Macie jakies ulubione bajki z dziecinstwa do ktorych czujecie sentymeny:)? ja przyznam sie szczerze nadale bardzo mile wspominam gumisie i smerfiki i jeszcze pamietam taka bajke jak swietliki tyle ze ona byla moze mniej znana...
_________________ Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Priorytetem Ha I Pe Ha O Pe
eN I Gie De Igrek eS Te O Pe
Pamiętam np. Kolargola i Smerfy, teraz te bajki oglądają moi siostrzeńcy. Przypomina mi się wtedy dzieciństwo- piękne czasy! Świetliki... Chyba kojarzę. Niedawno chyba ta bajka też była (w tamtym lub na początku tego roku)! Ja się na smerfach wychowałam, a teraz kolejne pokolenie...
Uważam też, że kiedyś bajki były lepsze, bo nie były brutalne tak jak teraz. I jak tu się nie dziwić, że dzieci się boją, że mają koszmary itd.?
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...
Czy tylko ja wychowałem się na Polonii 1?
Kapitan Tsubasa, Zorro, Tygrysia Maska, Generał Daimond, Księga Dżungli, Yattamancośtam, Dżi-Dżi - fetyszysta białych majteczek..
..to były czasy..
Na i Cartoon Netwoork też.
Misie Koralgole, Pszczółki Maje i Muminki przestały mnie bawić nawet nie pamiętam kiedy. Chociaż Moczykija lubiłem. I bałem się tej, Bułki, czy jak jej było.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Wysłany: 2007-11-08, 12:37
Polecający: baba jaga ;P
fazi napisał/a:
Czy tylko ja wychowałem się na Polonii 1?
nie tylko Ty
fazi napisał/a:
Kapitan Tsubasa, Zorro, Tygrysia Maska, Generał Daimond, Księga Dżungli, Yattamancośtam, Dżi-Dżi - fetyszysta białych majteczek..
..to były czasy..
jeszcze byl cos takiego o siatkarkach nie wiem jak sie to nazywalo i te panny z ksiezyca czy cos tam a Jataman byl mega smieszny do tej pory pamietam wejsciowa piosenke ;d
Smerfy oglądałam Muminki, Kubusia P. i Gumisie też. i jeszcze o jakichś dwóch hipkach, co to jeździli jakimś psem-robotem (??). jakaś bajka o Zorro też mi sie przypomina (nie podobała mi się, bo Zorro był w niej blondynem ) i Super Świnka a najlepsza była Czarodziejka z Księżyca
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
Wysłany: 2007-11-09, 09:13
Polecający: dzięki Google.pl :)
ja jak byłam mała kochałam oglądac Czarodziejki z Ksieżyca
Wiem, że płakałam jak nie zdążyłam na jeden z odcinków!
A za takiej jeszcze maleńkości-maleńkości to oglądałam sprowadzone z Niuemiec z Polskim Lektorem bajki na Video mam je do dziś:
Królewnka Snieźka, Kopciuszek i jeszcze jakaś ale nie pamiętam...
Bajki Disney'a przywołuja u mnie wiele wspiomnień...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum