Ja szydełka nie używam wcale. Podobno jestem fenomen głowa przy dredowaniu mnie nie bolała, mogłem odrazu spać, nosić czapkę, nawet po myciu głowy włoski z dredów mi nie wychodzą. Po pierwszym myciu dredy wyglądały lepiej niż przed myciem
czytając to odniosłam wrażenie, że po pewnym czasie szydełkowanie staje się łatwą rutyną.. tylko że trzeba dojść do wprawy .. no właśnie jak dojść do tej wprawy, żeby przy okazji sobie nie rozwalić włosów? i czy jest jakaś inna metoda, poza wspomnianym tu "przeciąganiem"
Heh ja sobie z szydełkowaniem niestety nie radzę.Myślę,że bardziej szkodzę dredom niż im pomagam. Jakie szydełko najlepiej jest używać do dredów średniej grubości krótkich??Po jakim czasie nauczyliście się w miarę dobrze szydełkować??
Jakie szydełko najlepiej jest używać do dredów średniej grubości krótkich??
nie ma chyba wyznaczonego szydelka to rodzaju dreadow grubych czy cienkihch krotkich czy dlugich polecam 0,5 najlepiej sie nim szydelkuje moim zdaniem : ] w ostatecznosci 0,55 - 0,6 jest juz dla mnie za duze
hefalump napisał/a:
Po jakim czasie nauczyliście się w miarę dobrze szydełkować??
dready mam od 6 no juz od 7 miesiecy i juz mi to ladnie wychodzi nawet zrobilam juz kilka dreadow znajomym, a nikt mi wczesniej nawet nie pokazal jak sobie poszydelkowac dreada samo mi przyszlo, probowac i jeszcze raz probowac nie bojscie sie ze sobie rozwalicie dready bo wtedy nic nie wskuracie zeby cos osiagnac trzeba cwiczyc : ]
Mam takie pytanko - jak sobie szydełkujecie włosy z tyłu (tzn te, których nie jesteście w stanie zobaczyć ) ?? To sie robi "na wyczucie" ? można w ten sposób sobie zniszczyć dreda??
w zasadzie wszystkie się robi na wyczucie przynajmniej ja tak szydełkuje jestem do tego zmuszony bo mam krótkie dredy choć pewnie reszta też nie gapi się na szydełkowanego dreda to naprawdę nie jest trudne
Wysłany: 2007-02-21, 13:38
Polecający: Mama mi poleciła ;]
po dlugim czasie:).... musisz sporo poczekac zeby ci sie ubily ladnie:)
_________________ "A guy walks up to me and asks 'What's Punk?'. So I kick over a garbage can and say 'That's punk!'. So he kicks over the garbage can and says 'That's Punk?', and I say 'No that's trendy!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum