ForumNasze.Net Strona Główna

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

ogame

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

mictatencuhtli  

Wysłany: 2007-06-19, 17:05   

reggus napisał/a:
ja robie dread dlatego, ze jestem ^rastafarianem^ tak zwanie slucham reggae wyznaje wiare rastafarai :padam: . I w ogóle lwia afrykanska fryzura tez jest fajna co nie ?? :)

zapytam zatem /po raz kolejny/ - co to jest "wiara RASTAFARAI " i i co znaczy byc "RASTAFARIANEM" .prosze o sesnowna odpowiedz + od razu poprawna gramatycznie forme.

www.myspace.com/dredyinfo

DREDY - WARKOCZYKI

Aru  

Wysłany: 2007-06-20, 20:44   
   Polecający: dzieki ciekawosci

Nie potrafię odpowiedzieć na twoje pytanie mictatencuhtli :(

Robię sobie dredy dlatego ze mi się podobają :] i jest to bezproblemowa fryzura :D
-zajebiście wygladają jak ktoś śmiga wyczynowo na towerku(tak jak ja :hyhy: na przykład )
-i robię sobie też dedy dlatego ze denerwuje mnie moję przezwisko _jezus_(nie dla tego ze jestem ulizany tylko podobo jestem bardzo podobny) cała szkoła mnie tak nazywa :zdegustowany: a jak jakaś staruszka zobaczyła mnie nad sobą stojacego na roweze i się przezegnała mówiać: "świety jezu wreszcie" to się wściekłem :suchy:

robię sobie dredy jakoś w wakacje ;)

houki 

Wysłany: 2007-07-08, 00:00   

Dlaczego zrobiłem dready? Bo od zawsze chciałem je mieć, odkąd pamiętam. Mówienie, że zrobiłem dready, bo jestem rastamanem jest dla mnie trochę bez sensu. Dready to tylko fryzura, a to drugie to chyba jednak trochę więcej... Ja przynajmniej jeszcze do tego nie dorosłem, za mało o tym wiem, żeby móc się tak określić

reggus napisał/a:
ja robie dread dlatego, ze jestem ^rastafarianem^ tak zwanie slucham reggae wyznaje wiare rastafarai :padam: . I w ogóle lwia afrykanska fryzura tez jest fajna co nie ?? :)

Wg mnie, jeżeli uważasz się za rastafarianina (osobiście wolę rastaman :) ) to się trochę nie szanujesz. Nie ma czegoś takiego jak Rastafarai, a Rastafari i owszem. Żaden rastaman nie powie, że zrobił dready tylko dlatego, że jest rastamanem :zdegustowany:
Popatrz jak oni na tym wyszli.
Tyle powiem :P

Lucy Porrison 

Wysłany: 2007-07-08, 14:44   

A ja zrobiłam dready z paru powodów... W sumie długo by o tym dyskutować. Trochę dla identyfikowania się z ludami indii ;) , hinduizmem się bardzo interesuję już długi czas. Trochę też dlatego, że to był dobry odskok od codzienności, która na początku tego roku ostro dała mi w kość. Potrzebowałam jakiejś zmiany, odświeżenia.
Poza tym jestem bardzo dumna z mojego dreadmakera ;D Nie wiem na ile mnie pocyganił w swoich opowiastkach, na ile opowiedział coś o sobie, hehe ;D ale jeśli mówił prawdę, to trafiłam perfektnie, bo w Indiach był, w ruchu Hari Krishna etc, etc, etc...
:P

noziizy  

Wysłany: 2007-07-12, 21:32   

hmm bo każdy chce "byc" BOBEM M :)

Natasza 

Wysłany: 2007-07-20, 09:52   

Cytat:
zapytam zatem /po raz kolejny/ - co to jest "wiara RASTAFARAI " i i co znaczy byc "RASTAFARIANEM" .prosze o sesnowna odpowiedz + od razu poprawna gramatycznie forme.

No nie mów, że nigdy nie słyszałeś o rastafarianach,(spiritual consciousness)=Ruch_Rastafarai(dopuszczone jest także okreslenie -rastamani)
Dokształć się-Prosz! :D
Włala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_Rastafari

pezet  

Wysłany: 2007-07-20, 22:06   
   Polecający: www.google.pl :)

ej, ale polscy rastamanie to coś w stylu polskich aborygenów? mogą rzucać bumerangiem w miejscach publicznych?

Martina  

Zaproszone osoby: 11

Wysłany: 2007-07-21, 21:58   
   Polecający: epuls.pl

Natasza, ośmieszasz się, tyle ci powiem. mictatencuhtli pyta o takie rzeczy wszystkich, którzy uważają się za polskich rastafarian i zwykle nie otrzymuje satysfakcjonujących odpowiedzi, a ty wyskakujesz z linkiem z wikipedii, jakby to on nie wiedział niczego. napisz, czym to jest dla ciebie albo.. spadajdajdaj ;]

Pezet, zdecydowanie. polscy rastamanie domagają się zalegalizowania świętego zielska, a polscy aborygeni chcą rzucać bumerangiem w miejscach publicznych. równouprawnienie musi być! :rotfl:

if I could be who you wanted.. all the time

inny  

Wysłany: 2007-09-11, 22:54   

Haaha a ja podróżuje często po kraju i na każdej stacji zawsze ludzie pytają mnie czy mam jakieś PALENIE a ja im: czy ja wyglądam na dilera : // nooo .
Codziennie na każdym kroku znajdzie się osoba której się to na pewno nie spodoba / to co noszę na głowie. Wiem że znacznie trudniej znaleźć z dredziokami porządną prace. Ale wbrew wszystkiemu chciałbym się wypowiedzieć że nie obchodzi mnie żadne negatywne zdanie na mój temat tzn chodzi o fryzurę jaką sobie wybrałem. To mój interes co noszę na głowie i jak się z tym czuje :) a jest mi bardzo dobrze i nie narzekam :] Każdy robi to co lubi nosi co mu się podoba i żyje po swojemu ;) Chciałem zaznaczyć że nie robiłem dredzików pod wpływem mody/ że to jest teraz modne i to się nosi NIEE !! Powiem tak nosiłem różne fryzury, zapuszczałem włosy z myślą że kiedyś zrobię sobie fajne naturalne i długie dredy. I tak właśnie się stało w maju tego roku :) Róbcie co uważacie ja wybrałem te drogę :)

REGARDS ! :D

CzeRWonak;)  

Wysłany: 2007-09-13, 04:50   
   Polecający: google

zrobiłem dredy ponieważ są poprostu zajebiste! odczuwałem jakąś taką wewnętrzną potrzebę. pierd*le włoski na żel... założenie że chłopak musi mieć krótke - bzdura. :zdegustowany: .... w dużym stopniu wyrażam swój przeciw do powszechnie opartych kryteriów. nie lubie jak ktoś mi mówi co mam robić i najczęściej staram się temu sprzeciwić. wkońcu to moje życie a nie kur*a.......................................... heheh skończe bo jak sie wkręce tro nie przestane... poprostu są zajebiste i je mam od 2tygodni na głowie :hyhy:

kasiaxD 

Wysłany: 2007-09-17, 21:13   

a ja dredy zrobiłam poniewaz mi sie podobają:D rodzice sie bardzo wkurzali jak mówiłam o dredach i cały czas mi powtarzali" jak skonczysz 18 lat to sobie dredy mozesz zrobic" ehhh... ale pewnego dna poszłam do kumpeli i ona mi zrobiła dredy:P jak wróciłam do domu moja mama powiedziała"rany boskie! jak ty wygladasz..!!cos ty zrobiła!!'' i juz mnie chciała pod maszynke wziasc :niepewny: ... a tu moj tatus wpadł do pokoju i powiedizał"jakie swietne chyba sam sobie takie szczele" :szok: hehe wtedy mnie poprostu zatkalo:p i do tej pory mam moje koffane dredlocki i niezałuje tego co zrobiłam:P

sidney  

Wysłany: 2007-09-18, 16:18   

ja mam dready bo utożsamiam sie z ruchem jakim jest rastafarianizm. rastafarianizm ewoluował jak wszystko i w europie jest traktowany bardziej jak ruch społeczny, subkultura a nie religia. ja osobiscie w HS jako mesjasza nie wierze i do wiary rastafarian podchodze z pewnym dystansem. bless

mictatencuhtli  

Wysłany: 2007-09-23, 23:03   

sidney napisał/a:
ja mam dready bo utożsamiam sie z ruchem jakim jest rastafarianizm. rastafarianizm ewoluował jak wszystko i w europie jest traktowany bardziej jak ruch społeczny, subkultura a nie religia. ja osobiscie w HS jako mesjasza nie wierze i do wiary rastafarian podchodze z pewnym dystansem. bless

nie wszystko podlega/-ło procesowi ewolucji;)

utozsamiasz sie z rastafarianizmwem, a jednoczesnie podchodzisz do tego zagadnienia z dystansem- jak piszesz... czy nie ma w tym przypadkiem braku logiki?

utozsamiac sie-> /w tym przypadku/ przyjmowac calosc pewnych przekonan jako wlasne
zachowac dystans-> /w tym przypadku/ nie przyjmowac calosci pogladow jako wlasne

nie mozna utozsamiac sie z ruchem religijnym odrzucajac jego glowny dogmat.

DREDY - WARKOCZYKI

Boruch  

Wysłany: 2007-09-24, 00:54   
   Polecający: god bless google

mictatencuhtli ty jednak masz misje do spełnienia :) :D . uświadomić wszystkich. nie odbieraj tego jako ataku na twoją osobę bo fajnie, że chcesz poukładać ludziom w głowach, lecz nie dasz rady naprawić błednej logiki u wszystkich. w sumie co za różnica co sobie tam w głowach ubzdurali?

mictatencuhtli  

Wysłany: 2007-09-24, 11:32   

bynajmniej nie mam zamiaru nikogo psychicznie prostowac, ale jesli ktokolwiek zmusi sie przy okazji do myslenia to moze byc...

w sumie osobiscie nie bardzo mnie obchodzi co kto sobie ubzdura, raczej denerwuja mnie sytuacje:
- "o masz dredy,to juz jestes w 100% rasta; ja jeszcze nie mam i jestem tylko na jakies 50%,ale niedlugo sobie zrobie i bedzie fajnie"
badz:
-"oo.. nie palisz...to chyba pierwszy czlowiek z dredami,ktorego znam i nie pali"..

wiecej przykladow nie bede podawac,bo sa zbyt glupie,zeby nimi zasmiecac temat -> zreszta jest osobny na podobne rzeczy..

no i z drugiej strony-> moje studia to. m.in. religioznawstwo,wiec jesli widze ze ktos wypisuje rozne glupoty w tym temacie,to nie zawsze moge sobie odpuscic...

DREDY - WARKOCZYKI

Odpowiedz do tematu