Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Aru  

Wysłany: 2007-06-15, 20:10   uczulenie na dredy??!!
   Polecający: dzieki ciekawosci

oczytałem się postów o dredach, az wkońcu się zdecydowałem na dredziaki ;) na szczescie na poczatku zrobiłem sobie 3 dredziaki z tyłu głowy(posiłe aby mi zrobiła je w miare luźno). Po 3 dniach głowa z tyłu strasznie zaczeła mnie swedzieć :kwasny: pokazałem to swojej kumpeli... cały tył głowy pokryty miałem bomblami z ropą cebulki popuchniete i coraz bardziej mnie to wszystko bolało :( po 4 dniach zaleczania spirytem, nic innego nie skutkowało ,udało się!!Głowa zaczeła mi się zaleczać :)

ALE O CO CHODZIłO???

miał ktoś taki problem jak ja?? ja che sobie zrobić całą głowę ale nie chce mieć takich przygud... barrdzo proszę o jakieś porady, odpowiedzi ;)

possdro

sekkmet  

Wysłany: 2007-06-15, 23:41   

moze byc to powodem naciagniecia skóry + pot (bo jest gorąc) spiryt nie jest dobrym sposobem na rany, predzej sol fizjologiczna lub woda morkska

Anouk  

Wysłany: 2007-06-16, 01:55   

jak masz b. wrazliwa skore, to moze dziwnie i ostro reagowac na naciaganie.

mictatencuhtli  

Wysłany: 2007-06-16, 07:06   

j.w. nie ma czegos takiego jak uczulenie na dredy.

w przypadku bardzo wrazliwej skory moze tak ona reagowac na mocne naciagniecie wlosow, czy zmniejszenie doplywu powietrza - po kilku dniach i rozluznieniu napietej po dredowaniu skory objawy powinny ustapic /i nie potrzeba do tego spirytusu :szok:

DREDY - WARKOCZYKI - CORNROWS

Anouk  

Wysłany: 2007-06-16, 19:40   

ale jest cos takiego jak lojotokowe zapalenie skory ;]

sis  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-06-16, 20:33   

do którego tym bardziej nie powinno się uzywać spirytusu

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

sekkmet  

Wysłany: 2007-06-17, 00:08   

spirytus czy woda utleniona nie powinna byc uzywana do czegokolwiek....wysuszanie skory nie jest rozwiazaniem...

Aru  

Wysłany: 2007-06-17, 18:12   
   Polecający: dzieki ciekawosci

A tak ogulnie to mogę sobie zrobić dredy czy mam sobie odpuścić?? Teraz te 3 które sobie wyleczyłem spiuja się, nie mam juz z nimi zadnych problemów. :hyhy:

thx za odpowiedzi :cool:

possdro

kornik  

Wysłany: 2007-06-17, 23:16   

Ja na tego typu problemy polecam Seboradin, to taki specyfik do włosów dostępny w aptekach :) łagodzi podrażnienia i ładnie pachnie :D

sekkmet  

Wysłany: 2007-06-20, 21:13   

Aru tak mozesz, chociaż jeśli masz podejrzenia na łojotokowe zapalenie skóry jak ktoś tu wspomniał to udaj się do dermatologa, chociaż raczej była to kwestia naciągnięcia

Mertens 

Wysłany: 2007-09-27, 09:46   

Witam. Chciałbym sobie zrobic dredy lecz tak jak kolega mam problem z łojotokowym zapaleniem skóry (dośc ostrym) i chciałbym wiedziec czy moge sobie takie dredziki machnąc. Może poratuje mnie ktoś jakąs fachową opinią? Do dermatologa i alergologa chodzę regularnie ale oni szczerze mówiąc mało o tym wiedzą =_=' serio. Chodzi mi o to że może ktoś z podobnym schorzeniem zrobił sobie dredy i nie ma problemów?

Anouk  

Wysłany: 2007-09-27, 09:58   

szczerze?
wszystko zalezy od Ciebie, od tego, jaki przebieg ma choroba i jak ja bedziesz leczyc.

mysle, ze dredy przy luszczycy sa dosyc problematyczne, ale nie ma zadnego zakazu co do ich robienia.
zdarzylo mi sie miec przyjemnosc pracowac z osoba z lupiezem i luszczyca naraz. cale nieszczescie polegalo na tym, ze dredy miala robione przez pewna blondynke z warszawskiego studia z czarna gwiazda w tytule, ktora na glowie zrobila jej sodome i gomore, poniewaz zalecila jej woskowanie dredow.
chyba nie musze tlumaczyc, co sie dzieje, gdy zluszczona skore z glowy i lupiez zlepimy woskiem? dred praktycznie po rozerwaniu ma w sobie 50% wlosow i 50% platkow skory/roztoczy/kurzu. wiec moral z tego taki, zeby nie uzywac wosku i uwazac jak sie ma lojotokowe placki na glowie.
co do samych dredow itp - dokrecanie szlo gladko.

Mertens 

Wysłany: 2007-09-27, 15:47   

źle mnie zrozumiałeś nie mam łuszczycy ani łupieżu (chociaż to chyba to samo :P ) tylko łojotokowe (atopowe, alergiczne) zapalenie skóry takie coś jak u małych dzieci. wysypka zaczerwienienia podrażnienia itp. to o czym wspomniano na początku wątku

Anouk  

Wysłany: 2007-09-27, 16:15   

Łojotokowe zapalenie skóry, inaczej zwane złuszczaniem łuszczycowatym lub wypryskiem łojotokowym (dermatitis seborrhoica, parakeratosis psoriasiformis, eczema seborrhoicum)

z www.medycyna.linia.pl

[ Dodano: 2007-09-27, 16:18 ]
rzeczywiscie latwo pomylic z luszczyca

[ Dodano: 2007-09-27, 16:20 ]
czytam, czytam i sie astanawiam, co by Ci tu poradzic

z wikipedii:
"Skóra chorego pod wpływem substancji drażniących (mydło, rozpuszczalniki), alergenów (roztocza, sierść) lub pewnych pokarmów (jajka, mleko, białko pszenicy, czekolada, truskawki), traci barierę ochronną zbudowaną z lipidów (tzw. płaszcz lipidowy) i pada ofiarą innych szkodliwych substancji pochodzenia zewnętrznego. (...)Głównymi objawami atopowego zapalenia skóry są zaczerwienienie i suchość skóry, jej swędzenie i skłonność do nawrotowych zakażeń bakteryjnych."

nadal jestem zdania, ze jesli masz plamy na skorze glowy to nie powinienes robic
ewentualnie - robic dredy bezszydelkowo, zeby nie podraznic skory glowy i jej nie naciagac

Mertens 

Wysłany: 2007-09-27, 20:58   

ehhh :( dzięki za rade w każdym razie. i tak nie mam forsy póki co :P

Odpowiedz do tematu