Wysłany: 2007-01-20, 14:25 Włoski pomiędzy dredami
Witam! Mam bardzo krótkie dredy. Zrobiłam je jakiś miesiąc temu i mam taki problem: włoski pomiędzy dredami strasznie wystają. Próbowałam je dokręcic do dreda, ale na drugi dzień jest znowu tak samo. Wygląda to bardzo nieestetycznie. Co mam robic?? Help
Wysłany: 2007-01-20, 14:38 Re: Włoski pomiędzy dredami
Vinalle napisał/a:
Próbowałam je dokręcic do dreda, ale na drugi dzień jest znowu tak samo.
Niestety ale na początku musisz sie troszke napracowac ;] a mianowicie co dziennie szydełkowac dredy a one po jakims czasie zaczną sie zbijaci i tych wychodźących włosków bedzie coraz mniej .... Ja miałem to samo, przez jakies 2 miechy codziennie "machałem" szydełkiem ale naszczęście teraz są juz zbite i włoski aż tak nie wychodzą
Sorki ... ale jeszcze nie mam dredów i stad takie pytanko. Wszystkie DREDY CO DZIENNIe szydełkowac trzeba? ;O ja nie mam czasu sie wysikac a co dopiero xD
Sorki ... ale jeszcze nie mam dredów i stad takie pytanko. Wszystkie DREDY CO DZIENNIe szydełkowac trzeba? ;O ja nie mam czasu sie wysikac a co dopiero xD
To możę lepjej odpuść sobie te dredy jeżeli itak nie bedziesz o nie dbała ... no chyba że chcesz mieć brzydkie dredy ...
Codziennie?? RAZ A DOBRZE! i na miesiąc spokój:) A po miesiącu na dwa miesiące, a potem "jak się przypomni" i będą wyglądały normalnie:) Szydełkować codziennie to bez sensu, no chyba że są zrobione na odwal się. Ale robić byle jak to lepiej wcale.
_________________ Kim Ty jesteś, że tak Cię nienawidzę?
zgadzam się z kolegą wyzej ;p
tak mega dokłądnie to szydełkowałam dredy eee w czasie 7 miechów z 2 razy. xD
a tak to tylko to co wystaje wpakuje do środka i spokój! ;D
wyglądają meega dobrze. ;p
_________________ 'standing on the rooftops
everybody scream your heart out '
Wysłany: 2007-01-23, 22:23
wychodza ci wloski z dredow poniewaz sa krotkie i pole manewru splotu jest tutaj nie wielkie, niestety o krotkie dredki trzeba wiecej dbac niz o dlugie. Moze tez byc to przyczyną nieumiejętnego podzielenia włosów na partię. Jeśli są to dredy dosyć grube wlosy skrecane sa pochyle a wiec skracaja sie w wyniku ich położenia....
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
Wydaje mi sie, że tez dlatego, że odrastają włosy wyrwane podczas robienia dreadow i późniejszego szydelkowania... A rozwiązanie jest jedno... szydełko i do dzieła!
_________________ Moja mama jest rastamanem - pali faję wodną i jeździ tramwajem!
dready powinny robic osoby odpowiedzialne. i oczywiscie wiedzące o tym ze trza je szydełkować codzien przez jakiś czas zeby byly zbite i estetycznie wyglądały (:
_________________ bzzzzzzzzium.
kupisz mi mały samochodzik ;>
Wysłany: 2007-03-04, 18:17
najpierw je poprzecinaj zebys przypadkiem wlosow z jednego dreada nie wkrecil w drugiego a potem je wszydelkuj w dreada i tyle..przyznaje jest przy tym bardzo duzo pracy .Sam na poczatku jak nie mogelm sobie poradzic to je poporstu wycinalem ale wygladalo to okropnie i postanowilem wszydelkowywac:)
_________________ ...I want to be as free as the spirits of those who left..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum