• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

lolinka  

Wysłany: 2006-04-07, 23:00   
   Polecający: bierdonka

to zalezy jaka szkoła ... moja jest nawet spoko w tych sprawach , a i ludzie sie przyzwyczaili do widoku dreadów , łysych glac , kolczyków w dziwnych miejscach ... jes lus ;p

Anieńka  

Wysłany: 2006-04-08, 21:47   

jejku dredy fajna rzecz, ale bym sobie nie zrobila. bardzo lubie swoje wloski (sa takie sliczne krecone) nie lubie tylko grzywki, ale to juz szczegol.
w kazdym razie chcialam napisac ze u nas w szkole dredy sa dopuszczalne, bo ze 2 osoby maja - z tego co sie orientuje to jest chlopak i dziewczyna. w kazdym raize mamy inne zakazy. moja wychowawczyni nie pozwala nosic czerwonych ciuchow. uwaza ze to rozprasza nie tylko osobe ktora ten ciuch ma na sobie, ale rowniez nauczyciela. ale i tak nic sobie nie robimy z jej zakazu.
lepsze jest jednak to ze nie pozwala tez chlopcom nosic krotkich spodni. czycieplo, czy zimno zawsze maja byc dlugie. juz raz wyslala do dyrki mojego kupla :/
znowu zboczylam z tematu...
ale jesli chcesz sobie zrobic dredy to sobie rob. nie zwracaj uwagi na nauczycieli, dyrektorke. ewentualnie zastanow sie nad tym jak mama Ci nie pozwlolila, bo jeszcze Cie wypisza z rodziny :D
praktycznie to oni nic Ci zrobic nie moga. z gimnazjum chyba tak szybko nie wyrzucaja :D jak sobie je zrobisz to napisz jak zareagowalo otoczenie (a tak swoja droga to ile koszuja te dredy?)

www.czytelnia.studioit.pl

owad.lezacy  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2006-04-08, 21:51   
   Polecający: google

Anieńka napisał/a:
z gimnazjum chyba tak szybko nie wyrzucaja

no nie byla bym tego taka pewna bo w niektorych naprawde jest rygor i ciesze sie ze do takiego nie chodze ;) , chociaz i tak w sowim mamy sporo zakazow :/ ac te szkoly ... co im w nas przeszkadza :/

ps. zalezy u kogo robisz :P bo jak jakis znajomy zawsze sie mozna dogadac ;)

biegam w bikini po całym mieście, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

Anieńka  

Wysłany: 2006-04-08, 22:08   

PosZczElona napisał/a:
zalezy u kogo robisz bo jak jakis znajomy zawsze sie mozna dogadac

no okej ale około ile? i wogole jak to sie robi? :?

www.czytelnia.studioit.pl

sprezyna  

Wysłany: 2006-04-08, 22:30   

to zależy od tego u kogo robisz, jak długie masz włosy i jakie chcesz mieć dredy.
ale coś w granicach 200 zł.

mi jednak ma starsza zrobić 8) ponieważ to jednak jest jakiś wydatek. najwyżej poprawki już sobie zrobie u kogoś innego. a co do metody robienia dredów to jest ich wiele
najlepiej sprawdza się tapirowanie i szydełkowanie :wink:

Ptaq  

Wysłany: 2006-04-08, 22:47   
   Polecający: Ptaq

Cytat:
no okej ale około ile? i wogole jak to sie robi?

polecam wejsc do dzialu ogloszenia przejrzec oferty - niektore sa z cenami.
A jak mozna zrobic polecam: www.dredy.nasze.net

Koziołek  

Wysłany: 2006-04-09, 18:43   

ja tez mam zamiar sobie zrobic dredy.tylko tak jak mówicie rodzice i nauczyciele.mnie naszczeście zostały 3 miechy gim i bardzo bym chciał przyjsć na zakończenie roku w dredach:] ale to marzenie chyba zostanie tylko marzeniem,gdyż zostaja rodzice(u mnie tylko mama bo starszy ze mną nie mieszka).Walcze żeby zrobic sobie w te wakacje i bęe walczył do upadłego:P a wracajacac do tematu to ja tez uważam że to bezsens.to jest moja głowa i chce miec na niej to co ja chce,oczywiście w granicach rozsądku :]

sprezyna  

Wysłany: 2006-04-09, 19:06   

Koziołek, masz racje - walcz, walcz :!: :ok:

sprezyna  

Wysłany: 2006-04-09, 22:39   

moja starsza od razu się zgodziła, wyrozumiała kobieta z niej, chociaż... ona sama miała dredy w młodości :P

no, no... jutro przychodzi kolej na mnie - spróbuję zagadać o tym do wicedyrektora
trzymajcie kciuki :>

Martina  

Zaproszone osoby: 12
Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-04-10, 16:02   
   Polecający: epuls.pl

tak poczytałam tutaj tego waszego off topa którego zaraz zresztą przeczyszczę i chciałabym powiedzieć, że.
po zrobieniu dreadów matka przez pierwsze dwa dni się nie odzywała a teraz po prostu mówi, że jej się nie podoba moja fryzura i już, bo wyglądam "jak kłopot" i w ogóle.
a w szkole jeden z trzech chłopców w dreadach mnie pojechał nieźle :/
a później, po szkole, wracam do domu a ten za mnąleciał i mnie patykiem bił po plecach i darł pyska "giń w imię Etiopii!" :/
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..

Koziołek  

Wysłany: 2006-04-10, 16:13   

mhm... czy ten co za tobą biegł ,to był ten no.... normalny????? bo cos widze że niezbyt :D dready były ,są i myśle że niestety będa krytykowane :(

Martina  

Zaproszone osoby: 12
Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-04-10, 21:23   
   Polecający: epuls.pl

krytykowane?
popatrz na niego- http://lexwonder.sympatia.onet.pl
i późniejstwierdź, czy w jego przypadku jest co krytykować u innych {w domyśle mnie}, eh.

a dziś mijałam go na korytarzu to wysyczał "wykurrrrrwiaj" :roll:
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..

Agacior  

Wysłany: 2006-04-23, 11:09   
   Polecający: Orange

U mnie w gimnazjum nikt nie nosił dreadów więc nie wiem, czy było to zakazane :P
A w LO...na początku pare osób nosiło dready i było wszystko w porządku, a niedawno grono pedagogiczne ustaliło, że owszem można mieć dready, ale trzeba je wiązać :| Jedna taka dziewczyna ma bardzo krótkie dready i musi chodzić w opasce cały czas, bo innaczej nie da rady ich związać. :roll:

muriel 

Wysłany: 2006-04-23, 11:34   

Heh no to też wymyślili :roll: co im szkodzą niezwiązane dredy? nie no oczywście musieli się do czegos przyczepic ;/

ja muszę spytac w LO, do którego sie wybieram, czy można nosic dredy. zeby potem niespodzianek nie bylo :|

Fantasmagoria  

Wysłany: 2006-04-29, 11:54   

Martina napisał/a:
po zrobieniu dreadów matka przez pierwsze dwa dni się nie odzywała

Moja była lepsza- przez 3 dni słowa nie powiedziała. Ale też fakt- troche przegięłam... ;) raz się żyje :P
a tak wracając do tematu- u mnie w szkole nie ma takiego zakazu, sporo osób ma dready :) chłopak ani jeden same dziewczyny :) Faceci wolą u nas długie włosy niż dready, choć i je ostatnio obcinają :( Jeden chłopak miał dready, ale to rok temu było :)
a co do gimnazjum- teraz chodzi tam jedna dziewczyna w dreadach i zyje jeszcze i to nie nejgorzej ;) Tylko.. jak ja tam chodziłam to tak najezdzali na mojego kumpla ze chodził w bluzie Behemoth'a i miał długie włosy, ze po pol roku "malteretowania psychicznego" sciał włosy i zaczał sie ubierac "norm,alnie". Bez przebiec, drodzy nauczyciele, bez przegiec...
Fiodor Dostojewski

Odpowiedz do tematu