co do niektorych tutaj napisanych wypowiedzi moglbym napisac: ROTFL ;]
jak mozna isc do dyrektora i pytac sie czy moge zrobic sobie dredy?.. to jakies chore..
ja sie nikogo nie pytalem, nikt nie zwrocil mi uwagi jak zrobilem dredy (jak mialem dlugie wlosy to sie czepiali..), a moja pani od chemii powiedziala nawet: "nawet ladnie ci w tych dredach, lepiej niz w dlugich wlosach"
_________________ you have to let your body sleep to let your soul live on..
Wysłany: 2006-05-13, 00:43
Polecający: to ktoś, kto poleca
Teroetycznie to tylko najwyżej w gimnazjum mogą coś zrobić za rdedy, bo w liceum, czy gdzie tam kto jest, albo będzie, to raczej nie ma zbyt wiele do gadania dyrektor, czy inni nauczyciele... Ja osobiście jestem w 3 gimn i robie dredy przed koncem roku, wyrzucić mnie nie mogą jakieś 10 czy 15 dni przed wystawieniem ocen
EDIT
I tak jak Jeremiah powiedział, już się do długich włosów czepiali (zwłaszcza moja polonistka), ale jak zacząłem je wreszcie związywać frotką, to się sprawa wyciszyła.
_________________ Impossible is nothing, free your mind and trust your skills than... RUN!!
Le Parkour, it`s not a crime, it`s a way of life.
u mnie w szkole nie pisze w regulaminie nigdzie że nie można mieć dredów.. ale niestety nie mozna ich posiadać choc nie jest to udokumentowane;) Myślicie że dredy mogą wpłynąć jakoś na przyjęcie do innej szkoły? (z gim do LO...)
_________________ I want to be the minority
I don't need you authority
Down with the moral majority
Wysłany: 2006-05-17, 14:15
Polecający: to ktoś, kto poleca
Raczej nie. W liceum już nie ma takich jazd z dyrkiem i nauczycielami, co do fryzury )przynajmniej w moim rejonie ). Z tego, co mi mówili znajomi z liceów, to sporo osób ma tam dredy i nikt się nie doczepia.
_________________ Impossible is nothing, free your mind and trust your skills than... RUN!!
Le Parkour, it`s not a crime, it`s a way of life.
Wysłany: 2006-05-17, 21:31
ja mam dready i nie jestem jakos specjalnie traktowana w LOnie powinni Cie szykanować ale moze jak bedziesz skladac papiery ładnie sie uśmiechnij [mam to we krwi:D] i spytaj czy nie byloby problemow gdybys miala dready.. lepiej wiedziec zawczasu no nie?
_________________ 'Być bohaterem przez minutę, godzinę,
jest o wiele łatwiej niż znosić trud
codzienny w cichym heroizmie.'Fiodor Dostojewski
Wiesz lepiej zrób sobie dredy w drugim półroczu. Wtedy cie nie zaszufladkują od razu że jesteś "inna". Ja bym tak zrobiła bo znam przypadki kiedy w nowej szkole ludzie z dredami musieli się uczyć 3 razy więcej niż ludzie ze zwykłą fryzurą(fobia nauczycieli )
Wysłany: 2006-05-20, 12:36
eee... MaRtI .. to nie wszedzie tak jest..
To zalezy od czlowieka.. od nauczyciela.. u nas nie maja nic przeciwko temu ze ktos jest 'inny'.
I nie zapoznawaj sie z regulaminem, bo to zawsze \mozna zmienic :roll: ...
Po prostu jak bedziesz skladal papiery to sie zapytaj, prosto w twarz... i tyle
by się udało
_________________ 'Być bohaterem przez minutę, godzinę,
jest o wiele łatwiej niż znosić trud
codzienny w cichym heroizmie.'Fiodor Dostojewski
U mnie w szkole bylo bodaj kilka osob, ktore nosily dready i z tego co wiem nie mialy z tym problemow.
Za to utkwil mi w glowie przypadek postawienia przez jednego kolesia irokeza.
Dyrekcja kazala mu zgolic wlosy, tudziez obciac irokeza... i chyba dostal nagane
Dla mnie takie zakazy/nakazy sa smieszne. W koncu to nie to co nosimy na glowie, jak sie ubieramy swiadczy o tym co mamy w glowie. Widocznie PiS & LPR juz wczesniej zaczal wkraczac do szkol
_________________ "[..]nawet kiedy cierpisz i jestes calkiem sam,
pamietaj Twoja reke trzyma najwyzszy Pan,
On dla Ciebie ma plan,
wiec Ty ufaj Mu man!" Ras Luta w Krol Krolow
Ja wczesniej mialem problemy - zawsze zbuntowany. w liceum mialem juz gdzies to co mi powie cale grono:) obylo sie bez strac. po zrobieniu dredow tatus moj powiedzial (tu cyt..) rozczesz to, rozczesz to ku**a. po tygodniu oddalo mu ciut (sam jest nauczycielem), mama pogodzila sie szybciej. Teraz bedac na studiach mam problem na laborach z chemii, gdzie mojej prowadzacej strasznie sie nie podobam:) grzecznie doradzila mi, ze ludzie z szeregu maja w zyciu latwiej:) odpowiedzialem jej, ze mi nikt nie mowil, ze bedzie lekutko. teraz mam troszke wiecej pracy, ale dalej jestem soba. tego nikt mi nie zabierze. Kazdy 37 dredow to ja. tak zostanie. Pozdrawiam
pierwsze slysze panie dorianie o jakims irokezie u nas w wiezieniu, a juz o jakiejs naganie za to nikt nie raczyl mnie poinformowac, a przeciez przez nasz wspanialy sprzet naglasniajacy z czasow Gierka i Gomułki informuja o tak przeistotnych sprawach. Ja w kazdym razie nie zetknąłem sie z jakimikolwiek negatywnymi uwagami na temat mojego wygladu, nawet jak mialem glace na bani i spodnie 3x szersze odemnie. PiS, LPR... mysle ze ssą, ale ja tez zostane politykiem ustawie sie!!
_________________ Tam skarb Twój, gdzie serce Twoje !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum