• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

ta sama panna nikt 
Gość

Wysłany: 2007-02-08, 21:38   

:* dzieki wielkie mam juz dredki i sa piekne :)

dzg 
Gość

Wysłany: 2007-02-22, 16:09   

prosze o zdjecia na dzieckozachodugwiazdy@op.pl

Pshem  

Wysłany: 2007-02-25, 12:00   

Witam wszystkich!
Sekkmet, mam pytanko :) Jakiej długości muszą być włosy naturalne, żeby możnabyło spleść cornrows? Ile by to kosztowało z doplataniem włosów syntetycznych, a ile z samych naturalnych? Z góry Dzięki.

sekkmet  

Wysłany: 2007-02-25, 19:55   

Jagga wyslane, sorka za niektore fotki, ale nie ma mnie obecnie w domu i wysylam tylko to co udalo mi sie na szybkiego zdobyc, jest tam kilka zdjec z blogu 27, chyba jedno z lion vibrations i innych znajomych
Pshem odpowiem CI po powrocie do domu, bo mam tutaj nie zbyt dostep do interntetu, a najlepiej zostaw meila

Pshem  

Wysłany: 2007-02-26, 18:21   

denazghull@o2.pl dzięki :)

nasty 
Gość

Wysłany: 2007-02-28, 23:50   

Sekkmet,a piercing to faktycznie od 20-30 zł?? :szok: wszystkie miejsca,z kolczykiem i sterylnie??Kurde jestem w szoku...może bym sie zgłosiła... :P :hyhy:

sekkmet  

Wysłany: 2007-03-01, 16:15   

nasty jest to cena bez kolczyka, za kolczyk dodatkowo od 10do 15zl, lub mozesz dac swoj, ktory wysterylizujemy w autoklawie, lub sam/a mozesz np w szpitalu. Sprzet i wszystko mamy sterylne

nasty 
Gość

Wysłany: 2007-03-12, 00:21   

sekkmet,to i tak bardzo tanio,bo ja na zrobienie concha liczyłam,że wydam jakieś 80 do 100 zł....tyko fakt,że dochodzi jeszcze dojazd do was :kwasny:

sekkmet  

Wysłany: 2007-03-12, 16:29   

nasty a skad jestes? bo moze pojawiamy sie w twoich okolicach

nasty 
Gość

Wysłany: 2007-03-12, 16:54   

Sekkmet jestem z Lubania.A tak przy okazji,używacie znieczulenia??I czym przekłuwacie?Mam nadzieję,że nie pistoletem albo wiertarką :P :D Pozdrawiam :oczami:

sekkmet  

Wysłany: 2007-03-13, 21:36   

Możemy podjechać do Lubania, to nie jest daleko od Bolesławca. Przebijamy oczywiście igłami i wenflonami (zależy jakie kłucie) Oczywiście pistoletom stanowczo mówimy NIE!! Mamy znieczulenie Lidokainę. :) Wiertarką nie próbowaliśmy, ale kto wie.... ;)

nasty 
Gość

Wysłany: 2007-03-14, 01:14   

Ale z tego co wiem,to nie powinno się używać znieczulenia... :zdziwko: A kwestię wiertarki jeszcze przemyślę ;)

sekkmet  

Wysłany: 2007-03-14, 16:32   

dlaczego nie powinno uzywac sie znieczulenia? Jeśli klient ma takie zyczenie?

nasty 
Gość

Wysłany: 2007-03-14, 20:12   

Nie powinno się używać znieczulenia,ponieważ a) mogę być na nie uczulona,b) po tym jak puści znieczulenie boli o wiele bardziej niż robienie bez znieczulenia,c) a poza tym ze znieczuleniem nie wie się czy złapane szczypcami miejsce jest dobrze złapane,bo przecież nic sie nie czuje...http://www.wildcat.pl/index2.htm dział abc kolczykowania-jak poznać profesjonalne studio :P :]

sekkmet  

Wysłany: 2007-03-14, 21:03   

nasty napisał/a:
Nie powinno się używać znieczulenia,ponieważ a) mogę być na nie uczulona,b) po tym jak puści znieczulenie boli o wiele bardziej niż robienie bez znieczulenia,c) a poza tym ze znieczuleniem nie wie się czy złapane szczypcami miejsce jest dobrze złapane,bo przecież nic sie nie czuje...http://www.wildcat.pl/index2.htm dział abc kolczykowania-jak poznać profesjonalne studio :P :]

a) dlatego robi się wywiad z klientem i tzn próbę. Wiele maści leków moze Cię uczulać, dlatego korzysta się z tzn ulotki, lub przed zakupieniem konsultuje sie z lekarzem lub farmaceuta. Nam znieczulenie dobiera lekarz, wiec nie czujemy obawy (wykorzystujemy Lidokainę i EMLE - lidokaina na śluzówki jest wykorzystywana). Próbę wykonujemy zawsze. Natomiast panika moze spowodowac wieksze szkody ;) . Lekarze w szpitala także używają znieczulenia miejscowego, chociażby dentyści czy laryngolodzy, czy zagraża to życiu i zdrowiu? Wątpię.
Pamiętaj też że są różne rodzaje znieczuleń, zamrażacze, maści etc. Wrzucanie wszystkiego do jednego wora jest raczej podejściem mało profesjonalnym. Po to ktoś wymyślił znieczulenie by z niego korzystać, a nie unikać. Pewnie, że nie wolno przesadzać ze znieczuleniem, jak i z zadnym srodkiem, ani lekiem. Jednak dawka, która jest podawana przy znieczuleniu na kłucie jest minimalna.
b) to nie prawda, poprostu boli. Przy takich przekluciach jak septum znieczulenie minimalizuje ból, natomiast po zejsciu znieczulenia nie odczuwa się wiekszych zmian, poniewaz bol w tym miejscu nie jest wielki, natomiast przy ukluciu jest naprawdę nie miły.
c) po to sa zatrzaski na szczypcach by operowac uciskiem szczypiec ;)
Jesli uzywasz zamrazaczy (czego nie polecam) pewnie ze dretwieje jezyk. Natomiast emla nie powoduje dretwienia. To nie jest zastrzyk u dentysty, ze paralizuje Ci pol twarzy ;)

Znam wielu naprawde dobrych piercerów, którzy kłują bez szczypiec. Wildcat o tym nie napisał?;)

Pewnie, że są oszołomy, które do znieczulenia używają Tramalu, Tramadolu, Eferalgan Codeine (kodeina) czy nitrazepan....

Wielu dobrych piercerów wykorzystuje EMLE chociazby wyłącznie do efektu placebo.

wildcat nie jest dla mnie idealem ani kolczykow ani abc kolczykowania ;) są dla mnie większe autorytety. Niestety nie wszystko trzeba brać do siebie, a weryfikować :)

Pozdrawiam i życzę ciekawszych informatorów ;)

Odpowiedz do tematu