Moje życie zmienił film-"Jestem Sam" o mężczyźnie,który miał córkę.
Dziewczynka przewyższała inteigencją swojego ojca,który miał "umysł" kilkuletniego chłopca.Potem musiał walczyć o swoją córkę,którą chcieli mu odebrać właśnbie z powodu jego choroby.
Naprawdę przejmujący film.
a ja do dziś uważam film 'Requiem dla snu' za film, który wywarł na mnie największy wpływ. Do dziś jak słyszę tę słynną melodię to serce mi ściska-zaczynam zastanawiać się nad życiem is ię dołuję-to głupie trochę ale tak mam i już..
a ja do dziś uważam film 'Requiem dla snu' za film, który wywarł na mnie największy wpływ. Do dziś jak słyszę tę słynną melodię to serce mi ściska-zaczynam zastanawiać się nad życiem is ię dołuję-to głupie trochę ale tak mam i już..
no świetny jest... oglądałam już bardzo dawno temu i muzyka świetna szczególnie na końcu maskra
_________________ i nagle skończy sie wszystko to, w co wierzysz co kochasz zasypie śnieg...
Wszedłem na ten temat i myślałem że to jest następny temat na kolejnym forum który nie ma sensu. Myliłem sie naprawdę ten filmik jest ostry. Nie myślałem o tym tak. Pozdrawiam.
Marcin1 czy Ciebie odmienił ten film? Bo rozumiem, że kierujesz to do chrześcijan....
Nie widziałem wcześniej tego filmu, ale czytałem pewną książkę w której był tego typu list - i faktycznie skłonił mnie do myślenia. Była to książka o mówieniu o Jezusie i udowadnianiu jego prawdziwości i jego faktycznemu zmartwychwstaniu, ale nie tylko przyjecielowi ale wszystkim.
Jednak rzeczywistość jest taka - tak jest i w moim przypadku (chcę to jak najszybciej zmienić) - że chrześcijanie mówią bardzo mało o Nim innym, bo wszyscy czujemy się tak jakbyśmy mieli żyć wiecznie (bo w końcu jesteśmy jeszcze młodzi!) - ale głównie nie potrafimy udowodnić innym, że Biblia jest źródłem prawdy. Być może sami w to wszystko nie wierzymy - albo nie wiemy czy wierzymy, bo się nad tym nie zastanawialiśmy... Może czas zacząć nad tym myśleć bo nigdy nie wiesz czy się jutro obudzisz.
Wadą współczesnych wierzących, jest właściwie brak znajomości własnej religii, tak więc i brak zdolności o rozmawianiu o niej... (zazwyczaj słyszę "jestem katoliczką bo tak mnie wychowano" - mało przekonujące )
Nie będę już tu więcej pisał, bo to nie jest już na temat....
Mnie najbardziej bo do łez poruszył film "Pasja". I najwiecej dał mi do myslenia, chociaz z upływem czasu wszystko sie "zaciera".
ten filmik to dobra przestroga.
Popieram cie, bo Pasja też dała mi dużo do myślenia i z pewnością choć troszke odmienila moje życie. To świetny film. pozdrawiam:)
jakos srednio wierze w to ze film moze zmienic czyjes zycie. sam tez nie sadze zeby jakis byl w stanie zmienic moje, ale sanapewno takie ktore pozostawiaja widoczny slad w swiadomosci, a takim ktory to zrobil mi w ostatnim czasie byl dokument 'an inconvenient truth'.
jesli ktos nie wie o czym to spiesze wyjasnic.
film jest o globalnym ociepleniu. kazdy wie z czym to sie je, ale chyba wszyscy zyjemy jakby obok. dotyczy to nas wszystkich, ale tak naprawde chyba nikt tak do konca serio na to nie patrzy jak na realny problem. przyznam sie bez bicia - ja tez tak robilem, do czasu.
warto zobaczyc film, bo to moze byc dobry pretekst do tego zeby zapytac siebie: 'a co ja robie zeby moje wnuki znamy ziemie taka jaka ja znam?'.
dodam jeszcze tylko ze sam film zdobyl oskara za najlepszy dokument, a al gore - glowny bohater - pokojowa nagrode nobla, za dzialalnosc w upowszechnianiu wiedzy na temat globalnego ocieplenia wlasnie.
W moim przypadku to temat rzeka Poprostu podam kilka przykładów, bo jeżeli miałbym wyjaśniać dlaczego to mogło by to zająć troche czasu
Pulp Fiction
Reservoir Dogs
Shaun Of The Dead
Scarface
Godfather
Terminator
Platoon
One Flew Over the Cuckoo's Nest
Edward Scissorhands
Monty Python
The Crow
Halloween
A Nightmare On Elm Street
Dracula
Dirty Harry
Requiem For The Dream
Psy
Trainspotting
Batman
Friday The 13th
The Shining
The Exorcist
Rambo
Night Of The Living Dead (Uwielbiam zdechaków)
Childs Play
25Th Hour
Nic Śmiesznego
Kolejność w jakiej ułożyłem tytuły tutaj nic nie znaczy. Po prostu wymieniałem z pamięci. Jest ich jeszcze dużo, dużo więcej. Wszystkim polecam każdą pozycję.
_________________ Are You Gonna Bark All Day Little Doggie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum