Słyszałam, że dredy niektórym osobom rozdwajają się i przecierają, dlatego też muszą zszywać je nitką w kolorze włosów (co niezbyt ładnie wygląda).
I stąd moje pytania:
1. Czego to jest skutkiem? Niedbania o dredy, częstego mycia czy też może wieloletniego noszenia?
2. Czy możliwe jest takie zniszczenie dredów po 2 latach noszenia?
3. Po jakim czasie trzeba ściąć dredy by one były w miare ,,zadbane"- przy co tygodniowym dokręcaniu?
Może troszke głupie pytania, ale chcem uniknąć takiej sytuacji
Wysłany: 2007-03-04, 16:53
Polecający: Mama mi poleciła ;]
1. Mysle ze to zalezy od wlosow.... jezeli ktos ma slabe wlosy to mu sie lamia i dredy robia sie przy glowie coraz ciensze...
2. mysle ze nie...
3. chyba im dluzej nosisz tym ladniej wygladaja... przynajmniej ta tak uwazam
4. niewiem czy czesto choc ... chyba kazdemu przy glowie dredki robia sie z czasem ciensze
powiedzialem to co wiedzialem jezeli jest inaczej to mowic
_________________ "A guy walks up to me and asks 'What's Punk?'. So I kick over a garbage can and say 'That's punk!'. So he kicks over the garbage can and says 'That's Punk?', and I say 'No that's trendy!"
Noszę dready grubo ponad 2 lata i narazie straciłam tylko dwie końcówki ale to przez to, że były strasznie cienkie w przeszłości często farbowane i się przetarły. Nie słyszałam nigdy o rozdwajaniu się dreadów. Niektórzy moi znajomi mają dready po 5-7 lat i wyglądają bardzo dobrze. Dready dojrzewają przez cały czas, nawet przez kilka lat. I myślę, że tutaj czas i praca nad nimi raczej im służy niż szkodzi.
1. Czego to jest skutkiem? Niedbania o dredy, częstego mycia czy też może wieloletniego noszenia?
hmm niedbanie o dready czasem prowadzi do ich rozwalania sie albo tez "rozczochrania" ale nie slyszlalam o tym zeby dready sie rozdwajaly : P a juz chyba napewno nie od wieloletniego noszenia bo dreadom to raczej sprzyja, dojrzewaja z czasem i sa ladnie zbite : ]
Vinalle napisał/a:
2. Czy możliwe jest takie zniszczenie dredów po 2 latach noszenia?
Wysłany: 2007-03-06, 22:19
to jakis durny mit, po pierwsze dredy jesli sie przecieraja to jest to zwiazane od ich grubosci, zbyt czestego szydelkowania. i bzdura z ta nitka, nigdy sie jej nie uzywa
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
Dredy się nie rozdwajają, bo tam już nie ma co się rozdwajać, albo zbyt dosłownie to rozumiem:) A że się przecierają - to naturalne, i wszystko ma na to wpływ. Zanim Ci się przetrą zupełnie zdążą Ci się znudzić, więc bez obaw:)
Vinalle napisał/a:
Po jakim czasie trzeba ściąć dredy by one były w miare ,,zadbane"- przy co tygodniowym dokręcaniu?
Hehe, a to jest coś do dokręcania po tygodniu?
Przy głowie dredy mogą robić się cieńsze, bo włosy nie są tapirowane, ale raczej nie będą tak cienkie, żeby je zszywać nitką:))
_________________ Kim Ty jesteś, że tak Cię nienawidzę?
Wysłany: 2007-03-07, 21:54
Polecający: Mama mi poleciła ;]
a moze z tym rozdwajaniem chodzi o to ze 2 kluski sie lacza ze soba i to wyglada jakby 1 dred sie podzielil .... ja mam cos takiego i to troche wyglada jakby jeden gruby f=dred sie rozdwoil xD
_________________ "A guy walks up to me and asks 'What's Punk?'. So I kick over a garbage can and say 'That's punk!'. So he kicks over the garbage can and says 'That's Punk?', and I say 'No that's trendy!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum