• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

hmm...... 

Wysłany: 2007-07-11, 18:37   

Ten film jest genialny zarówno sceny bitewne jak i muzyka są wspaniałe polecam go wszystkim fana antycznego świata.

Keiko  

Wysłany: 2007-07-13, 19:06   

Baaardzo dobry film, jeden z leszych jakie ogładałam. Ogolnie to jestem fanka Franka Millera i musze powiedziec, ze swietnie oddali klimat komiksu. Sceny walki super, aktorzy genialni. Teraz czekam na druga czesc Sin City:)

goga  

Wysłany: 2007-07-19, 10:49   

Jak dla mnie rewelka. Niby typowo meskie kino a jednak byłam pod wielkim wrażeniem. Swietna reżyseria ,świetna muzyka....
Warto warto obejrzeć:)
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć

huru 

Wysłany: 2007-07-28, 21:33   

Keiko napisał/a:
Teraz czekam na druga czesc Sin City:)

Ja tez

A 300 to film naprawde świetny

Illidan  

Wysłany: 2007-07-30, 19:51   
   Polecający: google.pl --> forum wielotematyczne

Warto obejrzeć, świetny film i efekty. Polecam wszystkim lubiącym filmy akcji (wiele walki), fabuła jeśli można tak to nazwać, również niczego sobie.
....
Whatever...

Beatrix21  

Wysłany: 2007-07-31, 22:30   
   Polecający: Google =D

Świetny film podobnie jak Sin City :padam: Polecam !!

Jaka szkoda że widziałam go na moim małym ekraniku komputera :/ To wielka zbrodnia ogladać ten film w domu...

Jeszcze raz polecam ;)

olenkaa1690  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-08-29, 20:18   

Film 300 mimo ze nie interesuje sie za bardzo Grecja zrobil na mnie ogromne wrazenie...film trzeba obejzec w kinie, w domu nie ma takich efektow dzwiekowych! Bardzo polecam :)

Niech płynie krew w żyłach Twych, rozcieńczona nadzieją przyszłych dni...

Oczy zalane łzami ukazują, jak ludzie się traktują...

nightmaster  

Wysłany: 2007-08-29, 23:44   
   Polecający: www.google.pl

film podobał mi się głównie przez sceny batalistyczne i muzykę, fabuła ak to fabuła, troche ją spłycili, ale w skali od 1 do 10 wystawiam 7+

mmmasha  

Wysłany: 2007-09-13, 18:35   
   Polecający: olenkaa1690

bardzo dobry film :) warto zobaczyć go jednak w kinie... robi wielkie wrażenie :] te sceny batalistyczne... no no całkiem niezłe :P

Glory, glory... Manchester United

Sol  

Wysłany: 2008-03-26, 01:35   

Dopiero niedawno wreszcie obejrzałam ten film - odleżał swoje zanim się zabrałam do niego xD co do wrażeń... no nie wiem. Nie widziałam komiksu, więc porównywać mogę tylko ze swoją wiedzą historyczną, choć to nie ma sensu, bo powiązań z historią to tam tyle, co kot napłakał. Film zrobiony nie najgorzej, ale nie zachwyca mnie specjalnie. Nie wiem, czegoś mi w nim brakuje, czegoś, co wbija w fotel i nie pozwala się oderwać. Chyba po prostu za bardzo to wszystko przerysowane jak dla mnie ;P

need a hug.
anyone?

charon  

Wysłany: 2008-03-26, 01:37   
   Polecający: Colorblind

Ja jakiś czas temu go oglądałem i mi się podobał, choć tu się zgodzę: przerysowany. Spektakularny na siłę, z całymi tymi efektami wyglądającymi dość sztucznie. Mimo to miał swój klimat.
Ocena: 7/10
(...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.

Colorblind  

Wysłany: 2008-03-26, 01:38   

Sol napisał/a:
Film zrobiony nie najgorzej, ale nie zachwyca mnie specjalnie.
Szok.
Nie wierzę, że nawet Butler grający Leonidasa nie przekonał Cię do tego, że ten film można uznać za bardzo, bardzo dobry, jestem w szoku ;p Mi się ten film bardzo podobał.
Sol napisał/a:
Chyba po prostu za bardzo to wszystko przerysowane jak dla mnie ;P
nie widziała komiksu i to dlatego ;p

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

Katharsis  

Wysłany: 2008-03-26, 10:40   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Są takie filmy, których fokusem jest fabuła. Nazywamy je thrillerami.
Są takie filmy, których fokusem jest stworzenie strasznej atmosfery. Nazywamy je horrorami.
Są takie filmy, których fokusem są efekty. Fabuła z reguły nie gra w nich większej roli... po kilkunastu latach takie filmy są przeważnie zapominane.

Do tego ostatniego gatunku zaliczyłbym właśnie "300" ;) jego efekty wparły mnie dosłownie w fotel.

Szufladkowując dalej filmy... skierujmy uwagę na Matrix #1. Film jest ambitny (nawet ma podtekst religijny ;) ), a przynajmniej był = ma ciekawą fabułę, która niektórym może i nawet dać do myślenia xD, ale bazuje głównie na efektach (to ekipa z Matrixa wynalazła bullet time - spowolnienie akcji, pociski lecą wokół bohatera, a kamera obraca się wokół niego).
...na już przestarzałych efektach. Nie wiem jak Was, ale mnie ten film odrzuca już z samego faktu, że wizualnie nie jest najlepiej przedstawiony (jako fan Matrixa pomijam ten fakt i dalej lubuję ten film... ważne jakie wrażenie sprawiał kiedyś. Ale mam takie nastawienie tylko do Matrixa i Quake'a ;p)... i dlatego takie filmy przemijają, a thrillery & co. nie.

Czy 300 miał ambitną fabułę? W życiu. W tym filmie chodzi o efekty. Jest on dobry głównie ze strony technicznej; film ma porządny soundtrack, a aktorzy odwalili porządną robotę.

(tak zwane refleksje przed 11)

Sol  

Wysłany: 2008-03-26, 10:48   

Colorblind napisał/a:
Nie wierzę, że nawet Butler grający Leonidasa nie przekonał Cię do tego, że ten film można uznać za bardzo, bardzo dobry
NIe, nie przekonał ;P wyglądał jak plastikowy Ken, którym się bawiła moja kuzynka ^^ tak jak i pozostali Spartiaci, nie, nie przekonuje mnie za grosz^^

Nori napisał/a:
aktorzy odwalili porządną robotę.
No nie wiem, gra aktorska też nie powaliła mnie na kolana... wszyscy odstawiali swoją grę na jedno kopyto, do bólu podobni do siebie.

need a hug.
anyone?

Hegemon 

Wysłany: 2008-03-26, 11:26   

Nie chcialo mi sie pojsc na to do kina wiec raczej juz tego filmu nie obejrze.

Odpowiedz do tematu