Mam takie pytanie, ponieważ zamirzeam sobie zrobić dredy z włosów 15 cm i chciałbym doczepić dredy. Ostatnio wyczaiłem ze lalkom bardzo ładnie plączą się dredy, czy ktoś z was próbował sobie kiedyś doczepiać takie oto "laleczne" dredy?
Wysłany: 2006-09-29, 17:33
Polecający: dzieki sobie
z lalek ? czyli normalne sztuczne wlosy nie doczepialam ale wiesz sadze ze osoby ze sztucznymi dredami maja takie "lalkowe wlosy" skoro sie dobrze placza to moze zrob lalkom dredy obetnij i sobie doczep
_________________ Oko widzi tylko to, co umysł gotowy jest przyjąć.
Weź syntetyki na warkoczyki - tylko zeby ci tego nikt nie skopał
a jak masz za duzo kasy, to kup włosy naturalne -mogą być na taśmie - obetniesz ją.
Mocno "zmechać" końcówkę swoich włosów i te obcięte pasmo - połącz tak,żeby zaszły na siebie, wplącz w siebie,zmechać,wtapiruj paluchami i zszyj odpowiednim kolorem nikti - dobrze jakbys potem przeszył na całej długości .tylko dobrze później zakręć miejsce wszyscia- zeby nie było widac.
[ Dodano: 2006-10-01, 19:52 ]
jest jeszcze jedna metoda, ale mi siem nie sce pisać
_________________ W TYM PRZEBRANIU IDIOTY JESTEś NIE DO ROZPOZNANIA
Wysłany: 2006-10-02, 19:13
zeby wiedziec jak wygladasz w dredach mozesz tez pierw sobie zrebić dredy ściągane, a jesli ci się spodobają zszydełkować, oczywiście do tego potrzebne są syntetyki i jak ktoś wspomniał, najlepiej takie do warkoczyków, chociażby na allegro lub jak znajomy jakiś w irlandii to taniej moze przywieź
pozdrówka
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
oczywiscie ze sie da
ale istnieje duze ryzyko ze wtedy doczepiony dread sie zsunie
po prostu odpadnie
gdyz w dobrze zbitego dreada ciezko wkrecic nowe wlosy
dlatego najlepiej przedluzac przy robieniu
_________________ Elvis królem był i popychał wszystkich w tył --- robie dready
Wysłany: 2006-10-11, 21:43
mozna zrobic dreda z delikatna koncowka, nastepnie z kepy wlosow sztucznych badz martwych zrobic dreda zostawiajac tez troche wlosow na gornej partii dreda, a nastepnie polaczyc oba szydelkujac robiac laczenie z obydwu dredow,
jest to lepsza opcja niz robienie dredow z doczepionymi wlosami od korzenia. poniewaz caly czas wypadaloby dorabiac odrosty, bo roznica grubosci czasem widocznie sie rozni
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
Wysłany: 2006-10-11, 22:34
Polecający: yyy...
" bo roznica grubosci czasem widocznie sie rozni " :-) wiem o co chodziło:p ale jakoś mnie rozbawiło (i tak mi zaraz usuną bo to offtop,ale może nieee...bo zaraz napiszę coś jeszcze) ja sobie doszywam nitką dredki. czy to wg was jest dobry pomysł?bo mi się z lekka "wyciągają" i muszę szydełkować. ale nitki nie widać. sposób dla leniwych?
Wysłany: 2006-10-12, 11:35
ja nie popieram nitek, po jakims czasie wylaza a miejsca gdzie sa nitki trudno mi sie szydelkuje, najczesciej jak komus poprawiam dredy i ma zszyte nitka to sie jej pozbywam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum