ja po prośbie.
mógłby ktoś wrzucić tak dla porównania foty dredów zrobionych łapami i tych zrobionych szydłem? wiele razy słyszałam, że te bez szydła są 'ładniejsze' ale nigdynie było mi dane tego zauważyć.
byłabym wdzięczna
zdjęć nie mam ale uważam że wcale nie jest tak że robione łapami lepiej wyglądają wiem to po sobie bo sam najpierw robiłem łapami dopiero potem dowiedziałem się o szydełku kiedy nie używasz szydełka dredy są dużo mniej zbite efekt jest krótszy niż szydełkiem (włochaty dred ) i te paskudne rany na rękach... myśle że szydełko jest o wiele praktyczniejsze i efekt jest dużo lepszy tyle że ja mam cieńkie dredy może tu też o to chodzi
Wysłany: 2007-03-04, 13:44
ja niestety nie moge wklejic zdjecia ale nie widac roznicy ja mam dready zrobione 3 technikami szydlo,lapy i grzebien i wszytskei wygladaja podobnie tylko tyle ze grzebieniem najmniej boli<yes>
_________________ ...I want to be as free as the spirits of those who left..
nie zgodze sie z wami dready robione w lapach sa o niebo lepsze i ladniejsze, jest wiecej roboty przy takich w ogole zeby je stworzyc jest kosmos bo trzeba codziennie to kulac przez jakis czas ale za to jakie efekty sami zoabczcie wkleje wam foto dla przykladu dreadow mojej kummplei ktora ma robione w lapach :
dready robione w łapach : http://img528.imageshack.us
Mnie tez sie bardziej podoba szydlo, moze to przyzwyczajenie ale zdecydowanie niema to jak porządny drut i troche roboty Milo sie potem patrzy w lustro
_________________ #dredy, server: warszawa.irc.pl, port 6666
na fotce nie sa podokrecane : P jak podokreca prezetuja sie o wiele lepiej : ] zreszta i tak takie dready bardziej mi sie podobaja ;p nie ma to jak lapki
te robione rękami są ładne choć, faktycznie porozwalane nieco. szydłem likwiduje się te włoski i pod tym względem szydło jest według mnie lepsze. ale czy to nie jest tak, że rękami da się robić tylko na jasnych włosach (które z natury bez problemu sie plączą) a na ciemnych nie (które z kolei mają gładką strukturę i się wyślizgują)? bo ja mam ciemne włosy i nie wyobrażam sobie żeby poprawiać dready tylko rękami. a na czym polega robienie grzebieniem?
i tak przy okazji, witam wszystkich. jestem nowa :P
to zalezy, na jakich dredach robionych recznie budujesz swoje opinie.
ja mialam robione recznie, odwiedz sobie strone www.dreAdy.pl to jedyna w Polsce znana mi osoba, ktora robi recznie od 10 lat.
poza tym placzenie wlosow ze wzgledu na kolor to mit, przeciez murzyni maja czarne wlosy i to oni ''wymyslili'' dready, wiec na przyszlosc zastanow sie, co piszesz : )) przeciez to najczesciej jasne sa gladkie, a ciemne krecone, choc to i tak zalezy od osobnika
reczne dokrecanie rowniez mam przetestowane, wiec nie ma w tym nic dziwnego. robienie grzebieniem polega na mocnym tapirowaniu z jednoczesnym nadawaniem ksztaltu dredowi
[ Dodano: 2007-08-26, 21:23 ]
2041170 gg polecam, jak ktos ma jakies watpliwosci dotyczace dredow, zarowno szydlowanych, jak i naturalnych:) tylko pisac, ze jestescie z forum:)
poza tym placzenie wlosow ze wzgledu na kolor to mit, przeciez murzyni maja czarne wlosy i to oni ''wymyslili'' dready, wiec na przyszlosc zastanow sie, co piszesz : )) przeciez to najczesciej jasne sa gladkie, a ciemne krecone, choc to i tak zalezy od osobnika
i tu się mylisz... murzyńskie włosy mają swoją własną strukturę ale włosy rasy białej - blond i ciemne - różnią się od siebie. blond włos jest zbudowany z takich jakby blaszek, łusek, które zahaczają o siebie w czasie tapirowania, ciemne się ślizgają bo sam, pojedynczy włos jest gładki. nie idać tego gołym okiem ale tak jest. włosy murzynów to zupełnie inna bajka.
dolacz do tego rasistowska ideologie, to w ogole w to uwierze;p
nie chodzi o luski, tylko o ilosc siarki w strukturze wlosa: im wiecej siarki, tym bardziej sie kreca, a im bardziej sie kreca, tym latwiej dredowac
ideologię sobie zostawiam na potem. ja te informacje mam od znajomej fryzjerki. poza tym, sama robiłam dredy na jasnych włosach i stwierdzam że robi się lekko, łatwo i przyjemnie. ciemne (jeśli nie są bardzo pokręcone) wyłażą i nie dają się ujarzmić szydło może je tylko poskromić przy odpowiedniej ilości godzin poświęconych na pracę nad nimi.
a ile juz glow robilas, ze masz takowa opinie? ja robilam na roznych i jakos nie widze roznicy. roznica pojawia sie nie w kolorze, ale w stopniu zniszczenia wlosow, dni po myciu, czy sa mocno krecone, czy nie, etc.
znajdz naukowy artykul na ten temat o wlosach, to uwierze. od fryzjerow trzymam sie z daleka, oni najczesciej nic o dredach nie wiedza...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum