacje często się w niej kąpie czy będzie to miało duży wpływ na dready gdy będę w niej pływał raz na powiedzmy tydzień ?
4.Mam włosy długości 15 cm czy po zrobieniu dready będą takie sterczące ?
Sporo tekstu ale gdy komuś chciało się go przeczyta to prosze o odpowiedź z góry dzięki
I pozdro wszystkim
syntetycznych nie musisz tapirowac ani zbijac w rekach przed szydelkowaniem
tak, na normalnych wlosach metoda jest skuteczna
nie ma znaczenia sport, im czesciej bedziesz myl tym czesciej je trzeba bedzie dokrecac, unika sie mycia (ile wytrzymasz) przez kolo 3 miesiace, po zrobieniu dobrze jest wytrzymac ze 2 tygodnie
dopoki nie dojrzeja sie je chroni, mozesz zawsze porzadnie je i mocno poszydlowac, wtedy dojrzeja szybciej
tak, beda sterczace w zaleznosci od stopnia szydlowania przy glowie, od 3 do 7 dni
Na przykład zaokrąglić, manewrując szydłem - chwytasz wystające włosy i wciągasz je w górę, do dreada (ciężko to wytłumaczyć tak bez wizualizacji, ale nie jest to trudne).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum