ja robie dread dlatego, ze jestem ^rastafarianem^ tak zwanie slucham reggae wyznaje wiare rastafarai . I w ogóle lwia afrykanska fryzura tez jest fajna co nie ??
zapytam zatem /po raz kolejny/ - co to jest "wiara RASTAFARAI " i i co znaczy byc "RASTAFARIANEM" .prosze o sesnowna odpowiedz + od razu poprawna gramatycznie forme.
Nie potrafię odpowiedzieć na twoje pytanie mictatencuhtli
Robię sobie dredy dlatego ze mi się podobają i jest to bezproblemowa fryzura
-zajebiście wygladają jak ktoś śmiga wyczynowo na towerku(tak jak ja na przykład )
-i robię sobie też dedy dlatego ze denerwuje mnie moję przezwisko _jezus_(nie dla tego ze jestem ulizany tylko podobo jestem bardzo podobny) cała szkoła mnie tak nazywa a jak jakaś staruszka zobaczyła mnie nad sobą stojacego na roweze i się przezegnała mówiać: "świety jezu wreszcie" to się wściekłem
Dlaczego zrobiłem dready? Bo od zawsze chciałem je mieć, odkąd pamiętam. Mówienie, że zrobiłem dready, bo jestem rastamanem jest dla mnie trochę bez sensu. Dready to tylko fryzura, a to drugie to chyba jednak trochę więcej... Ja przynajmniej jeszcze do tego nie dorosłem, za mało o tym wiem, żeby móc się tak określić
reggus napisał/a:
ja robie dread dlatego, ze jestem ^rastafarianem^ tak zwanie slucham reggae wyznaje wiare rastafarai . I w ogóle lwia afrykanska fryzura tez jest fajna co nie ??
Wg mnie, jeżeli uważasz się za rastafarianina (osobiście wolę rastaman ) to się trochę nie szanujesz. Nie ma czegoś takiego jak Rastafarai, a Rastafari i owszem. Żaden rastaman nie powie, że zrobił dready tylko dlatego, że jest rastamanem
_________________ Nie idź tą drogą, szeroką drogą
Nie idź tą drogą, którą idą wszyscy
Nie idź tą drogą, szeroką drogą
Popatrz jak oni na tym wyszli.
Tyle powiem
A ja zrobiłam dready z paru powodów... W sumie długo by o tym dyskutować. Trochę dla identyfikowania się z ludami indii , hinduizmem się bardzo interesuję już długi czas. Trochę też dlatego, że to był dobry odskok od codzienności, która na początku tego roku ostro dała mi w kość. Potrzebowałam jakiejś zmiany, odświeżenia.
Poza tym jestem bardzo dumna z mojego dreadmakera ;D Nie wiem na ile mnie pocyganił w swoich opowiastkach, na ile opowiedział coś o sobie, hehe ;D ale jeśli mówił prawdę, to trafiłam perfektnie, bo w Indiach był, w ruchu Hari Krishna etc, etc, etc...
zapytam zatem /po raz kolejny/ - co to jest "wiara RASTAFARAI " i i co znaczy byc "RASTAFARIANEM" .prosze o sesnowna odpowiedz + od razu poprawna gramatycznie forme.
No nie mów, że nigdy nie słyszałeś o rastafarianach,(spiritual consciousness)=Ruch_Rastafarai(dopuszczone jest także okreslenie -rastamani)
Dokształć się-Prosz!
Włala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_Rastafari
Natasza, ośmieszasz się, tyle ci powiem. mictatencuhtli pyta o takie rzeczy wszystkich, którzy uważają się za polskich rastafarian i zwykle nie otrzymuje satysfakcjonujących odpowiedzi, a ty wyskakujesz z linkiem z wikipedii, jakby to on nie wiedział niczego. napisz, czym to jest dla ciebie albo.. spadajdajdaj ;]
Pezet, zdecydowanie. polscy rastamanie domagają się zalegalizowania świętego zielska, a polscy aborygeni chcą rzucać bumerangiem w miejscach publicznych. równouprawnienie musi być!
Haaha a ja podróżuje często po kraju i na każdej stacji zawsze ludzie pytają mnie czy mam jakieś PALENIE a ja im: czy ja wyglądam na dilera : // nooo .
Codziennie na każdym kroku znajdzie się osoba której się to na pewno nie spodoba / to co noszę na głowie. Wiem że znacznie trudniej znaleźć z dredziokami porządną prace. Ale wbrew wszystkiemu chciałbym się wypowiedzieć że nie obchodzi mnie żadne negatywne zdanie na mój temat tzn chodzi o fryzurę jaką sobie wybrałem. To mój interes co noszę na głowie i jak się z tym czuje a jest mi bardzo dobrze i nie narzekam Każdy robi to co lubi nosi co mu się podoba i żyje po swojemu Chciałem zaznaczyć że nie robiłem dredzików pod wpływem mody/ że to jest teraz modne i to się nosi NIEE !! Powiem tak nosiłem różne fryzury, zapuszczałem włosy z myślą że kiedyś zrobię sobie fajne naturalne i długie dredy. I tak właśnie się stało w maju tego roku Róbcie co uważacie ja wybrałem te drogę
zrobiłem dredy ponieważ są poprostu zajebiste! odczuwałem jakąś taką wewnętrzną potrzebę. pierd*le włoski na żel... założenie że chłopak musi mieć krótke - bzdura. .... w dużym stopniu wyrażam swój przeciw do powszechnie opartych kryteriów. nie lubie jak ktoś mi mówi co mam robić i najczęściej staram się temu sprzeciwić. wkońcu to moje życie a nie kur*a.......................................... heheh skończe bo jak sie wkręce tro nie przestane... poprostu są zajebiste i je mam od 2tygodni na głowie
a ja dredy zrobiłam poniewaz mi sie podobają:D rodzice sie bardzo wkurzali jak mówiłam o dredach i cały czas mi powtarzali" jak skonczysz 18 lat to sobie dredy mozesz zrobic" ehhh... ale pewnego dna poszłam do kumpeli i ona mi zrobiła dredy:P jak wróciłam do domu moja mama powiedziała"rany boskie! jak ty wygladasz..!!cos ty zrobiła!!'' i juz mnie chciała pod maszynke wziasc ... a tu moj tatus wpadł do pokoju i powiedizał"jakie swietne chyba sam sobie takie szczele" hehe wtedy mnie poprostu zatkalo:p i do tej pory mam moje koffane dredlocki i niezałuje tego co zrobiłam:P
ja mam dready bo utożsamiam sie z ruchem jakim jest rastafarianizm. rastafarianizm ewoluował jak wszystko i w europie jest traktowany bardziej jak ruch społeczny, subkultura a nie religia. ja osobiscie w HS jako mesjasza nie wierze i do wiary rastafarian podchodze z pewnym dystansem. bless
_________________ get up, stand up. stand up for your rights!
ja mam dready bo utożsamiam sie z ruchem jakim jest rastafarianizm. rastafarianizm ewoluował jak wszystko i w europie jest traktowany bardziej jak ruch społeczny, subkultura a nie religia. ja osobiscie w HS jako mesjasza nie wierze i do wiary rastafarian podchodze z pewnym dystansem. bless
nie wszystko podlega/-ło procesowi ewolucji;)
utozsamiasz sie z rastafarianizmwem, a jednoczesnie podchodzisz do tego zagadnienia z dystansem- jak piszesz... czy nie ma w tym przypadkiem braku logiki?
utozsamiac sie-> /w tym przypadku/ przyjmowac calosc pewnych przekonan jako wlasne
zachowac dystans-> /w tym przypadku/ nie przyjmowac calosci pogladow jako wlasne
nie mozna utozsamiac sie z ruchem religijnym odrzucajac jego glowny dogmat.
Wysłany: 2007-09-24, 00:54
Polecający: god bless google
mictatencuhtli ty jednak masz misje do spełnienia . uświadomić wszystkich. nie odbieraj tego jako ataku na twoją osobę bo fajnie, że chcesz poukładać ludziom w głowach, lecz nie dasz rady naprawić błednej logiki u wszystkich. w sumie co za różnica co sobie tam w głowach ubzdurali?
_________________ Alcohol doesn't cause hangovers.
Waking up does...
bynajmniej nie mam zamiaru nikogo psychicznie prostowac, ale jesli ktokolwiek zmusi sie przy okazji do myslenia to moze byc...
w sumie osobiscie nie bardzo mnie obchodzi co kto sobie ubzdura, raczej denerwuja mnie sytuacje:
- "o masz dredy,to juz jestes w 100% rasta; ja jeszcze nie mam i jestem tylko na jakies 50%,ale niedlugo sobie zrobie i bedzie fajnie"
badz:
-"oo.. nie palisz...to chyba pierwszy czlowiek z dredami,ktorego znam i nie pali"..
wiecej przykladow nie bede podawac,bo sa zbyt glupie,zeby nimi zasmiecac temat -> zreszta jest osobny na podobne rzeczy..
no i z drugiej strony-> moje studia to. m.in. religioznawstwo,wiec jesli widze ze ktos wypisuje rozne glupoty w tym temacie,to nie zawsze moge sobie odpuscic...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum