fazi napisał/a:
Czy tylko ja wychowałem się na Polonii 1?
nie tylko Ty
Ja też, ale ja z tego już nieco próchniejącego pokolenia jestem ;p
Kurczol napisał/a:
jeszcze byl cos takiego o siatkarkach nie wiem jak sie to nazywalo
Masz na myśli "Mila Superstar"?
Uwielbiałam to. Podobnie jak Tsubasa, Mila przeczyła wszelkim prawom grawitacji ;]
W ogóle większość osób wypowiadających się w tym temacie ma albo strasznie krótką pamięć, albo jest przerażająco młoda. Eee, tam, "Sailor Moon" czy 'Kubuś Puchatek" - w mojej wczesnej młodości tryumfy święciły takie bajki, jak "Reksio", "Bolek i Lolek", "Zaczarowany ołówek", "Porwanie Baltazara Gąbki", "Pani Łyżeczka", "Krecik", "Rumcajs", "Wilk i zając", "Opowieści z mchu i paproci", "Pingwin Pik Pok", "Miś Colargol", "Miś Uszatek", "Było sobie życie"...
Prawdopodobnie było ich dużo więcej, ale skleroza mnie już nadżarła, więc nie pomnę teraz.
Dla tych, którzy mają ochotę przypomnieć sobie stare, dobre czasy dzieciństwa i bajki, które się wtedy oglądało: http://nostalgia.pl/
Eee, tam, "Sailor Moon" czy 'Kubuś Puchatek" - w mojej wczesnej młodości tryumfy święciły takie bajki, jak "Reksio", "Bolek i Lolek", "Zaczarowany ołówek", "Porwanie Baltazara Gąbki", "Pani Łyżeczka", "Krecik", "Rumcajs", "Wilk i zając", "Opowieści z mchu i paproci", "Pingwin Pik Pok", "Miś Colargol", "Miś Uszatek", "Było sobie życie"...
Ja pamiętam Bolka i Lolka, Rumcajsa, Baltazara Gąbke, Wilka i zająca uwielbiałem (była tam taka schizująca piosenka w wejściówce, no i "pagadi zajc!" czy jakoś tam).
Tylko po prostu ja już wtedy wiedziałem co to dobre kino i oglądałem lepsze produkcje od Warner Bros..
[ Dodano: 2007-11-09, 18:01 ]
Warner Bros i Hana Barbera czy jakoś tak.
sis napisał/a:
http://nostalgia.pl/
Faaajna strona. Przypomniała mi jeszcze o:
Filemonie i Bonifacym oczywiście
i o Kreciku!
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
A pamietacie pinokia? to lecialo kiedys na TVP 1 jako wieczorynka to jest bajka mojego dziecinstwa
_________________ Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Priorytetem Ha I Pe Ha O Pe
eN I Gie De Igrek eS Te O Pe
Wysłany: 2007-11-09, 22:04
Polecający: dzięki Google.pl :)
cos z poprzedniej stronki
mmmasha napisał/a:
no jak możecie nie pamiętać takiej kultowej bajki
wiedziłąm,z ę jak tylko zobaczę chociażby postac to skojarze Włącyzłam ilmik od rauz pamięc się odswierzyła Choć tej bajki jakoś nie ogladałam zbyt systematycznie
Tak sobie czytam... Dużo tych bajeczek pamiętacie Ja ogladłąm równie sporo za malenkości ale pamięc mam jakąś kiepską
aaa Kotek Filemonek i Krecik Dawniej wymiatały
ja lubiłam reksia , krecika , koziołka matołka. smerfy.gumisie oczywiscie disneya:) oraz pozniej Czarodziejke z ksiezyca do tej pory to ulubiona moja bajka .
ja "Brygadę RR" zawsze oglądałam (teraz zresztą tez)
Gumisie, Smurfy, Reksio to standard...
Pluta kochałam, kocham i będę kochać jak i cała myszkę Mickey, Chipa i Deala,
Colorblind napisał/a:
Po pierwsze Polonia 1 ;P
a na niej takie cuda jak: "Generał Daimos", "Yattaman", "Kapitan Tsubasa", czy "Gigi La Trottola"
Wspomnienia....
Uwielbiam wszystkie bajki pełnometrażowe z disneya
(pamięta ktoś może melodie która rozpoczynała dzień w tych bajkach?- jeśli ktoś kojarzy do dajcie mi znać- bo kiedyś miałam ją na kompie ale znikło- wiem ze prawdopodobnie tytuł to poranek- ale czy na serio;/)
ja też oglądałąm brygadę RR, nawet rodzice mi nagrywali na viseo i oglądałąm po pare razy.
poza tym oglądałąm tez kaczki, gumisie i wszytski bajki disneya.
najbardziej ulubione z dziecństwa to piękan i bestia oraz król lew
_________________ "nie popełnia błędów tylko ten co nic nie robi"
Aja mam sentymet do mojej bajki z dzieciństwa która była zajebiaszcza i zwała sie "Tajemnicze złote miasta"
Tylko teraz nie moge jej zdobyc a tak bardzo chcialabym sobie poogladac znowu Kokapetl
_________________ musisz uwierzyć w siebie bo wiara czyni cuda....
Ech, ja jak byłam mała to zawsze rano oglądałam z siostrami 'Bajkowe kino' na TVNie
A tam różne rzeczy leciały xD Ale miło wspominam Kubę Guzika ;]
Tam była taka fajna piosenka na rozpoczęcie ^^
Kuuuba guzik, guzik, guzik, guzik:P
A z innych, to właśnie miałam pisać 'Troskliwe misie' A tu zonk ! Ktoś wspomniał o tym xP
Miło, że ktoś to pamięta. Te wszystkie podstępy Złośnicy i te tęcze z brzuszków Ech, to była fajna bajka
_________________ There are people who make things happen,
those who watch what happens,
and those who wonder what happened. Amen.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum