• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

darmowe blogi

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Ptaq  

Wysłany: 2006-06-10, 17:38   Gazety - jakie czytacie
   Polecający: Ptaq

Tak po tym co teraz sobie przeczytalem w SB, nasunal mi sie wlasnie taki temat, moze nie o ksiazkach no ale mysle ze moze tu być.

Wiec jakie gazety czytamy?

Ja średnio tak z 3-4 razy w tyg. jak wracam z uczelni (a wracam 50 min i mi sie nudzi) kupuje sobie Wyborczą, ew. Dziennik. Czasem fajne artykuły są. Kiedyś czytalem jeszcze gazety dot. komputerow ale teraz juz szkoda mi kasy bo generalnie same pierdoly piszą, a konkrety porady takie jak chce uzyskac to w necie wszystko jest. Co jeszcze? W domu sie u mnie tam czasem pojawia "Polityka" ew. "Wprosty" to tez czasem zerkam ale tu to raczej bardzo wybiórczo.

gdzie tylko możesz.

megma  

Wysłany: 2006-06-10, 17:51   
   Polecający: wyszukiwarka :P

Ja czytam: Takie jest życie, Bravo, Bravo Girl, Chwila dla Ciebie, Z życia wzięte, Sukcesy i porażki, PC format, Click! Chyba to będzie wszystko. Są gazety w których tylko czytam horoskopy np. teletydzień, tele świat, życie na gorąco, Tygodnik Ciechanowski, kiedyś w świecie seriali bo już nie dają :( No i to na tyle

owad.lezacy  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2006-06-10, 18:44   
   Polecający: google

dziennik zachodni, Wprost czasem jakiegos brukowca sie chyci w domu to z nudow czytam no i oczywiscie Gazete Orzeska :D

biegam w bikini po całym mieście, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

NatalkaS  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-06-10, 19:50   
   Polecający: Dzieki reklamie

Nto,wyborcza,newsweek,wprost,przekrój,Ozon,.... a tak o zeby sie oderwać od problemów codziennego życia to gala, cosmo..., elle,viva ;]

www.Melory18.fotka.pl

Lady spark  

Wysłany: 2006-06-10, 22:23   
   Polecający: Przypadek;)

newsweek,
czasem gazeta olsztynska, gala, viva, elle

Dishman  

Wysłany: 2006-06-10, 23:16   

Oj z gazetami to u mnie cięzko. Wiele informacji wyciągam z internetu. Np. w jakimś momencie zauważyłem, że można za darmo czytać Newsweeka z tygodniowym opuźnieniem, co nie jest zawsze takie uciążliwe.

Ogólnie rzecz biorąc to czytam Tygodnik Siedlecki, z zamiłowania do filmu czasami "Film", kiedyś "Cinemę". Pojawia się u mnie "Polityka" "Newsweek" lub "Przekrój". Do tego dochodzi coś o motoryzacji AutoŚwiat, Motor, etc.

Ale mówię, że to wszystko to jest tak wybiórczo. Jedyną gazetą którą kupował regularnie, to był "CD-Action", od 2000 roku przez ok. 3 lata, później mój komputer odmawiał posłuszeństwa coraz to nowszym grom, mnie przestał bawić humor głupkowatego odpowiadania na listy i się skończyło.

lolinka  

Wysłany: 2006-06-11, 00:18   

ja czytam duzo i namiętnie , z racji profilu w szkole (dziennikarstwo) i własnych zainteresowan , głównie jest to Polityka, wg mnie jeden z lepszych zródeł informacji wszelakiej , dalej Wprost, Przekrój, Newsweek, Focus, Forum, Angora, z dzienników głownie gazeta wyborcza, ale sporadycznie , ponieważ nie uznaje takiej prasy, gdzie informacje pisane sa na szybko, byle zaskoczyc i zszokowac ;] Ale czasem maja fajne dodatki, jak np Wysokie Obcasy czy Kultura w Dzienniku , ciekawe artykuły, felietony, dotyczace kultury ...
Głownie czytam wszystko to co ma związek z polityka i kultura w naszym kraju i moim regionie ;]

Z prasy tzw kobiecej preferuję Glamour , ciekawe artykuły i duzo o modzie , która lubie , a nie duzo o seksie , który mnie drazni w tego typu prasie dlatego nie znosze Cosmopolitan, który kreuje kobiety tylko jako kochanki i puste lalki do robienia swojemu facetowi dobrze ;]

Nie toleruje prasy typu Fakt, i inne codzienne szmatławce , żerujące na ludzkim nieszczęsciu ;] Ale z praktyki wiem ze to sie sprzedaje , ludzie lubia szokujące niusy , które zapominaja po dwóch dniach , ale gazeta zarabia a konta rosna ;]

Nie lubie prasy typu Twoje imperium, Claudia , Naj, Pani Domu itd itd , czyli wszytsko to co kusi ceną 1zł ,a nie zawiera nic , co kształotwałoby w jakikolwiek sposób ludzka psychike , chyba ze na gorsze , bo jak czasem dostane w rece któras z tych gazet, to nie wiem czy sie smiac czy płakać ;]

Dalej prasa młodziezowa, która skrzywia psychike , setki porad jak złapac chłopaka , w co sie ubrac na randke, makijaze itd, jakby młodzi ludzie zapomnieli po co maja mózg w głowach!

przeczytałam w zyciu mase tygodników, miesięczników, dzienników , niektórych nawet nie miałam ochoty czytać , i mam wyrobione zdanie o pewnych gazetach, ale polska prasa trzyma jakis poziom , wbrew pozorom, nie jest tak zle , gorzej jest z sytuacja dziennikarzy i tematami jakie poruszaja ;]

Martina  

Zaproszone osoby: 11
Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-06-11, 09:37   
   Polecający: epuls.pl

Angora, czasem Newsweek.
a ostatnio wpadł mi w ręce u Jahmana Ślizg i powiem szczerze, też mi się podoba ^^`

are you such a
dreamer to put the world to right?

gessa  

Wysłany: 2006-06-11, 09:55   
   Polecający: link na gronie

Ja lubię Focusa i Nie.

[ Dodano: 2006-06-11, 09:56 ]
Czytam oczywiście prasę codzienną, np. Rzeczpospolitą czy Wyborczą, bardzo często również tygodniki o charakterze politycznym - Newsweek czy Wprost :]

NatalkaS  

Wysłany: 2006-06-11, 10:04   
   Polecający: Dzieki reklamie

No ja zapomniałam wspomnniec o focus-ie i wysokie obcasy ;)
lolinka napisał/a:
a czytam duzo i namiętnie , z racji profilu w szkole (dziennikarstwo)
to tak jak u mnie ...m.in z tego powodu msuze az tyle czytac ;)

www.Melory18.fotka.pl

Dishman  

Wysłany: 2006-06-11, 10:07   

Wszystko niby OK, a tu na sam koniec:
lolinka napisał/a:
ale polska prasa trzyma jakis poziom , wbrew pozorom, nie jest tak zle , gorzej jest z sytuacja dziennikarzy i tematami jakie poruszaja ;]

To jak rozumiesz, że prasa jest OK, ale tematy dziennikarzy już są złe. Chyba właśnie kształt prasy polega na tym co ciekawego piszą w gazetach dziennikarze. Jeżeli te artykuły są słabe, to i prasa jest słaba... .

einsatzkommando  

Wysłany: 2006-06-11, 10:59   

lolinka napisał/a:
gazeta wyborcza

Chciałaś raczej powiedzieć Gazeta Wybiórcza.

Fakty i mity, szast prast, śmigli digli
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.

Die Fahne hoch

Najki  

Wysłany: 2006-06-11, 12:24   

Czytam Popcorn i PC Format. No i te co codziennie są, ale to juz róznie :P
PC Format jest bardzo ciekawy, myśle ze lepszy od KŚ więc polecam :)

lolinka  

Wysłany: 2006-06-11, 12:26   

Dishman napisał/a:
To jak rozumiesz, że prasa jest OK, ale tematy dziennikarzy już są złe. Chyba właśnie kształt prasy polega na tym co ciekawego piszą w gazetach dziennikarze. Jeżeli te artykuły są słabe, to i prasa jest słaba... .

stan polskiej prasy na rynku jest dobry, jest w czym wybierac: prasa tematyczna, młodziezowa, dla pan , dla panów, dla dzieci itd Biorąc do reki jeden z tygodników dla pań(nie powiem jaki bo zwolennicy mnie zlinczuja a nie chce tutaj wojny), prestizowy, z dobra reklamą , pierwszymi miejscami w rankingach , zauważam ze gazeta nie oferuje nic , co pogłębiałoby myslenie , kilka stron o modzie , jakis artykuł, wywiad, przeczytałam i stwierdziłam ze szkoda kasy ... więc teoretycznie ta prasa jest OK, ma wszystko, pozycje na rynku, prestiż, ale stwierdzam ze jest prosta i nie rózni sie niczym od innych ,
Takze z pozoru niektóre gazety sa dobre, świetne, poczytne , ale tak naprawde dziennikarze nie poruszaja w nich tematów istotnych, ambitnych, pogłebiających myslenie przeciętnego czytacza ...

Wezmy np taki miesięcznik dla panów CKM, sławny, oznaczony juz jakąs marka , ma swoja pozycje na rynku , zaraz po Playboyu , ale przeglądając go stwierdzam ze jest średni, fakt pisany z humorem, lekka ironia, tylko mam wrazenie ze traktuje przecietnego faceta jako mało inteligentnego samca , który tylko złoie piwo i bzyka kobiety ;] Czasem przeglądam tam wydarzenia kulturalne , ale jeszcze nie doczekałam sie zadnej porządnej recenzji filmu albo płyty , a z pozoru gazeta świetna , a zaglądając do srodka mozemy sie rozczarować ;]

Wiem ze na takie gazety jest popyt, bo skąds ten prestiz musza mieć , ok , ale własnie zauwazyłamz e te gazety które stoja wysoko , maja niski poziom , tak naprawde ;]
Ale prasa sie na tym utrzymuje , i wyrabia sobie silna pozycje w mediach...

Dlatego tak sformuowałam to zdanie , trudno mi jest to wytłumaczyc, ale na serio jak sie czyta kilkanascie gazet tygodniowo to mozna miec wyrobione zdanie ;]
Oczywiscie , sa wyjątki, bardzo mi sie pododbaja tygodniki na naszym rynku typu Polityka, Wprost, Przkrój, Newsweek itd , Fajnie pisane , fajne ,ambitne artykuły, dobrzy dziennikarze,

choc nie lubie prasy kobiecej, to czasem czytuje Glamour , ale to z czystego sentymentu do artykułów Bukszy, Brodzik,Prokopa i tematów o modzie ... kiedys byl dobry Twoj Styl , ale to jeszcze kilka lat temu, zjuz dawno nie miałam tej gazety w rękach ;]

Takze moze cięzko to pojąc i teoretycznie to paradoks ze prasa na rynku jest ok ale tematy srednie , ale przy bliższym poznaniu wyciaga sie wnioski ;]

pzdr

ale to jest wyłącznie moje zdanie , moje osobiste odczucia ... w temacie dziennikarstwa prasowego mam dosyc wyrobione zdanie ;]

Orange  

Wysłany: 2006-06-11, 13:44   
   Polecający: Epuls

Hm. Gazety, powinnam czytać dużo dużo, jeżeli chcę zdać jakoś ten WOS.
W Polsce jednak nie łatwo o coś, co nie jest pełne badziewnych, kłamliwych 'faktów'.
Wydaje mi się, że całkiem dobry jest niedawno powstały 'Dziennik'. Ma dużo artykułów i są o wiele ciekawsze, niż te w 'Wyborczej'.
U mnie w domu najczęściej króluje 'Wyborcza' z przyzwyczajenia i czasów, gdy jeszcze była dobra, a ostatnio 'Dziennik' i 'Rzeczpospolita'. :)

Z gazet typowo kobiecych nie preferuję nic. Jakoś nie lubię. ;)
A jak chce ploteczki, to wstukuję wp lub interię.
a droga jest prosta, czy jest kręta droga

http://www.orangeblood.digart.pl

Odpowiedz do tematu