• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

missblair  

Wysłany: 2008-06-18, 20:52   
   Polecający: google.pl

charon napisał/a:
Ja polecę Stardust na podstawie opowiadania Neila Gaimana.

widziałam, podobało się. lekkie takie i zabawne.

ja polecę takie bardziej 'babskie' filmy ^^. a więc zostały zekranizowane trzy powieści Nicolasa Sparksa.
Szkoła uczuć - pewnie znasz. każdy chyba zna, tyle razy w telewizji nadawali, że naprawdę trudno byłoby nie słyszeć chociażby o tym filmie. mi osobiście się podobał bardzo, chociaż już mi się, po kilku obejrzeniach, przejadł lekko.
List w butelce - szczerze mówiąc nie podobał mi się. niby koncepcja fajna, ale jednak film jest nudny jak flaki z olejem.
Pamiętnik - cuuudo! mi się podobał najbardziej z wszystkich trzech. kurczę no. chyba jedyny z takim całkowitym hepi endem i w ogóle aiii... trzeba obejrzeć ; P.
książek nie miałam okazji jeszcze czytać, jestem dopiero w trakcie Listu w butelce.

syla24 

Wysłany: 2008-06-28, 19:27   

Prosze pomóżcie szukam filmu na podstawie ksiazki lecial juz bardzo dawno temu
Film fantasy opowiadał o dwóch dziewczynkach jedna mieszkła z rodzicami a druga pod ziemia, przejście było pod różami pzred domem tej dziewczynki co mieszkała na ziemi, pamietam tylko ze pewnego razu ta dziewczynka odkryła to pzrejscie i zeszła pod zemie gdzie było pełno efłów kransali, złych czarownic itd. pamietam tez taka scene ze jechaly na kocniach po tej ciemnej krainie a pełno czarownic wyciagał orece zeby je zlapac, pamietam tez taka rozmowe ta dziewczynka co mieszkała pod ziemia powiedzila tej co mieszkala na ziemi ze kiedy róże zwiendna ona umrze.
i film kocnzy sie tak ze pewnego dnia rózę wienda i nie moze juz wejsc pod ziemie do tej krainy ta dziewcznka co zyla na ziemi. prosze jak znacie tytuł lub cokoliwek co mogło by mnie naprowadzic napiszcie.

Cameron  

Wysłany: 2008-06-28, 19:43   

Książka: Pierwsza Krew -> Film:Rambo
Książki: Kolor Magii i Blask Fantastyczny -> Film: Kolor Magii

Miyako  

Wysłany: 2008-06-29, 20:23   

K-PAX. Niezła książka, film średni, pomimo dobrej roli Spaceya. Przeszkadzało mi kilka niedociągnięć w przedstawieniu fabuły.

Marta80 

Wysłany: 2008-09-10, 18:20   

Moim zdaniem Fleming napisał kozackie książki o Bondzie i w sumie od tego zaczeły się filmy z agentem 007 :hyhy:
A propo jutro lece do kiosku bo z rzepą można kupić za chyba 8,90 zł pierwszą z serii to sobie przypomnę jak to było:P

Colorblind  

Wysłany: 2008-09-11, 11:18   

Polecam książkę 'Smażone zielone pomidory' autorstwa Fannie Flagg, na podstawie której powstał cudowny, przyjemny film o tym samym tytule, którego bardzo, ale to bardzo warto obejrzeć.

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

Marta80 

Wysłany: 2008-09-15, 09:33   

Pomidory t faktycznie super książka jednak ja wolę sensację zdecydowanie z Bondem w roli głównej. Colorblind a czytałeś Fleminga?

Colorblind  

Wysłany: 2008-09-15, 15:11   

Marta80 napisał/a:
Colorblind a czytałeś Fleminga?
przyznaję się, przygody Bonda znam tylko z filmów, jakoś książkami się nie interesowałam, może będzie kiedyś czas, by to nadrobić? ^^

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

Marta80 

Wysłany: 2008-09-16, 12:59   

Jak możesz to znajdź czas na Fleminga bo moim zdaniem warto. Po pierwsze można się przenieść do innego świata a po drugie to zawsze coś innego niż oglądanie filmu:) Zresztą teraz jak można kupić za niecałe 19 zł z gazetą jedna książkę to co to za problem. :D

rewid  

Wysłany: 2008-09-17, 10:49   

Kupiłem pierwszą część i drugą, nawet spoko wyglądają jak na książki z gazety

koala-29 

Wysłany: 2008-09-19, 22:32   

Mi marzyłby się film na podstawie "Białego Tygrysa" Adigi. Ale to jak "Chłopca z latawcem" musiałby zrealizować jakiś obcy kapitał, bo nie sądzę, by Bollywood było zdolne do nakręcenia aż tak szczerego filmu o Indiach

Odpowiedz do tematu