• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Vega  

Wysłany: 2008-01-25, 18:26   

Dredy do szkoły? Nigdy w życiu! Ta fryzura jest okropna i jeśli się nią zrobi, trzeba długo czekać, by z niej zrezygnować powrócić do wcześniejszej fryzury (chodzi mi o odrastanie włosów). Kiedyś słyszałam od przyjaciółki, że jej kumple hodują włosy na dredy. Szczerze mówiąc współczuję im, że mają mniejsze rozumy od innych. Bardzo dobrze, że jest zakaz dredów w szkole!

MissIndependent  

Wysłany: 2008-01-25, 19:08   

zależy dla kogo okropna. nie mówimy o małolatach z podstawówki, tylko o ludziach którzy są w liceum, oni są już (prawie) dorośli. nauczyciele niech się zajmą tym co mają w głowie, bo to co mają na głowie to już nie ich sprawa.
Vega napisał/a:
Szczerze mówiąc współczuję im, że mają mniejsze rozumy od innych.

a jak ktoś ma pasemka a mi się taka fryzura nie podoba to też moge powiedzieć, że ta osoba ma mniejszy rozum od innych (bo ma pasemka)?? :chytry: skąd Ci się to wzięło, że oceniasz rozum ludzi po ich fryzurze a nie po charakterze?? :chytry:

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-01-25, 19:18   

MissIndependent napisał/a:
nie mówimy o małolatach z podstawówki, tylko o ludziach którzy są w liceum, oni są już (prawie) dorośli. nauczyciele niech się zajmą tym co mają w głowie, bo to co mają na głowie to już nie ich sprawa.
Z tego, co wiem, małolaty chodzą również do liceum, to raz. Dwa, że to co w głowie, powinno być istotniejsze, niż to, co na głowie, niezależnie od wieku. Więc co to za różnica, do jakiej szkoły chodzą?
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

MissIndependent  

Wysłany: 2008-01-26, 12:31   

sis napisał/a:
Z tego, co wiem, małolaty chodzą również do liceum, to raz.

zależy co rozumiesz przez "małolaty", bo dla mnie ktoś kto ma 16lat nie jest już takim maluchem i ma wszelkie prawo decydować np. o swojej fryzurze. co innego jak ktos ma lat 10 i zażyczy sobie dredy :luka:
sis napisał/a:
Dwa, że to co w głowie, powinno być istotniejsze, niż to, co na głowie, niezależnie od wieku. Więc co to za różnica, do jakiej szkoły chodzą?

taka, że rzadko kiedy się zdarza, żeby dzieciaki z podstawówki biegali z dredami do szkoły, tak jak robią to licealiści. to oni mają z tym problem, a nie 'podstawówka'. i to ich niektórzy oceniaja po tym co mają na głowie.
Vega napisał/a:
Bardzo dobrze, że jest zakaz dredów w szkole!

u mnie w liceum tego zakazu nie było i (z tego co wiem) dalej nie ma :]

Panna_Nikt  

Wysłany: 2008-01-26, 12:44   
   Polecający: google

U mnie równiez tego zakazu nie ma :P
I nie będzie i świetnie.

Jeśli komuś się nie podoba to ma problem i tyle :luka:
Sennego dnia w królestwie mroku...''

End3r  

Wysłany: 2008-01-26, 14:07   

nie rozumiem w ogole jakim prawem taki zakaz moze istniec, czyste bezprawie. jak mozna az tak ingerowac w indywidualna sprawe ucznia, jak mozna tak go ograniczac i wrecz narzucac mu pewien styl bycia (a raczej zabraniac mu jego stylu). dready to fryzura jak kazda inna, normalnie SIE TO MYJE, dba sie o to bardziej niz o niejedna fryzure, pielegnuje sie itp. wiec pytam - skad taki zakaz? w czym ta fryzura jest gorsza od innych zeby robic z tego az tak niesamowite problemy? nie zyjemy juz w sredniowieczu a czasami mam wrazenie ze niektorzy ludzie mentalnie nadal sie tam znajduja.
Above us only sky

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-01-26, 15:24   

zależy co rozumiesz przez "małolaty"
Małolat, jak sama nazwa wskazuje, to osoba, która ma mało lat.
ktoś kto ma 16lat nie jest już takim maluchem i ma wszelkie prawo decydować np. o swojej fryzurze
A dlaczego ktoś, kto ma lat mniej, nie ma prawa decydować?
Chłopiec zjada łyżeczką

grlało, matulu

niemampomyslu 

Wysłany: 2008-01-26, 16:12   
   Polecający: dr frasunek

End3r napisał/a:
dready to fryzura jak kazda inna

Dready są nieestetyczne.
End3r napisał/a:
dba sie o to bardziej niz o niejedna fryzure, pielegnuje sie itp. wiec pytam

Bo dbanie o to, żeby mieć na głowie coś tak brzydkiego niezbyt dobrze świadczy o inteligencji. A dyrektor szkoły woli, żeby nie było widać, że wykształcili ludzi, którzy takie świadectwo o swojej inteligencji chcą sobie wystawić.

End3r napisał/a:
nie zyjemy juz w sredniowieczu a czasami mam wrazenie ze niektorzy ludzie mentalnie nadal sie tam znajduja.

Nie jesteśmy już małpami, ale czasami odnoszą wrażenie, że niektórzy nie są jeszcze gotowi, aby zaakceptować fakt, że istnieją reguły, które należy przestrzegać.

bro  

Wysłany: 2008-01-26, 16:57   

zaraz zaraz, przecież nie ma przymusu chodzenia do liceum; nie podobają Ci się zasady, to idź do prywatnego albo nie idź wcale; wolny kraj mamy!!

Zdread 

Wysłany: 2008-03-10, 18:48   

Aż żal czytać to co niektórzy napisali. Jeżeli komuś się dready nie podobają, niech sobie ich nie robi. Jednak nikt nie powinien zabraniać tego innym. Dready nie są jakąś zaraźliwą chorobą i nie wiem czemu to komuś miałoby przeszkadzać.

noziizy  

Wysłany: 2008-03-10, 19:01   

niemampomyslu napisał/a:
coś tak brzydkiego niezbyt dobrze świadczy o inteligencji.
oceniasz ludzi i ich inteligencje po pozorach, rodzaju włosów???? :dobani:
Twoja Teza jest bezpodstawna

talib1985  

Wysłany: 2008-04-04, 06:26   

Eh ludzie ja nie wiem o co tyle szumu wypowiedzi w stylu "dredy są fe" i "dredy są piękne"?.
Jak sie komuś podobają to dobrze a jak nie to tez dobrze, grunt to TOLERANCJA. Jeśli golisz sobie głowę a nie masz poglądów nazi i tym podobne to pewnie nie podobało by ci się że ktoś utożsamia cię z STEREOTYPEM tak zwanego skina co nie? I tak samo jest z dredami, pasemkami, warkoczykami i innymi fryzurami. Ja mam dredy ale jak widzę kogoś na łyso lub z irokezem albo w unormowanej fryzurze to nie mówię że jest LOL, pacan bo to jego wybór co nosi na głowie. Człowieka oceniam bo nie wieże gdy ktoś mówi nie oceniaj innych ale oceniam na podstawie CHARAKTERU a nie w co jest ubrany czy jaką fryzurę nosi.

pojman 

Wysłany: 2008-04-26, 22:44   

znajomemu przyczepiłem 3 dready, na nast dzień do mnie dzwoni że jak będzie to miećto go zawiesząw prawach ucznia i nie zda.... i dykertorka wywaliła tekstem "dlaczego wy sie prubujecie do dziewczyn upodobnić".... normalnie na taka dyrekcje to mam ochote pojsc do tej szkoly i im nawrzucać.
Ludzie nie sa ustosunkowani na dready, moja szkola byla w gazecie regionalnej opisana "dyrekcja II lo toleruje dlugie wlosy i dready!!!", jakby byl jakas podrzedna i dla brudow. Kazdy ma prawo nosic co chce, ja sie z dresow i skejcikow nie smieje (ale jak siedzi taki i "puszcza muze" z komorki na cala okolice to bez komentarza przy kumplach sie nie obejdzie :) )

Karczoch  

Wysłany: 2008-05-02, 15:08   

talib1985 napisał/a:
pojman napisał/a:
Kazdy ma prawo nosic co chce, ja sie z dresow i skejcikow nie smieje (ale jak siedzi taki i "puszcza muze" z komorki na cala okolice to bez komentarza przy kumplach sie nie obejdzie :) )

Właśnie nie wiem co jest z tym puszczaniem na cały regulator słuchawki istnieją :P

o tak xD mnie to taaaak śmieszy :d idzie taki i z kozacką miną trzyma w rączce komóreczkę z puszczonym jakimś hiphopkiem lub czymś innym takim :]

pojman napisał/a:
znajomemu przyczepiłem 3 dready, na nast dzień do mnie dzwoni że jak będzie to miećto go zawiesząw prawach ucznia i nie zda....

mój kolega też sobie 3 dready zrobił, i na półrocze miał "naganne" xD

Umysłowa konsumpcja towaru taśmowego. ^^

przytyłam pół kilo.

Panna_Nikt  

Wysłany: 2008-05-03, 20:18   
   Polecający: google

Ta... Tolerancja jak się patrzy -,-

Teraz w mojej szkole będę jako jedyna w dredach.Ale nie miałam z tym nigdy problemów,szkoła jest tolerancyjna,na fryzure nie patrzą,a na to co masz w głowie.
I tyle.

Powiem szczerze,że u mnie w szkole jest większe zrozumienie,niż poza nią. :/
Sennego dnia w królestwie mroku...''

Odpowiedz do tematu