A z innych, to właśnie miałam pisać 'Troskliwe misie' A tu zonk ! Ktoś wspomniał o tym xP
Miło, że ktoś to pamięta. Te wszystkie podstępy Złośnicy i te tęcze z brzuszków Ech, to była fajna bajka
pewnie, że fajna a mi sie jeszcze Captain Tsubasa przypomniał właśnie oglądam :S
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
Moimi najlepszymi bajkami były "smerfy" "muminki" "kaczor donald" "myszka miki" oraz "tom&jerry" te bajki oglądałam najchętniej. Zresztą nie raz do dziś je oglądam
_________________ When I need You, I just close my eyes and I'm with You...
Ja bardzo miło wspominam bajkę "Generał Dajmos" oraz "Yataman" (chyba tak to się pisze?) ale Smerfy, Kaczor Donald, Miś Puszatek i tak dalej rowież fajne
Ja szalałam na punkcie Czarodziejki z Księżyca, zbierałam te wszystkie pierdoły - komiksy, laleczki i wogóle. Uwielbiałam też Był sobie człowiek i pewnie od tego zaczęłam się interesować biologią (do dzisiaj pamiętam odcinek o bakteriach na rękach i mam nawyk częstego mycia dłoni ) Oprócz tego wszystkie pełnometrażówki Disney`a a w szczególności Mała Syrenka. Teraz moją ulubioną bajką (mimo tego, że jestem stara baba) jest Hercules (od mometu kiedy usłyszałam tekst "Ty szmaciarzu" ) i z moją psiapsiółą możemy oglądać codziennie.
Hmmm... tak przeglądam te Wasze ulubione bajki... chyba wszyscy wychowaliśmy się na tym samym. Ja do dziś uwielbiam Scooby Doo, a z późniejszego okresu to Dragon Ball i Rycerze Zodiaku. Pamiętam, jak codziennie całe podwórka pustoszały kiedy zaczynał się 'Songo'. To było piękne .
Ja do dziś uwielbiam Scooby Doo, a z późniejszego okresu to Dragon Ball i Rycerze Zodiaku. Pamiętam, jak codziennie całe podwórka pustoszały kiedy zaczynał się 'Songo'. To było piękne
A ja właśnie za Scooby Doo jakoś nie przepadałam, chyba że jak był jeszcze ten Scrapy czy ktoś tam. A tych nowszych serii to już wogole O Rycerzach Zodiaku pierwsze słyszę, na czym to leciało?
Bodaj na TVN7, tudzież na RTL. Chodzili goście po takich jakby... starożytynych światyniach i się bili z wojownikami każdego z zodiaków. Teraz już fabułę zapomniałem, ale pamiętam, że to uwielbiałem. Polecam znaleźć kilka odcinków.
Boże! Jak człowiek był młody i głupi to wierzył w te bajki.Chciałam być taką Czarodziejką, mieć gadającego kota (teraz mam ale normalnego) i ratować świat Zaraz sobie obejrze kilka odcinkow Sailor Moon
Uwielbiam do tej pory taką 'klasykę' jak : "Pan Kleks" , " Dzieci z Bullerbym" ,tą drugą czytałam kilkanaście razy.
_________________ __
Biec pod słońce, kochać mocniej, chłonąć każdy dzień,
przed horyzontem znaleźć spokój pod koronami drzew.
Spocząć na chwilę i znów szczęście nieść.
Wiedzieć, że żyję - cieszyć się.
Dziewczynka z przyszłości. Nie mam pojęcia czyjego autorstwa jest tak książka, ale pamiętam że była to jedna z pierwszych "poważnych" książek jakie przeczytałam po nauceniu się czytać i ogromnie mi się podobała
o tak...zwariowane melodie, Czarodziejki z księżyca i wiele innych, np. supermysz( podobno jak byłam jeszcze w brzuchu i mama oglądała tą bajkę to zawsze zaczynałam sie ruszać, więc chyba mi się bardzo podobała)
"Reksio", "Bolek i Lolek", "Zaczarowany ołówek", "Porwanie Baltazara Gąbki", "Pani Łyżeczka", "Krecik", "Rumcajs", "Wilk i zając", "Opowieści z mchu i paproci", "Pingwin Pik Pok", "Miś Colargol", "Miś Uszatek", "Było sobie życie"...
Moje bajki^^ do tego "Byli sobie odkrywcy" i cała ta seria, ale i "Czarodziejka z Księżyca", "Merry Melodies", "Animki", Hanna Barbera, Smerfy - mnóstwo tego było, a ulubionej nie potrafię dzisiaj wskazać. Ale wtedy tymi bajkami się żyło. Pamietam, że wszyscy najbardziej czekali na niedzielne dobranocki, a mnie aż tak np. klasyczni disney'owscy Pluto, Miki, Donald aż tak nie bawili, a Kubusia Puchatka w ogóle nie lubiłam ;P
_________________ Dum spiro, spero
"I ty za młodu nie dorżnięta
Megiero, co masz taki tupet,
Że szczujesz na mnie swe szczenięta;
Całujcie mnie wszyscy w dupę."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum