Wysłany: 2007-09-27, 21:53
nie rób dredów dopóki nie wyleczysz (zaleczysz skóry) jeśli juz się zdecydujesz uważaj na odrosty niech będzie kilka centymetrów luzu, i dbaj o skóre (higienne) postaw na częstrze poprawianie ale i mycie
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
ja nie mialem problemow jak mialem wlosy ale jak zrobilem dready to juz sie pojawily ale radze sobie jakos przez 3 lata!Chodzilem do dermatologa i skutkowalo przez jakis czas...uzywalem szmponu stieprox,witamina pp i ajkies cos tam jeszcze!Szampon skutkowal przez jakis czas dopoki skora sie nie przyzwyczaila!Czasami mi sie robi straszny lupiez ale jakos z tym zyje ale proponuje wyleczyc skore wczesniej chociaz podejzewam ze nawroty i tak wystapia!Pozdrawiam
Elo!
Mam podobny problem wiec postanowilem nie zakladac nowego wątku pisac w tym
A chodzi o to ze jak zaczyna mi sie pocic glowa, (jak jest goraco itd.) strasznie mnie swedzi skora. Pytalem sie lekarza, ale nie wiedzial czemu. Ja glownie sie poce glową. Mial moze ktos podobny problem, da rady to wyleczyc??
THX za odp.
Skórze pod dreadami trudniej oddychać, więc to normalne, że się pocisz i że swędzi. Jeśli nie jest to jakieś schorzenie dermatologiczne, pomóc może częstsze mycie. Jak często je myjesz teraz?
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum