Świat fantasy, mag na tyle potężny i zdziwaczały, że sobie żyje samotnie w jakimś skrajnie niebezpiecznym miejscu i nic sobie z tego nie robi. To tak generalnie.
Ale jest też wyjątek, czyli Świat Dysku. Tutaj mag musiałbym mieszkać na Niewidocznym Uniwersytecie, ale z tych trochę późniejszych książek,gdy przestało obowiązywać hasło "magowi, któremu znudziło się szukanie kawałków szkła w jedzeniu, znudziło się życie".
Seriale:
Star Trek i być jakimś naukowcem, który stworzy coś podobnego do Borg.
W ogóle to tak miałem, że jak coś czytałem oglądałem to sobie tworzyłem jakąś postać do tego świata, ale większość to już pozapominałem.
_________________ Unless I'm wrong, which, you know, I'm not...
człowiek honoru napisał/a:
ja nawet jak dobije do 600postów odczekam kolejny miesiąc i dopiero wtedy bede starałs ie o niebieskosc.
Star Trek i być jakimś naukowcem, który stworzy coś podobnego do Borg
Oj, bo cię fazerem potraktuję. Nowych Borg chcesz tworzyć? Życie ci niemiłe?
Odkryłem dwa nowe seriale z Earth: Final Conflict - Augur mi się podoba (ach, te jego gadżety techniczne ) no i z checią wynalazłbym coś takiego jak Quinn z Slidersów wymyślił
_________________ When it's time to party, We will PARTY HARD!
jestem Deviantem...
Oj, bo cię fazerem potraktuję. Nowych Borg chcesz tworzyć? Życie ci niemiłe?
To sobie jeszcze raz obejrzyj ST i zobacz jaki z reguły efekt ma strzelanie do Borg z fazerów. A nanoroboty mogłyby się przenosić w powietrzu i wstępnie asymilować jak tylko dostaną się do jakiegoś organizmu, a cały osprzęt byłby od razu teleportowany ze statku, albo zapomniałem jak się nazywało to cudo, które tworzyło dowolne rzeczy, ale właśnie robione przez coś takiego. Zamiast wysyłać całą armię, zarazić jednego człowieka, który by się dorwał do takiego urządzenia i szybko zasymilował cały statek.
_________________ Unless I'm wrong, which, you know, I'm not...
człowiek honoru napisał/a:
ja nawet jak dobije do 600postów odczekam kolejny miesiąc i dopiero wtedy bede starałs ie o niebieskosc.
książka: mogłabym być Eragonem. Częśc 1 "Eragon i część 2 "Najstarszy". Dobra, pomińmy to, że Eragon był mężczyzną, a ja jestem kobietą . Nie zagłębiajmy się w szczegóły. ^^ a tak ogólnie to dobrze by było, gdybym została elfką w tej książce oprócz Eragona ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum