Posiadam włosy raczej niezbyt gęste, proste o długości 17-18 cm. Zastanawiam się nad zrobieniem dredów średniej grubości z przedziałkiem koło końca lutego.
Po rozmowie z gościem, który ma robić mi taki zabieg to powiedział, że z doświadczenia to od 4-6cm się skrócą. A będzie robić mi koło 8-10h samym szydełkiem. Super wyglądają.
I tu pytanie.
Czy polecacie mi zrobić teraz dredy? Chciałem zrobić koło wakacji ale to jest zbyt mocne i nie wytrzymam. Wiem. Na samym czubku głowy będa sterczeć lecz po bokach już będą opadać.
Prosze o wypowiedzi. Wypowiedzcie się
Dziękuję z góry
To juz kwestai gustu wiesz ja Cie na przyklad nie widzialem i moze jak fatalnie wygladasz z dlugimi wlosami to moze i warto teraz ale jak dobrze wygladasz z dlugimi a masz obawy ze z krutkimi sterczącymi dredami bedziesz gorzej wygladac to przemysl. Ciezko tak powiedziec nie widzac tego, bo to kwestia gustu niektorzy nawet robia sobie dredy dl. 8 cm i im sie to podoba takie bobki - o gustach sie podobno nie dyskutuje
ja sądzę, że takie krótkie dready są fajne
no i w końcu kiedyś urosną, nie?
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Każde dready przez pewien okres bedą sterczeć, jak nie bedziesz ich dokrecać do samej skóry to sie szybciej położą lepiej zrobić na krótkich włosach i po prostu dokrecac na to samo wyjdzie a nie bedziesz już tracić włosów i dready bedą grubsze no i na mniejszych mniej poprawiania a zeby opanować szydełko akurat
_________________ nie w głowach nam psoty ani żarty, to nie my uczęszczamy na party, to nie my stosujemy używki, nie czyste zagrywki, nie mamy pojęcia co wkłada sie do fifki...
a ja mam inne pytanie a nie chce tworzyć nowego tematu. obiło mi sie o uszy ,że dreadów zrobionych z własnych włosów jest mniej niż z doczepiania. Czy to jest prawda????bo ja chce zrobić ze swoich a nie doczepiać czyjeś.
_________________ ...na głowie kwietny ma wianek, w ręku zielony badylek..a przed nią bieży baranek a nad nią lata motylek...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum