Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Dishman  

Wysłany: 2006-06-11, 14:19   

Czyli chodzi może o to, że sprzedaje się to co ładne, lekkie i przyjemne. Dosyć często dobieram się do prasy kobiecej kupowanej czy to przez matulę, czy siostrę i powiem Wam tak. Tam jest w kółko o tym samym. Jest moda, zdrowie, uroda, seks, porady finansowe, prawnicze, zdrowotne. Historie ludzi i na tym poruszany temat np. zastawek serca, itd. Teksty są lekkie, nie ogłupiające, ale moim zdaniem przyzwoite, tylko, że mało wnoszące i tak naprawdę nie pozwalające się wgłebić w daną tematykę.

Ja bym powiedział, że ogólny stan prasy w Polsce jest dobry, bo jak piszesz, jest do wyboru, do koloru. Ale czy same gazety są dobre, albo złe? Moim zdaniem to zależy co kto szuka na tym rynku. Ja siedząc w tematyce filmowej powiem, że o wiele wartościowsze recenzje znaleźc można w internecie niż w Filmie, czy Cinemie. Ale o dziwo krótkie recenzje, które są treściwe, pomysłowe i z jajem są najchętniej czytane. Naprawdę trzeba być fascynatem, aby zagłębiać się w recenzji na 2 strony w Wordzie, czcionką 12.

fazi  

Wysłany: 2006-06-12, 12:58   

Kiedyś kupowałem gazety o komputrach oraz grach na tony, m.in. CD-Action mam kolekcje chyba coś ponad 50 numerów od drugiego numeru poczynając. Ale przestało mnie to interesować.

Teraz właściwie regularnie kupuje tylko Ślizg bo to mnie interesuje, część muzyczna konkretniej, a w dodatku magazyn trzyma poziom no i felietony Flinta są mistrzowskie.
Czasem jak jestem u dziadków to poczytam Polityke, Newsweeka i czasem Przekrój, Wprostu nigdy bo dziadek były dziennikarz mówi, że zszedł na psy :)
No i Playboya czasem kupie (chociaż ostatnio dawno mi się to nie zdarzyło) bo jest całkiem ciekawy (do czytania :) ). Szkoda, że padł polski Maxim bo wolałem go nawet od Playboya.

Adamus  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-06-12, 21:27   

Ja czytam żydowską Wyborczą, tak poza tym to jeszcze bardziej żydowski Przekrój, a chyba najbardziej lubię Politykę. Za dawnych, dobrych czasów czytałem kultowe ŚGK, ale niestety padło, i od tamtej chwili zupełnie przestałem interesować się komputerami.

/Mimi Smith, ciotka Johna Lennona/

gessa  

Wysłany: 2006-06-13, 08:13   
   Polecający: link na gronie

Aaa..i jeszcze Mówią Wieki, dosyć regularnie przeglądam też prasę zagraniczną w postaci on-line. :rotfl:

MIKA 

Wysłany: 2006-06-13, 09:16   

Ja czytam miesięcznik''Wiedza i Życie''i od czasu do czasu babskie tabloidy

einsatzkommando  

Wysłany: 2006-06-13, 12:02   

Adamus napisał/a:
Ja czytam żydowską Wyborczą,

Ja czytam część Trójmiejską, z przyzwyczajenia.
Ale ostatnio w Gówno Prawda same nekrologi, ogłoszenia i sport.
Nic ciekawego. Druga strona nigdy wiecej, nazi stop, reklamy reklamy reklamy.
Zadnych konkretow.

Czyta ktos Stormer ?
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.

Die Fahne hoch

jusia_like  

Wysłany: 2006-06-15, 00:52   
   Polecający: Google

ja czytam "dziennik " codzinnie;P

.::gawryśka::.  

Wysłany: 2006-06-30, 09:40   

Ja tam nie czytam zbyt wiele gazet. Jestem patriotką lokalną i co tydzień przeglądam Głos Siemiatycz - nasze pismo :cool: Tato zawsze przynosi do domu Rzeczpospolitą, ale mnie to nie interesuje. Ja od dawna chcę być dziennikarzem, ale nie wiem co z tym będzie, bo nie lubię czytać gazet!!! Lubie pisać i wypowiadać się, komentowac... Ale nudna prasa na szarym papierze mnie nie rusza. Nie lubie polityki, bo w Polsce dzieją sie dziwne i głupie rzeczy...blee... Najgorsza gazeta z jaką się spotkałam to "fakt". beznadziejnie negatywne i złe wydarzenia tam pokazują.

sylwu$  

Wysłany: 2006-06-30, 11:31   
   Polecający: google xD

Najczęściej jak są w domu, to się biorę za gazety lokalne xD [niezłe zdjęcia czasem są] Ale też się dowiem, to i owo ;-)

piepia  

Wysłany: 2006-06-30, 12:50   

Ja czesto czytam Focusa :P No i jeszcze teraz to juz sporadycznie ale kiedys kupowalem co miesiac CD-Action.

Ethel  

Wysłany: 2006-07-04, 19:47   

Ech, gazety...Ja chyba kupuję każdą, idzie na to większość kieszonkowego, ale co zrobić? Trzeba być w temacie, no nie :ok: ?

Dishman  

Wysłany: 2006-07-05, 00:11   

Można zajrzeć do neciku i już oszczędzić 10 zł.

gawor93  

Wysłany: 2006-07-05, 17:57   

Ja kupuje takie jak Bravo Girl :) Takie dla młodzieży :) Albo o bajkach ANIME :)

kaska.  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-07-23, 20:54   

Czasami poczytam sobie "Wiedza i życie"
Ale bardzo sporadycznie. W sumie w telewizji programy naukowe jakoś mnie nie rajcują. Cosmopolitan też jest fajną gazetką :)

daggerfall  

Wysłany: 2006-07-27, 18:13   

Kiedyś czytałem gazety sportowe, później komputerowe(kiedy jeszcze to była moja pasja), teraz czytam: Teraz Rock, Metal Hammer, Mystic Art, Thrash'em All(rzadko, jeśli są dołączane dobre CDs),Polityka, Rzeczpospolita

Odpowiedz do tematu