W tej chwili czytam "Króla złodziei" , ale bardzo polecam "Harpie" Chmielewskiej, "klub niewiniątek" K. Brian; "klasa pani czajki" oraz "opowieść miłosna" Segala to bardzo luźne, przyjemne i wciągające książki
_________________ "Love is like the wind. I can't see it, but I can feel it."
Ja ostatnio zaczęłam czytać "Ferdyfurke" Gombrowicza, a z pozycji nieksiążkowych polecam stronę Krzysztof Koczorowskiego:
"W dniu, w którym władza, niczym potomkowie Fuhrera, przejeżdża budzącymi respekt czołgami przez stolicę. W momencie, gdy na dworze ciepło, na ulicach parno, a nad morzem zimno. W chwili, kiedy jeden z polskich wokalistów wywala wiadro pomyj doprawionych gangreną na bogu ducha winną, inteligentną i bezpośrednią kobietę- dziennikarkę. W sytuacji, kiedy codzienna prasa staje się do cna monotematyczna, dywagując na temat wcześniejszych wyborów.
Właśnie teraz warto chwycić za książkę, wziąć komputer pod pachę i zrelaksować się na świeżym powietrzu, nie przejmując się rozpierdzielonym tygodniem, z dniem wolnym, świątecznym pośrodku..."
"Katedra w Barcelonie" Ildefonso Falcones. Wzruszająca książka. Łzy murowane. Chociaż powieści hiszpańskie trzeba lubić...Polecam też gorąco inną książkę mianowicie Carl Ruiz Zafon " Cień Wiatru". Za ewentualne błędy w pisowni nazwisk przepraszam, ale piszę z pamięci nie mając książki pod ręką..
_________________ Złoty widzisz to, co ja? Nie pokonamy tego zła...
pasjonuje mnie irlandia, powiesci kryminalne, a ta oto ksiazka zawiera i jdno i drgua, ma tez watki erotyczne ktore milo urozmaicaja czytanie, czasem trzeba siegnac po jakis badziew by mozna bylo docenic inne ksiazki
Ja czytam " Opowieści z Narnii "! Ktoś może powiedzieć, że to dla małych dzieci, ale na prawdę bardzo fajne i szybko sie czyta..! Mam zamiar zacząć czytać " Historyka " Elizabeth Kostova!
,,Oczy smoka" Stephena Kinga
Bardzo wciągająca książka, trudno mi się od niej oderwać. O czym traktuje to sprawdzcie sobie w google Raczej dla wielbicieli fantstyki
_________________ [obecnie nie mam dobrych pomysłow]
„Pożałował wtedy Wiekuisty, że stworzył człowieka na ziemi i ubolewał w sercu Swoim." (I Moj:VI,6)
Dużo S. Kinga na forum. Zabieram sie właśnie do "Mrocznej połowy". Nie uwierzycie jak się zaczyna... niekonwencjonalnie jak dla Kinga, bo dla odmiany mrocznie
" - Tnij go - powiedział Maszyna. - Tnij na moich oczach. Chce widzieć, jak broczy krwią. Nie każ sobie dwa razy powtarzać."
Urocze, nieprawdaż? Lubię krwawe kryminały : )
_________________ Wszyscy jesteśmy braćmi... no oprócz pielęniarek, bo one są siostrami : )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum