• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Dredzik 

Wysłany: 2006-02-18, 08:51   Ratunku!

zrobilem se dredy 6 dni temu, a juz polowa z nich sie rozkelcika, naczy wlosy wygladaja jak dredy, ale sie kupy nie trzymaja :/ spalem w berecie, dokrecalem i nie wiem co robic, zeby znowu te wlosy wygladaly jak dredy HELP!

Ptaq  

Wysłany: 2006-02-18, 10:09   
   Polecający: Ptaq

a jak je robiles ? Moze Tylko je troche potapirowales i zrolowales to wtedy sie nie dziwie, bo to mniej dredy a bardziej tylko zbite wlosy ze sobą. Bo to by był dopiero pierwszy etap robienia w takim wypadku, teraz musisz wziać szydełko i porzadnie kazdego dreda szydełkować, jak nie masz wprawy - a zapewne tak bedzie to mozesz miec troche sporo roboty (meczarni) i proponuje albo moze znajomych zaprosic do pomocy ;) albo udac sie do kogos kto robi dredy to powinien wziac mniej niz za robienie dredow - choc zalezy jak one wygladaja. Moze policzyl by to tylko jako poprawianie i wtedy troche kasy zaoszczedzisz, ale proponuje by pierwszy raz ktos 'profesjonalny' to zrobil bo bedziesz wtedy miec mnie/rzadziej roboty, a jak zrobisz to sam/ze znajomymi to jednak na pewno macie mniej wprawy i czesciej bedzie trzeba poprawiac, a pierwsze zbicie jednak tez jest wazne.

Dredzik 

Wysłany: 2006-02-18, 13:17   

wielie dzienki, a mam jeszcze jedno pytanie, a zamiast szydelkowania moglbym wlosy pokryc zywica?

Ptaq  

Wysłany: 2006-02-18, 13:21   
   Polecający: Ptaq

szydełkowania nie mozesz wykluczac, inne zabiegi mogą byc jako dodatek ale nie "ZAMIAST". Pozatym zywice odradzam, nie babral bym sie takim czyms :P lepiej wydac te pare złotych na wosk, na allegro mozna kupic, tak samo w jakis sklepach rasta mozesz popytac albo moze w jakis kosmetycznych. I szydełkuj szydełkuj i jeszcze raz szydełkuj :)

SadSuicider  

Wysłany: 2006-07-30, 13:39   
   Polecający: dzieki sobie

jak tak czytam o tych dredach jakie problemy wynikaja ze sie rozplatuja i w ogole to az sie cykam czy robic czy nie. Matka by mnei zabila gdybym zrobila i mimo przekonywania ze beda ladne wyjdize siano... sama nie wiem eh :(

~Yaś~  

Wysłany: 2006-08-06, 21:33   

na początku zawsze jest siano i zawsze się rozwalają. trzeba je codziennie dokręcać, a szydełko należy mieć zawsze przy sobie :) chociaż to dobre zajęcie na przykład przy nauce, albo oglądaniu telewizji.. a i ogranicza palenie, jeżeli ktoś ma z tym problem :) wiem z opowiadań i z tego, że sam mam dready od środy i póki co cały czas je dokręcam :]

flh_fm  

Wysłany: 2006-08-07, 09:41   

bez szydelka dredy wygladaja ok. nawet czesto o niebo lepiej.

Elvis  

Wysłany: 2006-08-09, 09:47   

to kiepskie byly widocznie
znajdz kogos kto na prawde potrafi je robic
a nie tylko mu sie tak wydaje
a takich pelno

Don_Satanos  

Wysłany: 2006-08-18, 14:19   

"dredy bez szydełka" - za to powinieneś dostać bana. sobie zrobiłem dredy i jakoś nie musiałem ich dokręcać dopóki nie odrosly. tylko szczotka i szydełko. I gra gitara:)

SadSuicider  

Wysłany: 2006-08-21, 10:10   
   Polecający: dzieki sobie

robie dredy :) chwale sie tym wszyskim, a co dokrcania i innych rzeczy po myciu to sie boje troche ale jakby co pojde do nas na fose i poczekam na kogos z dredami ii moze mi doszydelkuje i dokreci, albo w szkole albo... no wlasnie :D

kasiaxD 

Wysłany: 2007-09-17, 14:54   

moje dredy zaczeły sie rozwalac dopiero gdzies po miesiącu... wiec niewiem jak ty mazs je zrobione ze po 6 dniach..;/ a.. mam jescze take małe pytanko do was... bo jak narazie mam krótkie dredy i chce je przedłuzyc dredami pewniej dziewczyny która je scieła... tylko niewiem czy niedostane jakiejs choroby<tak kilka osób mi mówiło> weic niewiem co robić...moze jakosa pomozecie..??prosze xD zgóry dzieki:*

sekkmet  

Wysłany: 2007-09-17, 17:28   

Dredzik po pierwsze żadnej żywicy! Będzie ci się tylko kleić, śmierdzieć i pałatajstwo będzie przylatywać
Po drugie jak długie masz te dredy?
jeśli są bardzo króciutkie trudniej jest je skręcić i tutaj najlepiej tylko szydełko lub druga metoda, pocieranie systematyczne czymś wełnianym (ruchy koliste) a po miesiacu dwoch przeszydełkowanie
Po trzecie jaką metodą robione?
Bo to dosyć istotne żeby ci odpowiedzieć na pytanie "dlaczego"
Po czwarte - wosku też nie używaj!
Poza ładnych zapachem i dobrym chwytem marketingowym to nic nie daje
Po piąte jakiej są grubości?
cienkim dredom trzeba poświęcić trochę wiecej szydełkowania na samym początku
Po szóste i ostatnie - ile razy je myles od zrobienia?
Bo możliwe że zbyt wiele ;) i możliwe że szamponem z odzywką co wpływa na rozkręcanie.

CzeRWonak;)  

Wysłany: 2007-09-18, 22:02   
   Polecający: google

moje dredy musiałem sobie sam wykańczyć... mam je ponad 2tygodnie... w pierwszy dzień (wtedy kiedy były juz wszystkie)... wyglądały bardzo nieciekawie tzn. http://www.fotosik.pl/pok...3776822a3a.html
a teraz wyglądają tak :D ... ciągle je szydełkuje i są coraz ładniejsze.. http://www.fotosik.pl/pok...c24c5f6b29.html
pozdro

Boruch  

Wysłany: 2007-09-18, 23:40   
   Polecający: god bless google

poprawa widoczna ewidentnie!!! na pierwszym zdjeciu dready byly w stanie lekkiego rozkladu. generalnie balagan straszny ktos ci zostawil na glowie. ale ty odwalasz niezla robote szydlem i efekty sa naprawde super.

kas87  

Wysłany: 2007-09-23, 18:10   

ja mam dredy od srody i cos mi sie tu zaczyna psuc... koncowki wyłażą i w ogole. ogolnie wyglądają calkiem niezle, ale cholera denerwuja mnie te wystające kłaki. jakich szydelek uzywacie? ja mam 0.55 i 0.7 ale musze chyba cos wiekszego kupic...

Odpowiedz do tematu