no wiec mam takie pytanie, czy jest możliwość posiadania dredów, przez jakiś czas??
czytałem wiele stron o dredach i nie wiem, czy się zdecydować, włoski mają już ponad 26cm (około 28 najdłuższe) i są już "za długie" tzn, zaczyna mi z nimi odbijać i coś muszę zrobić, wiec pomyślałem o dredach, nie wiem jak sie w nich będę czuł, jak mi się będize z nimi żyło, wiec chciałbym je mieć na głowie "przez jakiś czas" - tak na początek.
Z tego co przeczytałem, to jeśli dredy skręce na sucho, bez jakiś "ulepszaczy" to będą mogły się rozwalić za jakiś czas po umyciu, i na tym mi zależy, skręcić sobie samemu (bo to będize nieprofesjonalne) pochodzić parę dni, umyć włosy i rozczesać do normalnej postaci.
W tym momęcie jest moja prośba, czy to jest możliwe i czy znacie jakieś bardziej odpowiednie do tego sposoby?? piszcie proszę tu lub na gg, bo mi na tym bardzo zależy.
Ostatnio zmieniony przez piotrek 2006-05-20, 08:57, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-05-20, 11:34
tzn, ja słyszałam o takich dreadach. Robisz je u fryzjera [nie u takiego normalnego, bo oni sie takimi sdprawami nie zajmują ], tylko ze one są na dluzejk niz kilka dni.. to jest rok, albo kilka miesiecey.. nie wiem dokladnie na czym to polega a co do robienia 'na sucho'. ak własnie robione miałam, po mycviu nic mi sie z nimi nie stało, a jak mnie zobaczył ostatnio moj dreadmaker powiedział, ze myslał ze beda wygladaly gorzej, tzn ze polowa wlosow powychodzi sie dba sie wie <kurcze, szkoda tylko ze ostatnio mi sie nie chce TYlko tyle co wczoraj mialam nasady dokrecone :roll: >
wiec normalne dready 'na sucho' jesli chcesz je mec 'przez chwile' nie wchodza w gre chyba ze tak jak taka laska bezdiesz siedzial przez miecha i rozplatywal moja kumpela miala dwa dreday i rozplatala je dlugopiem na lekcji bo ja drapały po szyi
Pójdź do salonu i sie popytaj
_________________ 'Być bohaterem przez minutę, godzinę,
jest o wiele łatwiej niż znosić trud
codzienny w cichym heroizmie.'Fiodor Dostojewski
dredy to totalna porazka ilu ludzi na ulicy smieje sie z dredów nawet nie macie pojęcia
fajnie niech sie smieja wiesz Ci co chcia je miec to raczej ta opinia nie bedzie im przeszkadzac w ich zrobieniu bo to moja glowa i robie z nia co chce tobie sie nie musi podobac
a tak w ogole to odnosze wrazenie ze user darewa i justyny to ta sama osoba ?
sorry za OT
my bardzo nie lubimy dredów mamy taką koleżanke która ma dredy ma naimie Kasia W. wygląda jak siedem bozych nieszczęśc ona bardzo lubi i kocha swoje dredy ona lubi robić takie niespodzianki więc nie dziwcie się że przysle wam swoje zdjęcie
[ Dodano: 2006-06-07, 10:09 ]
no to odnosisz złe wrarzenie jak chcesz zeby ludzie sie z ciebie smiali nie przeszkadzam tylko nbie zdziw sie jak beda cię wytykac polcami bo tak własnie jest z kasią
[ Dodano: 2006-06-07, 10:10 ]
naprawdew rub co chcesz ale muwie to dla twojego dobra
[ Dodano: 2006-06-07, 10:12 ]
mam nadzieje ze przemyslisz ten temat
moze wedlug Ciebie tak wyglada jak Ci sie dready nie podobaja
justyny napisał/a:
zdziw sie jak beda cię wytykac polcami bo tak własnie jest z kasią
wytykaja nawet jak nie mam dreadow
justyny napisał/a:
naprawdew rub co chcesz ale muwie to dla twojego dobra
Cytat:
mam nadzieje ze przemyslisz ten temat
buehehehe wiesz co ta spawe to ja juz sobie b dawno przemyslalam i nie mam zamiaru tego roic ponownie bo juz jestem przekonana i jak ja wygladam to jest moja inwidualna sprawa i innym ludzia nic do tego , a takich ktorzy sie wysmiewaja to ja mam gleboko swiadczy to raczej o nich jacy sa b. tolerancyjni i nie rozumiem postawy takich wlasnie osobnkow ze np zanim ktos sbe zrobil dready to super i w ogole a pozniej to obgaduje go na kazdym kroku przeciez to jest tylko glupia fryzura czlowiek dalej ten sam jeszcze raz sorry za OT ale nie umialam sie powstrzymac :x
to że nie lubicie dredów to nie mój problem a w dodatku o gustach się nie dyskutuje
justyny napisał/a:
według nas dredy są bez sęsu jak można popsuc se tak fryzure mozecie nam
to wyjaśnic .
dredy to jest fryzura i nie psujesz jej tylko zmieniasz
justyny napisał/a:
no to odnosisz złe wrarzenie jak chcesz zeby ludzie sie z ciebie smiali nie przeszkadzam tylko nbie zdziw sie jak beda cię wytykac polcami bo tak własnie jest z kasią
justyny!! nauczcie się ortografii!! wraŻenie,rÓb, mÓwie
sorry,ale blędy mnie strasznie rażą.
mi nie przeszkadza,że ludzie ise śmieją. zresztą to nie jest śmiech!! to raczej uśmiech. ide ulica a ludzie sie uśmiechają,zaczepiają ,pytają jak to się robi,myje itd. i często słyszę "fajnie wygladasz" albo "pozytywne to"
_________________ Ja i Ja - rozczochrany łeb,
Moja krew jak wino, moje ciało jest jak chleb.
Ja i Ja - rozczochrana banda,
Duchowa rewolucja, nie babilońska propaganda.
ide ulica a ludzie sie uśmiechają,zaczepiają ,pytają jak to się robi,myje itd. i często słyszę "fajnie wygladasz" albo "pozytywne to"
mhm, albo "oooo, też sobie zrobię!" z uśmiechem - dziadek prawie łysy
dready to pozytywna fryzura, mało osób się z tego śmieje w sensie śmieje
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum