Baaardzo dobry film, jeden z leszych jakie ogładałam. Ogolnie to jestem fanka Franka Millera i musze powiedziec, ze swietnie oddali klimat komiksu. Sceny walki super, aktorzy genialni. Teraz czekam na druga czesc Sin City:)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-08-29, 20:18
Film 300 mimo ze nie interesuje sie za bardzo Grecja zrobil na mnie ogromne wrazenie...film trzeba obejzec w kinie, w domu nie ma takich efektow dzwiekowych! Bardzo polecam
_________________ Jaki cel ma życie kiedy sensu brak...?
Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...
Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...
Dopiero niedawno wreszcie obejrzałam ten film - odleżał swoje zanim się zabrałam do niego xD co do wrażeń... no nie wiem. Nie widziałam komiksu, więc porównywać mogę tylko ze swoją wiedzą historyczną, choć to nie ma sensu, bo powiązań z historią to tam tyle, co kot napłakał. Film zrobiony nie najgorzej, ale nie zachwyca mnie specjalnie. Nie wiem, czegoś mi w nim brakuje, czegoś, co wbija w fotel i nie pozwala się oderwać. Chyba po prostu za bardzo to wszystko przerysowane jak dla mnie ;P
Ja jakiś czas temu go oglądałem i mi się podobał, choć tu się zgodzę: przerysowany. Spektakularny na siłę, z całymi tymi efektami wyglądającymi dość sztucznie. Mimo to miał swój klimat.
Ocena: 7/10
_________________ (...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.
Film zrobiony nie najgorzej, ale nie zachwyca mnie specjalnie.
Szok.
Nie wierzę, że nawet Butler grający Leonidasa nie przekonał Cię do tego, że ten film można uznać za bardzo, bardzo dobry, jestem w szoku ;p Mi się ten film bardzo podobał.
Sol napisał/a:
Chyba po prostu za bardzo to wszystko przerysowane jak dla mnie ;P
nie widziała komiksu i to dlatego ;p
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Wysłany: 2008-03-26, 10:40
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Są takie filmy, których fokusem jest fabuła. Nazywamy je thrillerami.
Są takie filmy, których fokusem jest stworzenie strasznej atmosfery. Nazywamy je horrorami.
Są takie filmy, których fokusem są efekty. Fabuła z reguły nie gra w nich większej roli... po kilkunastu latach takie filmy są przeważnie zapominane.
Do tego ostatniego gatunku zaliczyłbym właśnie "300" jego efekty wparły mnie dosłownie w fotel.
Szufladkowując dalej filmy... skierujmy uwagę na Matrix #1. Film jest ambitny (nawet ma podtekst religijny ), a przynajmniej był = ma ciekawą fabułę, która niektórym może i nawet dać do myślenia xD, ale bazuje głównie na efektach (to ekipa z Matrixa wynalazła bullet time - spowolnienie akcji, pociski lecą wokół bohatera, a kamera obraca się wokół niego).
...na już przestarzałych efektach. Nie wiem jak Was, ale mnie ten film odrzuca już z samego faktu, że wizualnie nie jest najlepiej przedstawiony (jako fan Matrixa pomijam ten fakt i dalej lubuję ten film... ważne jakie wrażenie sprawiał kiedyś. Ale mam takie nastawienie tylko do Matrixa i Quake'a ;p)... i dlatego takie filmy przemijają, a thrillery & co. nie.
Czy 300 miał ambitną fabułę? W życiu. W tym filmie chodzi o efekty. Jest on dobry głównie ze strony technicznej; film ma porządny soundtrack, a aktorzy odwalili porządną robotę.
Nie wierzę, że nawet Butler grający Leonidasa nie przekonał Cię do tego, że ten film można uznać za bardzo, bardzo dobry
NIe, nie przekonał ;P wyglądał jak plastikowy Ken, którym się bawiła moja kuzynka ^^ tak jak i pozostali Spartiaci, nie, nie przekonuje mnie za grosz^^
Nori napisał/a:
aktorzy odwalili porządną robotę.
No nie wiem, gra aktorska też nie powaliła mnie na kolana... wszyscy odstawiali swoją grę na jedno kopyto, do bólu podobni do siebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum