Wysłany: 2007-07-18, 23:06
ciężko zbić cienkie dredy, z grubszymi jest mniejszy problem, bo ma się co plątać, natomiast przy cienkich często trudno wsadzić włoska do środka, a nie przeciągnąć go na drugą stronę, na pewno będą bardziej miękkie niż grubsze. To też zależy od struktury włosa, czy są cienkie, czy proste lub kręcone, czy suche czy może zdrowe....
etc
jak z wrocka jesteś to mogę się zająć twoimi dredkami
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
To też zależy od struktury włosa, czy są cienkie, czy proste lub kręcone, czy suche czy może zdrowe....
etc
To powiedz w takim razie na moim przykładzie
Miałam przed dredami proste, zdrowe raczej włosy i takie dosyć gęste.......Więc za ile tak sie zbiją? Dodam, że dredy mam 2 tygodnie
Wysłany: 2007-07-19, 11:53
Polecający: Mama mi poleciła ;]
hmmm.... za rok?
_________________ "A guy walks up to me and asks 'What's Punk?'. So I kick over a garbage can and say 'That's punk!'. So he kicks over the garbage can and says 'That's Punk?', and I say 'No that's trendy!"
Wysłany: 2007-07-19, 12:58
Vinalle tak to zależy oczywiście od szydełkowania jak często ale większości się wydaje, że tylko od szydełkowania. A nie wszystkie włosy są tak samo podatne na skręcanie, kołtunienie. Znam wiele osób, które nie czeszą włosów i nie mają problemów z użyciem grzebienia raz na dwa miesiace, bo ich włosy są tak sztywne i proste, że nie podlegają kołtunieniu.
Natasza to znowu zależy od tego jeszcze jakie masz dredy, i jak została wykonana praca, czyli co zrobil dreadmaster. Jeśli na samym początku zbił ci je mocno i ładnie, to mniejsze będą luzy i mniej będą się rozwalać, czego efektem będzie też szybsze zbijanie. Jest naprawdę wiele aspektów. Nawet długość dredów ma na to wpływ.
Ja swoje do pasa, miałam robione bez szydła. 2 miesiące codziennego dokrecania po 5-8 h, cienkie dredy, cienkie i zdrowe włosy, bardzo elastyczne. Po dwóch miesiącach pierwsze szydełkowanie, systematyczne poprawianie co dwa tygodnie i codzienne poprawki wystających włosków. Po pół roku maksymalnie zbite.
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
Ja mam 3 miesiące, dreadmaker odwalił kawał dobrej roboty Może nie są jakoś super zbite, czy coś, ale nie narzekam. Nie rozwalają się ( no, może są nieco rozwalone, no ale jak ich przez 3 miesiące nie dokręcałam, to wg mnie i tak są w super stanie ;D ) i są dosyć sztywne. Wcześniej miałam zdrowe, proste, gęste włosy.
Tak żeeeeeee dobry dreadmaker to połowa sukcesu .
Ja miałam przed zdredowaniem cienkie,proste włosy, niespecjalnie mocne. Robiłam dredy bardzo spontanicznie, poprostu koleżanka mi zrobiła za free i chyba nie była dreadMASTEREM..i przez to bardzo ciężko mi o nie dbać, a chciałam sama się nimi opiekować bo nie mam za bardzo pieniedzy na dobrego dreadmakera Teraz jakbym robiła dredy to pewnie chciałabym je przedłużyc albo pogrubic.. Dodam jeszcze że mam 30 dredów, prawie do barków siegających...Więc za ile się zbiją mniej wiecej?
_________________ coco jumbo i do przodu-to moje hasło!dobre, nie??
Wysłany: 2007-07-19, 21:41
jeśli masz cienkie dredki, a do tego z cienkich włosów co oznacza ich łamliwość, a proste włosy mogą być elastyczne lub nie, do tego koleżanka robiła (możliwe że dobrze) i teraz kwestia dbania, jesli sie przylozysz to za pół roku powinny już nabierać zbitą formę, chociaż jeśli przy korzeniach masz zbite, możliwe nawet, że wcześniej
nie wiem oczywiscie w jakim teraz są stanie
pozdrawiam
[ Dodano: 2007-07-19, 22:42 ]
aha, poświęc uwagę jednemu dredowi i maltretuj go codziennie będziesz wiedziała ile mniej więce potrzeba na resztę i sama bedziesz widzieć efekty i czas ich zbicia
mhm dokladnie cienkie dready zbijaja sie wolnej niz grube : > wiem po sobie mam roznej grubsoci dready i te cienkie sie zle szydelkuje grube juz mam dawno zbite zrobily sie kamienie cienkie dalej sie rozwalaja : P
Teoretycznie..ale w praktyce to ja tez mam pare troche grubszych, i są zdecydowanie twardsze Zresztą to nie zależy od obwodu, tylko jak jest grubszy dread=więcej włosków=więcej mozliwości "zaplątania" w środku dreada.. nie umiem tego jaśniej powiedzieć
_________________ coco jumbo i do przodu-to moje hasło!dobre, nie??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum