• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

sem  

Wysłany: 2006-12-09, 15:56   Proszę o radę!

To mój pierwszy przejaw aktywności na tym forum więc, witam wszystkich! ;)

O co chodzi?
Mam dready już od roku, ponad 80, szczerze mówiąc nie są one najlepszej jakości :P Robiła mi je siostra po uprzedziłem poinstruowaniu jej przeze mnie (sam o tym niewiele wiedziałem) :D Żyłem tak sobie i różnymi sposobami próbowałem dbać o nie. Nie wiedziałem wtedy jeszcze jak się posługiwać szydełkiem, efektem tego było słabe zbicie dreadów :P Jakoś pół roku temu dopiero mnie nauczył właściwego dokręcania taki jeden gościu, a właściwie to moją siostrę :D
Siostra szydełkowała mi mą lwią grzywę i muszę tu zaznaczyć, że robiła to wyjątkowo niemiłosiernie :D Z bólu musiałem mieć coś do zagryzienia, a łzy same ciekły z oczu (ach ta dramaturgia :D ) W końcu nie wytrzymałem i postanowiłem, że sam sobie zacznę szydełkować. Trochę potrwało zanim załapałem o co chodzi :D
I teraz problem.
Po tym roku różnego rodzaju przeżyć moje dready wyglądają w następujący sposób:
część dreada, która powstała podczas tego pierwszego dreadowania jest ekhm... jakby martwa. Praktycznie nie ma żadnego włosa, który by był przytwierdzony do skóry głowy. Tak jakbym sobie przedłużył dreada. Tyle, że ten kawałek nie jest zbyt długi, skutkiem czego jest to, że podczas szydełkowania nie chce się porządnie zbić. cały czas tracę z niego jakieś włoski, jest coraz cieńszy, bardziej nierówny. :P
Natomiast część dreada, w której skład wchodzą odrosty (znaczy nie luźne włosy tylko już zdreadowane) jest dobrze zbita równiutka i ogólnie wyparna :D
W sumie całość trochę dziwnie wygląda :p Mniej więcej połowie część dreadów się przełamuje, niektóre są przy głowie grube, a pod koniec cieniutkie :D

Chciałbym się zapytać czy jest jakiś inny (dobry!) sposób na zbicie tego fragmentu dreada? Może jakiś sweter albo coś?
Może dobrze by było spróbować rozczesać i zrobić na nowo? Może nawet byłoby lepiej bo zrobiłbym sobie ich trochę mniej :D bo roboty przy tych ponad 80 dreadach troszku jest :D Tyle że w tym przypadku miałbym dużo krótsze :/ i musiałbym chyba to zrobić sam :/

Tak dla orientacji moja fotka:
http://img183.imageshack....imag0037tl0.jpg
Proszę się nie śmiać byłem nieco wstawiony :D

sekkmet  

Wysłany: 2006-12-09, 18:20   

raczej tylko szydelko, ale i szydelkowac mozna na kilka sposobow w zaleznosci jakie partie dreda i z jakim problemem, natomiast trudno mi to wytlumacyzc, polecam dobrego (naprawde dobrego) fachowca, ktory rozwiaze ten problem

pezet  

Wysłany: 2006-12-09, 23:18   
   Polecający: www.google.pl :)

Tak czytam, czytam i już myślałem, że nie dasz fotki, a jednak dałeś :) Moim zdaniem zajeibiste dredy i nic bym z nimi nie robił.

pogrywa

sem  

Wysłany: 2006-12-10, 19:11   

heh dzięki :)
może nie wyglądają tak źle jak opisuje bo próbuje temu jakoś przeciwdziałać jednak kiedy się ich dotyka to to czuć wyraźnie i o wiele więcej jest z nimi roboty :/ jeszcze to w połaczeniu z ilościa dreadów to naprawdę muszę się namachać...

banana  

Wysłany: 2006-12-10, 20:58   

odłóż szydło. do ręki sweter o!

robim dredy.
Poznań-Leszno-Wro.

bądź też dalej..

gg:4890245

sem  

Wysłany: 2006-12-10, 23:07   

a działa to wogóle co? :D bo mam jeden taki sweter, tyle że stary, wychechłany i fioletowy na dodatek :D raz nim sróbowałem pokrecić nieco dreada i jedyne co udało mi się uzyzkać to nietypowe powiedziałbym neogotyckie wystylizowanie :D wełna mi w nim została a właściwości samego dreada niebardzo się zmieniły :D nie wiem chyba to wina swetra :P :D

sprezyna  

Wysłany: 2006-12-13, 21:37   

sweter dobra rzecz :hyhy:

Piaskowy  

Wysłany: 2006-12-13, 21:42   
   Polecający: Jakoś tak wyszło ^^

W sumie nigdy nie dotykalem moich dredow swetrem tylko samym szydelkiem. Moze mi ktos objasnic dokladniej cala procedure? ;d

owad.lezacy  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2006-12-13, 22:00   
   Polecający: google

sem napisał/a:
wełna mi w nim została a właściwości samego dreada niebardzo się zmieniły

mi tez zostaja takie farfocle xD ale potem sobie je wyciagam :)jak spisz to tez masz rozne dziwne rzeczy w dreadach z pierzy czy poduszki :P

biegam w bikini po całym mieście, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

sekkmet  

Wysłany: 2006-12-14, 12:32   

sweter nie jest dobrą rzeczą ponieważ miesza włosy a tym samym w jakis sposob zlącza dredy i zostawia farfocle, dla mnie to cale eksperymentowanie to chora rzecz, umiejetne zrobienie tego szydlem wystarczy

sprezyna  

Wysłany: 2006-12-14, 16:57   

Piaskowy napisał/a:
W sumie nigdy nie dotykalem moich dredow swetrem tylko samym szydelkiem. Moze mi ktos objasnic dokladniej cala procedure? ;d

Sweter bierzesz i trzesz nim głowe, nic trudnego ;)

Piaskowy  

Wysłany: 2006-12-14, 17:05   
   Polecający: Jakoś tak wyszło ^^

Tarcie glowy swetrem wydaje mi sie dosc glupie :p

SadSuicider  

Wysłany: 2006-12-15, 08:55   
   Polecający: dzieki sobie

e tam :D moje dredziosze sa mocno zbite ale niektore maja takie "rozwidlenie" jest gruby a potem cienki a na koncu ajkby kuleczka :D i jest fajnie !

Elvis  

Wysłany: 2006-12-15, 19:14   

najlepiej dokupic paczke sztucznych wlosow lub obciac komus troche i wkrecic w dreada tam gdzie sie przeciera i lamie
powodzenia

Odpowiedz do tematu