MYCIE
Wiadomo, że nieodłącznym elementem życia każdego człowieka jest higiena w tym również dbanie o czystość głowy, posiadanie dredów niczym w tym nie przeszkadza. Dredy można myć tak samo jak zwykłe włosy i nawet takim samym szamponem. Nie potrzeba żadnych specjalnych szamponów,
Mycie dredów jest jak najbardziej wskazane. Oczywiscie nie zbyt częste ale powiedzmy tak raz na tydzien, dwa. Ja myję je mniej wiecej w takich odstepach czasu i nie wplywa to negatywnie na ich wyglad (normalną rzeczą jest to, że po myciu z dreda wychodzą włosy, ale to mozna zniwelowiać poprzez szydełkowanie).
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
zapewne myją jakimiś specjalnymi odżywkami..ale nie rozumiem ludzi którzy robią dredy płacą za to a puźniej chcą sie ich pozbyć..:) niech sie obetnie na łyso inaczej nie da rady..:D Pozdrówka..
Niekoniecznie trzeba się obciąć na łyso, ażeby sie ich pozbyć. Są specjalne zakłady, w których rozczesują dredy. Obcinają je do połowy, a reszte rozkręcają. Trzeba się jednak liczyć z tym, iż potem te włosy będą bardzo zniszczone.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich.
Od miesiąca mam dready, jak dotąd ich nie myłem, ale niedługo mam zamiar to zrobić. Czy uważacie ten szampon i wosk za rzecz przydatną/wartą swojej ceny?
Z góry dzięki za odpowiedzi
Pozdro, Mayki
Wysłany: 2006-09-06, 13:51
Polecający: dzieki sobie
miesiac?! ostro ja mam dredy od neidawna ale umylam juz po tyg nawet niezle sie trzymaj ale musze je dokracic Mayki, jak bedziesz wiedziec cos o tym szamponie czy dobry i w ogole to daj znac, to moze zaczne zbierac
_________________ Oko widzi tylko to, co umysł gotowy jest przyjąć.
Ten szampon ja też kupiłem, i narazie czekam aż przyjdzie Myśle, że jutro przybędzie Co do wosku to jak dla mnie za drogo jak na wosk. Na innych aukcjach kupisz najmniejsze opakowanie za grosze... Tego naprawde nie trzeba dużo i nie często raczej sie to stosuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum