Mam zamiar zrobic sobie derdy no i wlasnie:
-jakie dlugie powinny byc wlosy zeby to jakos wyglądalo
hehe narazie mam 10 cm a chcialbym na koniec wakacji sobie zrobić
-ile kosztuje robienie dredów
-i czy jak chcialbym rzedłuzyc to by wiecej kosztowalo??
Wysłany: 2006-06-16, 14:53
Gdzie mieszkasz. moge Ci poolecic zarabistego dreadmakera, nie wezmie duzo a robi od wielu lat.. mi robi poprawewczki, bo na drteadziki sie do kogo innego zalapalam
dlugosc jest nieistotna. tzn 10 cm to juz spoko loko dredziki bedziesz mial a do kona wakacji bajera urosn ą :d :d :d
tzn.. hmmm .. przedluzenie...
to zalezy czy sam bys pochodzil po fryuzjerachj i poprosil o wlosy i przyniosl wlosy czy on by msuial zalatwiac.. zreszta dopytam chyab ze ,ieszkasz za daleko
jak co to pw ]:->
_________________ 'Być bohaterem przez minutę, godzinę,
jest o wiele łatwiej niż znosić trud
codzienny w cichym heroizmie.'Fiodor Dostojewski
Powiem tak, ja mam dredki i kiedy poszłam do fryzjera z włosami troche za lopatki to powiedział mi ze im dluzsze sa włosy tym drozsza cena. niestety kosztowało mnie to duzo.. ale nie musisz robic sobie u fryzjera....jest wiele dreadmaker-ow ktorzy zrobia Ci te dredki za naprawde niska cene
A co do długosci to wiem ze minimalna dłudosc wlosów do dredow to wlasnie 10cm... ja mialam 60cm i teraz mam dosyc dlugie a tobilam sobie w ostatnie ferie zimowe...powodzenia!
[ Dodano: 2006-06-17, 17:59 ]
tylko ostrzegam ze z tym to naprawde duuuzo roboty
Ok chyba zdecyduje sie na doczepienie ale ile to moze kosztowac nie u fryzjera bo jak sie pytalem to przedłuzenie ok 1500 al u dredmakera to chyba mniej co??
Przy pomyslnych wiatrach... mozna miec swietne dready za piwo lub... lub...
Fantasmagoria, a ten Twoj mega dreadmaker to ma witryne internetowa?
_________________ "[..]nawet kiedy cierpisz i jestes calkiem sam,
pamietaj Twoja reke trzyma najwyzszy Pan,
On dla Ciebie ma plan,
wiec Ty ufaj Mu man!" Ras Luta w Krol Krolow
ja mialam jeszcze fajniej. chlopak usiadl za mna i mowi, chcesz dredy nie chcesz ja chce zebys miała, i zrobił. co prawda ciagnelo drapalo i trwalo kilka godzin, ale po tym czasie calym doszydelkowywaniu i dokrecaniu juz niewiele jakiegokolwiek innego bólu się odczuwa.
Miałam włosy do połowy pleców jak robiłam dreadki. Robiły mi dwie osoby ale zapłaciłam tylko jednej Potem sama szkoliłam się w robieniu dreadów no i się nauczyłam! Teraz wraz z kumplem robimy dready chętnym. No a jeżeli chodzi o przedłużanie to sama sobie przedłużyłam. Wydałam troche kasy żeby kupić kucyk ale potem jeszcze zabrałam sie za obcinanie koleżanek. Ale przedłużone dready to świetna sprawa
ZAczełem je zapuszzcac od ferji zimowych tego roku, niechcialo mi sie isc do fryzjera a pozniej brat mi powiedzial ze fajnie bym w dredach wygladale no i mnie naszloi juz niedlugo bede mial tylko jeszcze włosy musze zalatwic, no wlasnie czy jak pojde do fryzjera to mmi dadza za free??
Ja zapłaciłam 450 zł razem z przedłużeniem Nie sądze, żeby ci włosy dali za free, ale próbować zawsze można Wiesz teraz po zrobieniu dredów myślę, że dobrze robisz robiąc je pod koniec wakacji, bo w to lato to można kurwicy się nabawić, a w dredach dodatkowo bardziej gorąco jest...
Co do rośnięcia włosów to zależy u kogo ale myślę, że tak od 1cm-2cm to spokojnie rosną włosy na miesiąc.
ZAczełem je zapuszzcac od ferji zimowych tego roku, niechcialo mi sie isc do fryzjera a pozniej brat mi powiedzial ze fajnie bym w dredach wygladale no i mnie naszloi juz niedlugo bede mial tylko jeszcze włosy musze zalatwic, no wlasnie czy jak pojde do fryzjera to mmi dadza za free??
Z Tobą jhest tak samo jak zemną, tylko ja sam stwierdziłem ze mi będzie dobrze w dredach a i ja mam dopiero 4cm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum