Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Martyna 

Wysłany: 2006-06-19, 18:00   Prosze o rade!!

Tydzień temu zrobiłam sobie dredy. Dostałam zalecenie by nie myć ich conajmniej dwa tygodnie. Jest lato, upał, główka mi się poci i wszystko mnie swędzi. Wiem, że głowy nie mohę umyć, bo za mało czasu minęło, ale nie wiem czy dłużej wytrzymam. To strasznie swędzi i mam pełno łupieżu... co zrobić??
pzdr!!!

Fantasmagoria  

Wysłany: 2006-06-19, 21:01   

ej, wyluzuj i przeczytaj tematy.
spoko mzoesz myc dreadki, ale pozniej wiadomo bedziesz miala troche zabawy w dokrecanie na dlugosci bo nasad pokico nie polecam skoro poczatkujesz
po kazdym myciu jest kupa roboty
a jesli czujesz ze chcezs umyc to fruu pod prysznic i szuru buru mydelko :D
Fiodor Dostojewski

ebola 

Wysłany: 2006-07-22, 10:55   

matko tylko nie mydelko kochana. ja mam dredy od ponad pol roku na poczatku byla taka sama sytuacja, koles powiedzial by ich nie myc tak z miesiac, ale jak mam lba nie myc, w koncu po dwoch tygodniach mowi myj ale szarym mydlem, a i kupa, bo wlasnie od szarego mydelka ebolce na glowce zrobil sie straszny lupiez. mozesz myc glowe i myj ja szamponem przeciwupiezowym bo od mydla przyjemnie ci sie nie zrobi... ale myj skore glowy bardzo dokladnie a nie dredy, bo one musza sie zbic, i caly syf jaki w nich jest pomoze im w tym, pzodro.

pezet  

Wysłany: 2006-07-22, 11:49   
   Polecający: www.google.pl :)

Dokładnie, ja wczoraj umyłem pierwszy raz. Wytrzymałem ponad tydzień i umyłem. Na głowie zrobił mi sie jede wielki smalec pomieszany z łupieżem (fuj :P :dobani: ) Umyłem jakimś szamponem przeciwłupieżowym typu nizoral i jest wporządku. A dredy nie rozwaliły się tak bardzo jak myślałem.

Wherever  

Wysłany: 2006-07-24, 18:43   

pezet napisał/a:
Dokładnie, ja wczoraj umyłem pierwszy raz. Wytrzymałem ponad tydzień i umyłem. Na głowie zrobił mi sie jede wielki smalec pomieszany z łupieżem (fuj :P :dobani: ) Umyłem jakimś szamponem przeciwłupieżowym typu nizoral i jest wporządku. A dredy nie rozwaliły się tak bardzo jak myślałem.

Ja też niemyję już powyżej tygodnia włosów, ale przecieram skórę głowy różnymi preparatami, które rozpuszczają mi łupież ;) Tak więc myślę, że jeszcze kilka dni wytrzymam bez mycia. Ale mam inne pytanko, bo słyszałam, że dredy powinno się myć pianą i że lepiej na nie bezpośrednio szamponu nie nakładać. Wtedy on podobno dostaje się do środka dreda i nie da się go z niego wypłukać, co powoduje późniejsze podrażnienia skóry. Mówili mi, że jak się później dredy przetnie to można w środku taki żel zobaczyć, co kiedyś był szamponem. Tak więc nasuwa się pytanie czy to prawda i jak wy je myjecie, ale tak dokładniej jakby ktoś opisał. Z góry dzięki :)

flh_fm  

Wysłany: 2006-07-24, 22:27   

sprawa z myciem mydlem szarym jest indywidualna. jeden dostaje lupiez a drugi nie.
najlepiej szamponami zwyklymi i po problemie. i najzwyczajniej w swiecie nakladasz szampon na glowe i uzyskujesz piane ktora wyciaga brud a potem to dokladnie splukujesz. i po sprawie. i nic sie nie stanie.

Wherever  

Wysłany: 2006-07-24, 23:54   

flh_fm napisał/a:
sprawa z myciem mydlem szarym jest indywidualna. jeden dostaje lupiez a drugi nie.
najlepiej szamponami zwyklymi i po problemie. i najzwyczajniej w swiecie nakladasz szampon na glowe i uzyskujesz piane ktora wyciaga brud a potem to dokladnie splukujesz. i po sprawie. i nic sie nie stanie.

Ale mi nie chodzi o skórę głowy, a o dredy, czy je też normalnie się myje, czy tą nieszczęsną pianą? Ale w każdym bądź razie dzięki za odpowiedź :)

flh_fm  

Wysłany: 2006-07-25, 00:05   

na dlugosci mozna myc mydlem a mozna po prostu szamponem tak jak przy skorze. no w kazdym badz razie normalnie myjesz, jak wlosy nie skrecone w dredy. naprawde.

pezet  

Wysłany: 2006-07-25, 10:23   

dokładnie :) ja umyłem całość, później każdego bacika dokładnie spłukałem i wykręciłem :) troche sie rozpadły, bo to wiadomo pierwsze mycie :) ale zainwestowałem w wosk do dredów na allegro i załatwiło sprawe :) jak sie dobrze nałoży i suszarką przejedzie to jest git :) nawet sie nie klei i ładnie pachnie :)

Virus  

Wysłany: 2006-07-26, 04:32   

no i wlasnie czytakie woski i inne wynalaski sa dobre czy lepsze jest szydelko??

flh_fm  

Wysłany: 2006-07-26, 09:40   

Virus napisał/a:
no i wlasnie czytakie woski i inne wynalaski sa dobre czy lepsze jest szydelko??

jest duzo informacji w necie na ten temat i zaloze sie ze na tym forum tez.

poza tym to indywidualna sprawa. kazdemu odpowiada co innego. osobiscie jestem przeciwna woskowi. moze pomoc, owszem, ale naprawde raz na jakis czas bo gdy nalozy sie nieodpowiednia ilosc to sie skleja albo dziwnie pachnie [w zaleznosci od rodzaju owego wosku]. ale generalnie roznego rodzaju preparaty maja na celu zbicie dredow wiec CZASEM mozna je sobie stosowa/wyprobowac.
a z szydlem to juz w ogole jest kontrowersyjna sprawa niemalze. no ok po szydle dredy sa rowne, proste, zbite. ale duzo osob twierdzi ze wyrywaja wlosy [i poniekad to prawda] i tworza sie czesto lyse placki wokol korzeni. lecz, faktycznie to najwygodniejsza i najszybsza metoda. ale to INDYWIDUALNA sprawa. zalezy jakie kto ma wlosy. a rekoma dokrecane dredy [ale umiejetnie] pozwalaja, tak naprawde, po dluzszym uplywie czasu na wieksze zbicie dredow.

osobiscie uwazam ze najlepiej rekoma przy korzeniach a na dlugosci szydelkiem.
dziekuje za uwage ;)

pezet  

Wysłany: 2006-07-26, 11:32   

dobrze jest też po nałożeniu wosku przeszydełkować :) później jak moje dredki sięzbiją nie zamierzam używaćwosku. Narazie jednak niewielka ilość nie zaszkodzi :)

SadSuicider  

Wysłany: 2006-07-28, 18:55   
   Polecający: dzieki sobie

mam pytanko: jak juz sobie zrobie dredziki to jak je musze umyc to czy na prawde sie rozwala? zawsze sie rozwalaja? jakie dredy sie najmniej rozwala? te szydelkowane tez sie rozpadaja? co musze robic i jak? bo jak to czytam to sie boje pierwszego mycia normalnie a nie samych dredow :P

flh_fm  

Wysłany: 2006-07-29, 09:59   

jeeeezu.
to sa WLOSY. wlosy sie myje, rowniez te sfilcowane. normalne ze troche sie rozwalaja. jesli dredy sa dobrze zrobione to nozna spokojnie po tygodniu juz je umyc. i nic Ci sie nie stanie. i od Ciebie zalezy [w zaleznosci jak czesto bedziesz je dokrecac] czy beda zbite czy tez nie a co za tym idzie: jak bardzo beda sie rozpieprzac przy myciu.

~Yaś~  

Wysłany: 2006-08-10, 00:42   

ja przez prawie rok miałem na głowie jednego dreada, którego myłem codziennie wraz z całą głową i do tej pory wygląda dobrze, jest mocno zbity i dojrzały :)
dlatego teraz [gdy już mam całą głowę] nie boję się mycia i używam najzwyklejszego i najnormalniejszego szamponu do włosów myjąc dready raz w tygodniu :]

Odpowiedz do tematu