Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: owad.lezacy
2008-06-19, 15:46
Autor Wiadomość

bieluń 

Wysłany: 2006-04-29, 15:14   POMOCY !! POMUŻCIE MI PROSZE!!

Mam chęc zrobienia sobie dredków , jednak mam bardzo zadkie włosy i nie wiele by mi ich wyszło, a chciałbym mieć ich dużo. Prosze pomuzcie jak wiecie czy mozna jakos zagęścić dredy ?? prosze o pomoc bo naprawde podobaja mi sie dredy a jęzeli zrobie z tych wlosow co mam to wyjdzie mi ich z 10- 15 , a chcialbym miec co najmniej 30- 40 .. prosze o pomoc jęzli jakos można zagęścić dredy to piszcie !

sprezyna  

Wysłany: 2006-04-29, 15:24   

możesz doczepić... :P

bieluń 

Wysłany: 2006-04-29, 15:35   

ale wytlumacz mi dokladnie jak to zrobic prosze pomuzcie ludzie

Fantasmagoria  

Wysłany: 2006-04-29, 16:10   

aby doczepić włosy, musisz iść do fryzjera, ale najpierw najlepiej pochodź po innych i popytaj czy nie daliby ci włosów... możesz też doczepić gotowe dready to tych co już masz na głowie (będziesz miał). Najpierw robisz dready (gwarantuję, że wyjdzie ci ich więcej niż 15, bo ja nie mam gęstych włosów, mam zrobione nieco ponad pół głowy z czego prawie 50 (albo 40-policze to zedytuje :) )dreadów... ) a potem dajesz kolesiowi który ci robi drteady włosy, albo jak sobie kupisz na allegro gotowe dready i prosisz aby ci prze[y]szczepy zrobił. Mój kumple tak sobie kilka doczepił, ale on i tak ma około 70, bo ma cholernie geste włosy.. ;)
a jeśli planujesz zagęszczać włoy u fryzjera, to nie wiem czy to jest trwałe.. a poza tym wyjdzie raczej na to samo jakbys sobie dready od razu doczepiał.
Sprawdz ceny na allegro.. IMO dość wysokie.. nevermind. Mój kumpel pochodził po fryzjerach i dostał włosy do przedłużenia... [można tez u nich odkupic] niedługo ide w jego slady w rajd po fryzjerach.. :)
mam nadzieje ze nie zamąciłam na bardzo i na temat choć odrobine było :mrgreen:
Fiodor Dostojewski

Giya22  

Wysłany: 2006-04-29, 17:10   

hej bielun... zerknij sobie np na niego mial bardzo malo wloskow a wyszlo z tego dosc duzo fajnych derdkow ;) http://www.fotolog.com/giya22/?pid=12118896

ja jestem z Wrocka.. nie wiem skad ty ale prawie w kazdym miescie znajdzie sie ktos kto ci to moze zrobic na glowce ;) pozdro i nie rozpaczaj tak :)

Fantasmagoria  

Wysłany: 2006-04-29, 19:16   

DOŚĆ DUŻO? bardzooooo duużżooooo :) bardzo fajnych dreadów. [zwłaszcza od tyłu 8) ] No włąśnie nie łam się ;) bedzie ok :)
Fiodor Dostojewski

bieluń 

Wysłany: 2006-04-30, 12:30   

dzieki wam wszystkim za porade , mysle dokupic sobie troche dreadkow na allegro lub w jakims innym sklepie( jesli znacie jakies sklepy z dreadkami to podajcie) i doczepic do tych ktore bede mial
pozdrawiam wszystkich
dzieki za wsparcie

SzyCha22  

Wysłany: 2006-05-01, 22:12   

Mam big problema :/ chciałabym zrobic sobie dready ale mam cieniowane włosy nietylko z przodu ale całą głowe... mam długie włosy i dośc grube ale ciniowane :/ a NAPEWNO nie chce dorabianych włosów !! POMOCY licze na waszą pomoc pliss.. :cry:

Fantasmagoria  

Wysłany: 2006-05-01, 22:18   

Ja też mam cieniowane i są różnej długości, są śmieszne, są fajne, są w trakcie ulepszania :D XD nie przejmuj się takimi drobiazgami :P ja jak chce je spiac to te krótkie aby sie tzrymały musze podłożyć pod długie coby nie wypadły. :mrgreen:
Fiodor Dostojewski

ja 

Wysłany: 2006-05-05, 17:27   

kurczę - a ja mam taki problem. Z jednej strony chcę sobie zrobić dredy, a z drugiej nie. mam włosy ok. 20 cm tak sobie myslalam, ze dredy załatwią moje problemy z wlosami: nie muszę ich czesać, nie bede się wnerwiać, ze nie wiem jak sie uczesać itd. Ale ostatnuiio pojawiły się wątpliwośći: słyszałam, że dredów przez pierwszy miesiąc się nie myje, a ja nie chcę być postrzegana jako "brudas", po za tym nie mozna ich rozplątać. decyzja jest tak trudna jak: czy obciąć się na łyso. Kiedy się nie spodoba trzeba długo czekać. I jeszcze jedno: będę chyba jedyną osobą w szkole, która ma dredy. Co prawda u nas nie ma zakazu noszenia takich fryzur, ale chyba byłioby trochę niezręcznie, jak wszyscy się będą pytali, co ja mam na głowie...

Fantasmagoria  

Wysłany: 2006-05-05, 19:03   

1. Już w innych tematach było pisane ze niemyscie dredów przez miesiac to bzdura. Ja nie mylam moich przez tydzien, a teraz myje kiedy chce. Jak sie upzresz to mozesz i na nastepny dzien po ich zrobienu umyc, ale bedziesz miala kupe roboty z dokrecaniem.
2. Znajoma rozplatala dready. zajeło jej to miesiac. Pozniej musiala bardzo wycieniowac, bo miala zniszczone wlosy.
3. jezeli dready mialy by byc tytlko rozwiazaniem problemow z frzyura to nie polecam- po kazdym mysci (a na poczatku to wogole jk najczesciej) musisz poswiecac kupe czasu na dokrecanie. ja z natury jestem leniwa i zazwyczaj rozkladam to nakilka dni zwlaszcza ze palce i to pod kciukiem boli troszke ;] ale da sie przyzwyczaixc ;]
4. zawsze mozezs ich nie dokrecac u nasady, a gdy to bedzie widoczne nosic chustke spod ktorej bede wystawac dready, a nie bedzie widac nasad- w ten sposob po obcieciu mozesz miec juz cvalkiem przyjemna fryzurke ;]
5. U mnie jest duzo osob z dreadami, ale jak sobie zrobilam wzxbudzilam i tak sensacje, ale ogolnie wszyscy zareagowali bardzo milo i przyjaznie. Ludzie na pewno beda sie ciepbie pytac jak to sie myje, czy to prawda ze tam wszy zyja, etc. ale sie nie przejmuj, bo to naprawde przede wszystkim z ciekawosci ;] . jakbys nawet tego nigdy w yciu nie widziala bliska, a twoja kumpela by sobie zrobila, na bata zadalabys wiekszac z tych pytan ktore uslyszysz ;]
6. Dready beda na twojej glowie nie na ich, wiec glupimi opiniami sie nie przejmuj. Niech sie pytają, co ci szkodzi?
7. raz sie zyje. mloda jestes(chyba) wiec to cas na ryzyko i przygody :hyhy: ;)
8. Tylko boli troche jak robią. :)
9. jak robisz, to powiedz ze chcesz miec przedzialek. Ja prawie mam :]
10. rób u kogos, kto juz kiedys to robil, chyba ze robi z drugą osobą- bardiej doswiadczoną :)
have fun ;]
Fiodor Dostojewski

ja 

Wysłany: 2006-05-06, 20:44   

dzięki za radę...ale teraz sobie myślę, że to kupę roboty z tym dokręcaniem, a bylam pewna, że one ot tak sobie i są i nie muszę sie niczym przejmować...:/

Rhorvald  

Wysłany: 2006-05-07, 18:20   
   Polecający: Google

Oj pomyłka! Tak - jest straszliwie dużo roboty - czasem więcej niż ze zwykłymi włosami. Po każdym myciu szydełkowanie i dokręcanie od czasu do czasu. Na początku jest strasznie ale da się przeżyć.

Martyna 

Wysłany: 2006-05-31, 17:23   

Za 2 tygodnie jestem umówiona na zabieg 'dreadowania' i w związku z tym mam pytanie - może ktoś mi poradzi. Chodzi mi o to, że chciałabym jeszcze na kilka dni przed zrobieniem draedów, ufarbować włosy (szampon koloryzujący- żadnych farb!!). Czy to jest dobry pomysł? Czy może tego nie robić?
pozdro :D

Giya22  

Wysłany: 2006-06-02, 18:18   

jesli chcesz farbowac to farbuj
w niczym to nie przeszkadza ... ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi