Wysłany: 2006-11-23, 18:46 Wasze odczucia po zrobienu dredów !?
Witam wszystkich na początku
Chciałbym się dowiedzieć od was czy po zrobieniu dredów bolała wasz głowa skóry jak to przez jaki czas !? A teraz coś innego jak się czuliście po zrobieniu dredów jakie to uczucie wreście je mieć? Wstydziliście się wyjść w nich na dwór, do szkoły? Piście wszystkie wasze odczucia
a no moze troche bolalo ale niedlugo, naprawde nie bylo tak zle jak niektorzy mowili. w ogole za najgorsze cierpienia dredy warto zrobic.A po zrobieniu dredo czuje sie na pewno lepiej a z tym wstydzeniem sie to glupie pytanie? jak mozna sie wstydziec czegos co chcialo sie miec? tym bardziej gdy sa to dredy?!
Chciałbym się dowiedzieć od was czy po zrobieniu dredów bolała wasz głowa skóry jak to przez jaki czas !?
bolalo a moz einaczej bolala jak dotykalam czy chcialam ise polozyc dlarego spalam na brzuchu i nie umialam oddychac ale nie bylo zle moze prezz jakis tydzien bolalo xD
Dred napisał/a:
jak się czuliście po zrobieniu dredów jakie to uczucie wreście je mieć?
hmm szczerze to czulam sie dziwnie gdy przechodzilam kolo lustra i widzialam tam takie streczace boki do gory smiesyzlo mnie to ale z biegiem czasu sie przyzwyczailam
Dred napisał/a:
Wstydziliście się wyjść w nich na dwór, do szkoły? Piście wszystkie wasze odczucia
nie nie wstydzilam sie bo czego ? zawsze chcialam miec dready i teraz miala bym sie ich wstydzic ? nie nie a glupich komentarzy sie fajnie slucha przynajmniej sie smiac jest z czego osobiscie mnie one nie ruszaja
ja na początku jak przyszłam do klientki dredy robić to się strasznie załamałam, bo mi szkoda włosów było, ale dredy od ponad roku chciałam mieć i wiedziałam, że jak nie zrobie to potem i tak będe żałować. głowa bolała pierwsze dwa dni i wkurzały mnie moje koleżanki, bo zamiast patrzeć mi się w oczy patrzyły na moją głowe, a co do komentarzy w szkole, byłam wniebowzięta. co prawda wszyscy strasznie wlepiali na mnie wzrok, ale nikt mi nie dokuczał, ci chłopacy którzy byli kiedyś dla mnie nieprzyjemni nagle dali mi spokój. hm, no i obeszło się też bez macania
Mnie głowa nie bolała, boli za to po dokręcaniu:) Dredów nigdy się nie wstydziłem i jak dotąd nie żałuje że nie mam już "normalnych włosów. Można by nawet powiedziec, że.. no nie wiem co, ale z dredami lepiej się czuję.
_________________ Kim Ty jesteś, że tak Cię nienawidzę?
glowa bolala przez pierwsze 3 dni /ciezko ze spaniem;)/
teraz po dokrecaniu troche boli;)
ale ogolnie po zrobieniu dredzikow czulam sie bossko /w koncu czekalam na to 2 lata;)/
komentarze ludzi oczywiscie byly i sa ale olewam to i smieje sie z tego
Wysłany: 2007-01-07, 19:54 Re: Wasze odczucia po zrobienu dredów !?
Dred napisał/a:
Chciałbym się dowiedzieć od was czy po zrobieniu dredów bolała wasz głowa skóry jak to przez jaki czas !?
Bolała jak cholera... ;/ Pierwsza noc to była katorga, tak mnie ona bolała, że aż musiałam się przeciwbólowych nałykać, żeby zasnąć...
Cytat:
A teraz coś innego jak się czuliście po zrobieniu dredów jakie to uczucie wreście je mieć?
Moje pierwsze zdanie: ale to strasznie drapie!! xD Później już się głowa przyzwyczaja i nie jest już ta fryzura taka drapiąca ;P
Cytat:
Wstydziliście się wyjść w nich na dwór, do szkoły? Piście wszystkie wasze odczucia
Nie no wstydzić się nie wstydziłam, bo przecież jakby tak było to bym sobie ich nie zrobiła... Przechodnie nawet się tak dziwnie na mnie nie patrzyli jak myślałam, aby jedna babcia mnie w pierwszy dzień w autobusie zaczepiła i pyta się "czy to się odczepia do mycia" ;D Ja zmęczona po ciężkim dniu ciągnięcia za włosy odpowiedziałam "Tak, oczywiście, a potem przyczepia, prawda, że mało kłopotliwa fryzura?" xD W ogóle w szkole jakoś się nie zaskoczyli ludzie, że zrobiłam dredy, na rozpoczęciu roku było tylko "O dredy sobie zrobiłaś" bez żadnego entuzjazmu ;]
Po zdobieniu dreadów... to było jedne z lepszych uczuc w moim życiu, naprawde. Robiłem we wrocławiu, a mam do niego 40km, wiec jechałem pociagiem. Jak wyszedłem od dreadmakera, to po prostu cudnie. Muzyka na uszach, banan na gębie, w każdej szybie samochodu się przeglądałem, spóźniłem się na pociąg, bo byłem zachwycony tymi batami Nawet ten ból skóry głowy mi nie przeszkadzał
Dodam jeszcze, ze w trakcie robienia byłem załamany, no może za mocne słowa, ale nie byłem zachwycony
No przedewszystkim leb mnie bolal po zrobieniu, jakies 2 dni. Gorsze bylo potem... jakies 2-3 tygodnie bardzo mnie glowa swedziala. No a samopoczucie hmm bylo roznie, ogolnie bylem zadowolony tylko mialem takie przeblyski typu: "kurde... moglem nie robic" Ale teraz jestem bardzo zadowolony i lubie moja fryzure ;]
Głowa bolała jak cholera ale przetrzymałam to jakoś bez dodatkowych środków ^^.
Zadowolona byłam strasznie, pierwsze kilka dni praktycznie spędziłam przed lustrem podziwiając jakie są piękne i wspaniałe
Nie, nie wstydziłam się wyjśc z domu, najczęściej spotykam się z pozytywnymi reakcjami na moje dredy. No ale czasem zdarzają się nieprzyjemne sytuacje - w grę wchodzi wtedy mój niewyparzony język
_________________ "Młodość już taka jest, sama ustala zasady i nie pyta czy ciało to zniesie, a ciało zawsze znosi."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum