• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

jusia_like  

Wysłany: 2006-11-22, 10:53   Borat
   Polecający: Google

Słyszeliście o tym komiku angielskim który parodiując zacofana Azję w sumie naśmiewa się z wszystkich i ze wszystkiego. Swój rozkwit zaczął od występy na gali mtv a teraz wydał film który zdaniem niektórych bulwersuje :chytry:
Idzie ktoś widział ktoś bo ja widziałam tylko trailery.

Katharsis  

Wysłany: 2006-11-22, 13:55   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Nie widzialem filmu, w kazdym razie ten gosciu jest popularny w Niemczech... w wikipedii zrobiono z niego prezydenta Kazachstanu :D

fazi  

Wysłany: 2006-11-22, 16:20   

Nie widziałem i się nie spieszę. Znając gościa z jego wcześniejszych dokonań jako Borat albo Ali G, stwierdzam, że staje się szybko nudny i właściwie sprawdza się na imprezach kiedy już wszyscy mają w czubie i bardzo rozluźnione poczucie humoru.

gessa  

Wysłany: 2006-11-24, 11:25   
   Polecający: link na gronie

Cytat:
Kto by pomyślał, że władze Kazachstanu nie mają poczucia humoru? Duh! Więc ciężko się dziwić, że kazachskie (tak to się pisze?) Ministerstwo Spraw Zagranicznych zagroziło Cohenowi, który udaje Aliego G i Borata, pociągnięciem do odpowiedzialności prawnej za szerzenie obelżywych dowcipów pod ich adresem. Nie wiem czy Cohen skontaktował się ze swoimi prawnikami, czy poszedł na żywioł, ale jego odpowiedź nie jest zbytnio przekonywująca. Moim zdaniem próżno liczyć na ich poczucie humoru, broniąc się autoironią i sarkazmem. Z drugiej strony, zachował twarz, nie demaskując swojego bohatera.

Cohen zawsze przypominał mi Andiego Dicka - uporczywość odgrywania swojej roli robi się w pewnym momencie męcząca - dobrze mimo wszystko wiedzieć, że to wszystko jest żartem, a Ci ludzie w rzeczywistości, wracając po pracy do domu są normalnymi ludźmi, którzy robią sobie kolacje i siadają przez telewizorem, a nie na wejściu srają na wycieraczke i rzucają nią po ścianach. Bo wtedy wkrada się pewien niepokój. Andiego Dicka obejrzałem wszystkie programy jakie niegdyś transmitowała mtv2. Normalnym widziałem go jedynie przez 10 sec, kiedy naprawdę leżał w szpitalu przed operacją, obok niego stała przerażona matka, a on przyznał, że ma cykora. I nigdy więcej.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-11-24, 14:13   

Jak przypuszczam jest to jedno wielkie ośmieszanie amerykanów, choć w przeciwieństwie do tego co powiedział Cohen nie tylko w Ameryce znalazłby ludzi, którzy by się nadawali do zrobienia tego filmu .

A z Kazachami to też jest różnie, bo niby MSZ chce go ścigać, ale już ich prezydent cieszy się, że ktoś zwrócił uwagę na Kazachstan, bo nie ważne jak piszą, ważne że piszą. Jak dla mnie to oczywiste jest, że celem Cohena nie jest ośmieszanie Kazachstanu, po prostu wybrał jeden z wielu krajów o którym w USA niewiele wiedzą.

Ja raczej nie pójdę tego oglądać, bo pewnie niewiele rzeczy by mnie śmieszyło i szybko film stałby się męczący.

jusia_like  

Wysłany: 2006-11-24, 14:20   
   Polecający: Google

Według mnie głownym celem było zrobienie taniego show dla ludzi w ramach rozrywki. Duzo juz takich filmów bywało a Borat nawet jesli nie nakrecilby filmu o kazachstanie to rownie dobrze moglby napisac o Ugandzie. Nie wazne co i nie ważne jak- byle zarabiało i śmieszyło - bo taki jest gł cel.
Ja obejrze ten film ;)

szatan  

Wysłany: 2006-11-25, 14:48   

Ten film nie spodobał by się zapewne moderatorom... Obrazili by sie i usuneli by kino i ludzi gdyby mieli taka mozliwosc.

Madaline  

Wysłany: 2006-12-06, 15:36   
   Polecający: Ja.

No coś tam mi się o uszy obiło, jednak nie śpieszy mi się aby obejrzeć ten film.

anula  

Wysłany: 2006-12-07, 18:15   

Okropny film ten caly "Borat"! Obrzydliwy i na poziomie idiotow;/ nie podobalo mi sie zdecydowanie! :szok:

Jan23 

Wysłany: 2006-12-11, 10:51   

Sacha Baron Cohen czyli Borat/Ali G. jest geniuszem w udawaniu przygłupa:)Bardzo mi sie podobają jego aktorskie kreacje

hefalump  

Wysłany: 2006-12-11, 15:15   

Chyba się wybiorę,ale tylko z tego względu,że lubię jak w kinie ośmiesza się Amerykanów :rotfl: :rotfl: :rotfl: ->strasznie lubię tego emotikona

Greggy  

Zaproszone osoby: 3

Wysłany: 2006-12-11, 15:28   
   Polecający: Leopold Butters Stotch

Zobaczę, ale tylko dlatego, że jestem ciekaw. Wcale nie spodziewam się rewelacji i nie myślę, żebym miał być zaskoczony.

A śp. prof. Henryk Jankowski kiedyś tak odpowiedział pewnej studentce:

- Panie profesorze, uczy Pan na tym uniwersytecie etyki, a tak się Pan zachowuje...
- Proszę pani, a czy ornitolog musi umieć latać?

dysonans  

Wysłany: 2006-12-11, 17:04   
   Polecający: anula :*:*

ja chyba mimo wszystko się nie wybiorę, materialistycznie powiem, że szkoda mi trzynastu złotych ;)
generalnie też uważam tego typu filmy za koszmarną głupotę, którą, jak tu już ktoś powiedział, można zaserwować w zaawansowanym stadium imprezy, kiedy nikt tak naprawdę nie słucha,a wszyscy się śmieją. Tylko do tego się toto nadaje.

Lady Honey  

Wysłany: 2006-12-17, 00:03   
   Polecający: google

Byłam.
Film mi się podobał, tylko dlatego, że moje kumpele miały niezłe komentarze.
I'll take you to the temple tonight"

NatalkaS  

Wysłany: 2006-12-18, 19:01   
   Polecający: Dzieki reklamie

Film mega niesmaczny,megasnie płytki,kawały beznadziejne, jak ktos sie spodziewa Ali G <ciag dalszy> to nie polecam....

www.Melory18.fotka.pl

Odpowiedz do tematu