• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

pezet  

Wysłany: 2006-12-01, 21:47   
   Polecający: www.google.pl :)

Fantasmagoria napisał/a:
a ile je masz,...?

5 miesięcy... i zapewniam, że nie ma w nich syfu i nie śmierdzą :]

pogrywa

Fantasmagoria  

Wysłany: 2006-12-01, 22:30   

wierze :D ale za miesiac sobie umyj :D
Fiodor Dostojewski

Martina  

Zaproszone osoby: 12
Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-12-01, 22:54   
   Polecający: epuls.pl

sobie kupię.
a dreadów na całej długości też jeszcze nie myłam chyba nigdy ;d
a dzisiaj mija 8 miesięcy jak je mam : )
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..

pezet  

Wysłany: 2006-12-01, 23:28   
   Polecający: www.google.pl :)

a ja myje w zasadzie co sobote :) nie ma bata, żebym wytrzymał miesiąc... chyba też wytestuje tą wode brzozową... zobaczymy co to jest warte :luka:

pogrywa

Evul 

Wysłany: 2006-12-02, 03:24   

Siemanko :)
Widze temacik porusza sprawy higieny dredow, to przy okazji tutaj zadam pare pytanek :) , nie robiac nowego topicu.
A tak ogolnie to przydaloby sie jakies F.A.Q odnosnie dredow, bo przekopywanie sie przez kazdy topic jest strasznie meczace ;/. Nie pomyslal ktos by zebrac tą kupe wiedzy i doswidczenia i opisac co i jak.... ?

Ale przejdzmy do sedna:

Chciałem sobie zrobic dredziki ;) bardzo mi sie podoba ten fryz, ogólnie jakos-takos zaczołem zapuszczać wlosy, zawsze bylem krótko ścinany to tez to dla mnie taka nowosc hehe, juz sa calkiem dlugie(?) (do ramion :P )... mozna by cos robic... wiec higiena jest wazna i wiadomo kazdy sie myje, ale jak czytam ze ktos myje dredy raz na tydzien albo z wiekszym odstepem czasu, to sie zastanawiam jak to jest ze sprawa przetluszczania sie wlosow? Rzadkie mycie nie powoduje ze dredziki sa z deczka "za tluste" ? Ja tam po 3dniach nie mycie wlosow czuje duzy dyskomfort. (moze temu ze po raz pierwszy mam az tak dlugie wlosy?) Jak to jest z wami? Niektorzy pisza ze "zmaczaja" tylko dredy albo nawet nie i dbaja tylko o skore glowy, ale co z dredem?
Druga sprawa, troche glupia :P no bo jak czlowiek ma zakola ;/ to jak to jest z dredami? Strasznie to sie bedzie rzucać w oczy? Pasuje, nie pasuje?

W sumie to sie wacham co do tego, bo mam strasznie popierdzielona klase, przypaly i akcje odchodza jak z jakiegos chorego gimnazjum (a to ludzie konczacy technikum jak dzieci -.- )
pewnie jakbym je zrobil przez 'kumpli' szybko by mi sie zniszczyly, albo bym musial poswiecac bardzo duzo czasu na ich zadbanie, wiec nie wiem czy warto.... ;/
Nasluchalem sie od ludzi co "zawsze wszystko wiedza" takich bzdur jak to ze dredy to brudny wlos, ze plesniaja, wszy, brak mycia miesiacami, a najbardziej zastanawia mnie jak to z tym przetluszczaniem wlasnie jest?

Piaskowy  

Wysłany: 2006-12-02, 09:13   
   Polecający: Jakoś tak wyszło ^^

Dredy sie nie przetluszczaja. To co glowa wyprodukuje zostaje na niej, a nie rozczesuje sie tego na dredy. Po za tym dredy po jakims czasie sa martwe (tzn wlosy w nich sa martwe bo sie lamia i zostaja w dredzie). Kazdy moze myc dredy tak zesto jak to jemu pasuje ja zazwyczaj myje raz na tydzien i jet ok.

sprezyna  

Wysłany: 2006-12-02, 09:31   

no nie przetłuszczają, ale czuć pewien dyskomfort na głowie. ale to tylko przez pewien czas, później staje się to obojętne. a tak pozatym dla tych co mają problemy z odrostami polecam wełniany sweter. :D

SadSuicider  

Wysłany: 2006-12-04, 12:50   
   Polecający: dzieki sobie

a co do zakol to ja mam takowe :) i sie bym zbytnio nie przejela :) najwyzej zrob sobie grzywke :D :D nigdy nie widzialam, tak a propo, faceta z dredami i grzywka :) znacie takowego moze?:>

Evul 

Wysłany: 2006-12-04, 15:26   

Nie no Ty to fajnie wygladasz :) ale ja... dredy i grzywka no nie wiem, nie widze siebie tak.... :P a jakby juz to chyba bym sobie walnol dredziki na swieta ponosil ten tydzien - dwa i jakby bylo zle to sie chyba zetnie i tyle :P

Piaskowy  

Wysłany: 2006-12-04, 16:18   

Ja mam na calej glowie i jakos sobie nie wyobrazam zebym mial normalna grzywke. Tylko dziewczyny widzialem jak dotad z grzywkami ;p

sprezyna  

Wysłany: 2006-12-04, 16:29   

ja tez mam na calej glowie i raczej wyboru bym nie miała ponieważ mam kręcone włosy i musiałabym dzień w dzień z prostownicą biegać ;)

Piaskowy  

Wysłany: 2006-12-04, 16:37   

Dlatego Sprezyna? ;D
Niewiem mnie jakos grzywka u chlopaka z dredami niepasuje. Moze sie przyzwyczailem do tego, ze tylko dziewczyny takie maja ;p

sprezyna  

Wysłany: 2006-12-04, 21:40   

Piaskowy napisał/a:
Dlatego Sprezyna? ;D

dokładnie :hyhy: no ale włoski miałam naprawde ładne, wszyscy chwalili. dlatego czasami troszkę mi smutno, ale wkońcu to tylko włosy. mam tylko nadzieje, że jak zetne dredy to nadal będą kręcone, jak myślicie chyba dredy nie będą na to miały większego wpływu? na początku to wiem, że będą zniszczone, ale jak odrosną? ah no i po tą wodę brzozową chyba się wybiore do apteki, trzeba będzie wypróbować :luka:

Fantasmagoria  

Wysłany: 2006-12-05, 21:08   

Tak, bedziesz miała kręcone dalej ;) zapewniam :)
Fiodor Dostojewski

Piaskowy  

Wysłany: 2006-12-05, 22:01   

Mam wode brzozowa ^^ Zaraz wyproboje ja bo jestem ciekaw ;p

Odpowiedz do tematu