Wszystko dotyczące szydełka.jakie używacie/polecacie.jak często polecacie lub szydełkujecie dredy.a może uważacie że szydełko nie jesyt dobrym sposobem robienia/poprawiania dredów.
Ja używam szydełka 0,6 mm (12) cały łeb szydełkuje jakieś 2-3 razy w tygodniu.mam dredy od 8 tygodni i uważam to za rzecz niezbędną
Jeżeli chodzi o mnie to używam szydełka 14 (0.5 mm). Według mnie im mniejsze szydełko tym lepsze, łatwiej wtedy wsadzić je w dreda. No i oczywiście sprawą jasną jest, że używanie szydełka przy poprawianiu dredów jest rzeczą niezbędną. W sumie to nie widzę innego tak dobrego sposobu na poprawianie czy dokręcanie dredów jak szydełko. Moje dredy noszę już tak okolo 8 miesięcy i szczerze mówiąc to bez szydełkowania nie wyobrażam ich sobie. A dredy szydełkuję różnie. Ostatnio zająłem się dokręcaniem przy korzeniach bo wiadomo włoski odrastają.
Ja używam szydełka 0,6 mm Jest kilka sposobów na dokrecanie dreadów ale szydełko jest najlepsze jak dla mnie
_________________ nie w głowach nam psoty ani żarty, to nie my uczęszczamy na party, to nie my stosujemy używki, nie czyste zagrywki, nie mamy pojęcia co wkłada sie do fifki...
nie mam jeszcze dreadów, dopiero sie przymierzam do ich zrobienia,ale czy szydełkowanie deadów jest uciażliwe i trudne???? Bo ja mam obawy że nieposkromię szydełka
Szydelkowanie samo w sobie nie jest trudne tylko trzeba uwazac zeby dredow za bardzo nie zbic ( jak to sie stalo w moim przypadku) na poczatku mozesz sobie je troche powbijach w paluchy ale potem juz bedzie ok no ja w swoich dredach mam juz 3 koncowki szydelka bo przy dorabianiu sie wziely i poprostu zostaly w srodku
_________________ Lyrics. Wasted time between solos
Moze ja pomoge po swojemu Jezeli wloski wystaja ci z dreda, to chwytasz je miedzy kciuk a palec wskazujacy jednej reki, a druga przebijasz dreda szydelkiem z 2 strony tak zeby trafic miedzy palce, no i jak przebrniesz przez wloski miedzy palcami to robisz ruch powrotny zeby wciagnac je do dreda. Kilka ruchow i przestrzen miedzy palcami czysta
no to w ten sposób musiałabym siedziećnad moim obecnymstanemwystającychwłosów ze dwa dnibez przerwy
Mariusz {kolegaaaa} mi to raczej inaczej pokazywał, tak, że te wystające w miarę szybko się oplatywały dookoła dreada, no.. nie wiem jak to wytłumaczyć
to moj pierwszy post ale widze ze maly problem z szydelkowaniem, i chchialbym pomodz:)
mianowicie, dredy poprawiam raczej ieczesto, ale nauczylem si eswietnej metody szydelkowania. Szydelko oczywiscie w granicach 0.5 0.6, ale samo szydelkowanie nie wygllada tak jak na stronkach, czyli kosmyki wlosow wciągane do kołtuna. Ja robie to tak ze łabe dreda lewym kciukiem i wskazującym mocno go sciskajac w jednym miejsu, i szydelkiem szybko przebijam dreda miedzy zacisnietymi paluszkami, robie to szybko i ciagle wbijam szydelko podd innym kontem i w miare jak czuje ze dred zbity i nic nei wystaje, to sciskam dredzika kawaleczek dalej i powtarzam to przez calą dlugosc dredka:)
Jest to swietna metoda, dred sie zbija i prawie nicc nie wystaje, poprawia to strukture dredzików, ale płaci sie za to krwią:)
Sam robiłem całłą głowe około 2 tygoodni ajjj dredy wyglądały jak swierzo kupione:) ale w kciuku i wskazującym, ktorymi trzymalem dreda, mialem podluzne dziurki od szydelka. krew sie lała killka razy dziennie:D ale warto. Gorsze od pocietej skury jest przypadek wbicia szydellka pod paznokiec:D hehe to cos dla masso... jak sie za szybko dziabie to mozna nie trafic w koltuka a pod paznokiec, i wtedy dopiero boli:)
Wiec polecam metode, bo dredy wychodzą jak pomaszynowym przerobieniu, ale radze uzbroic sie w ccierpliwoosc, skupienie, no i kilka plasterków:)
też probowalem robic to z plasterkami, ale niestety nie czuc dredka pod opuszkami, i nie wiadomo jak szydelko wbijac, mając dredka bezposrednio w paluszkach, wiadomo jak pokeirowac szydelkiem..
ale i tak polecam, troche wprawy, i szydelko wbija się bedzie co raz rzadziej:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum