mam taka sprawe:Słuchajcie.Dostałem ostatnio od znajomej całą siatke włosów różnych głównie są krótki i teraz chce zrobic z nich dready:)Tylko jest problem ze próbowałem sie to tego zabrac i nic mi nie wychodziło czy potrzeba jakiegos specjalnego sposobu żeby zrobic z tych wlosów dready.Gdy probowalem je zbijac poprostu wypadały mi i nie chcialy sie zbijac;/Mam nadizeje ze ktos mi wytlumaczy jak sie za to zabrac zeby były jakieś efekty:) bless ya
dzidek, co oznacza krótkie? 5 cm? bo jeżeli tak, no dość ciężko będzie zrobić z nich dready, wiem z własnego doświadczenia że będzie się z nich "sypać".
potrzebujesz szydełko grubości najlepiej 0,5 mm (zaopatrz się w dwa na wszelki wypadek, bo szybko się łamią ). bierzesz do ręki garść włosów, jeżeli jesteś w stanie to chwyć je tak, żeby były do siebie równolegle (tak jak masz mniej więcej w kucyku). Jeżeli nie chce ci się ich rozdzielać, lub są totalnie splątane to bierz jak leci i zroluj rękami w wałeczek. Chwyć ten wałek w dwa palce, mocno trzymaj. Niech ten wałek będzie takiej grubości, jakiej chciałbyć tego dreada mieć (analogicznie, jeżeli jest za gruby to odejmujesz włosów, jeżeli za chudy to bierzesz więcej). wbijasz szydełko w ten wałeczek między palcami i machasz nim na wszystkie strony nie jestem w stanie ci wytłumaczyć, jak najlepiej zbija się dreada, musisz to sam wyczuć.
jeżeli włosy są tak krótkie, że powstało ci kilka krótkich dreadów, to żeby połączyć te dready musisz końcówki rozplątać i zszydełkować ze sobą luźne włosy z końcówek dwóch dreadów.
tyle, mam nadzieje, że logicznie to wytłumaczyłam
_________________ -Dziewczyno, jak ty mostek zrobisz, to z twojej miednicy można jeść!
Wiem że to jest trudne do wytlumaczenia,ale robiąc dready innym osoba robie tlyko 2 szydełkami bo jest mega szybciej.Nie ptrafie tego narazie ogarnac jak zbijac te luźne włosy,mysle ze poprostu bede musiał spedzic dużo wiecej szasu ale powiedz mi tlyko czy to jest realne i do zrobienia bo jezeli mam wahlowac tymi szydłami przez pare godziny i nic nie bedzie widac to nie ma chyba sensu.pozdrawaim,bless ya:)
Jeśli owe włosy są krótsze niż 2,5cm to możesz sobie darować, tylko sie nadłubiesz. Różnica też będzie widoczna, no i takiego kluska łatwiej stracić. A jeśli mają ok.5cm to spokojnie możesz robić i będą praktycznie nie do poznania, jesli dobrze połączysz"mikrodredki" lub w miarę rozsądnie będziesz dokładał kolejne pukle. Poza tym znacznie trudniej uporać się z wystającymi kłaczkami, które pojawiają się z nikąd.
Na fotce poniżej:
Pierwszy od dołu - dred ścięty z mojego łba
Środkowy - dred zrobiony z 4cm włosów
U góry - dred zrobiony z ok. 2.5cm włosów
Mam nadzieję, że zoom jest odpowiedni.
DSC00446.JPG
Plik ściągnięto 17 raz(y) 157,26 KB
_________________ Kim Ty jesteś, że tak Cię nienawidzę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum