Fajnie tak powspominać bajki z dziecięcych lat Ja osobiście pamiętam i lubię nadal Gumisie, Smerfy, Kaczora Donalda.. A zresztą.. każdą bajkę lubię i czasem zdaży mi się jeszcze coś obejrzeć
Poza bajkami na kanale polonia1 ktory kiedys istnial i takimi hitami jak Tsubasa, czy Daimos to uwielbialam produkcje disney'owskie.. Spiaca Krolewna, Piekna i Bestia, czy tez jedna z pierwszych takich moich bajek- Bambi:) az mi sie lezka w oku kreci kiedy o tym mysle... Nic tylko zamowic Disney Channel, zeby choc na chwile powrocic do takich nieskomputeryzowanych bajek, jak kiedys..
z tych oto produkcji najbardziej lubiłam, ba, nawet uwielbiałam 'Zakochanego kundla' - jak ja na tym płakałam, jak ta bajka mnie wzruszała <3 nadal ją uwielbiam i mam do niej wielki sentyment ^^
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
uwielbiałam 'Zakochanego kundla' - jak ja na tym płakałam, jak ta bajka mnie wzruszała <3 nadal ją uwielbiam i mam do niej wielki sentyment ^^
Ja też. Chociaż na szczycie mojej disneyowskiej top-listy znajduje się nieodwołalnie "Mała Syrenka", którą lubiłam najbardziej. A zaraz po niej "Piękną i Bestię".
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Wysłany: 2008-09-27, 00:24
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Ostatnio przyjaciel odswiezyl mi pamiec. Przypomnial mi strasznego potwora z Muminkow. Hrabiego Kaczule, ktorego rodzice zabronili mi ogladac, bo sie pozniej balem. No i dinusie - jedyna bajke, ktora nadal cenie
To stamtąd była ta piosenka "Nazywamy(ają?) się Dinusie, każdy o tym wie, cośtam cośtam, bardzo lubią bawić się" czy jakoś tak?
Zupełnie o nich zapomniałam. Tylko ta piosenka utkwiła mi w pamięci ;D
_________________ Częściej patrzę się na wschód
Chłopiec z rysunkową teczką
Kęsy zimowego słońca
Chłopiec zjada łyżeczką
Kompletnie o tych bajkach zapomnialam:P A Kaczulle to pamietam, i ta piosenka "w transylwanskim zamku rzad portretow na kruzganku, z jednego z nich wyrusza na zwiady.. kaczulla"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum