Wysłany: 2008-05-24, 02:03 jaką byś chcial/a być książką?
No właśnie, gdybyście mieli taki wybór to, którą pozycję książkową byście wybrali? I dlaczego mili państwo chcielibyście być tą, a nie inną książką? ;>
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
ja bym chciała być świetnym kryminałem.
chciałabym być kryminałem, ponieważ byłabym ciekawa, i sięgaliby po mnie na pewno ciekawi, interesujący ludzie poza tym lubię skomplikowane historie
ostatecznie mogłabym być romansidłem lub komedio-romansidłem, nad którym kobiety wypłakiwałyby sobie oczy.
trzecią możliwością jest książka "Lolita". o tak, mogłabym być również kontrowersyjną książką, żeby ludzie w pasji na mnie kichali, parskali herbatą, żeby byli oburzeni, wzruszeni, żeby ciskali mną za łóżko w pasji, żeby z miłości kładli pod poduszkę.
No właśnie, gdybyście mieli taki wybór to, którą pozycję książkową byście wybrali? I dlaczego mili państwo chcielibyście być tą, a nie inną książką? ;>
Językoznawczą knigą, pełną straszliwych pojęć, trudnych słów i upiornych definicji, w stylu: "sylaba jest to minimalny segment temporalnej organizacji artykulacyjnego kontinuum, którego granice są wyraźnie zaznaczone przez zmiany w dystrybucji siły artykulacji" (pisane z pamięci ;p), którą zdesperowani studenci ciskaliby, przeklinali, na jej widok wyli, rwali sobie włosy z głowy, a potem i tak wkuwaliby ją na pamięć. Dlaczego? Bo kocham językoznawstwo i jestem złośliwa ;p
Jeśli chodzi o mnie to najbardziej na świecie chciałabym być książką o cudnym tytule "Fabula Rasa" cudnego autora Edwarda Stachury. Dlaczego? Przede wszystkim książka jest złożona, zawiła, niektórzy nie mogą jej doczytać do końca, więc tylko dla wytrwałych, nie można łatwo jej dostać, w księgarniach już jej nie sprzedają, ponoć jest nieopłacalna, a w antykwariatach już nie ma, więc w niektórych bibliotekach można ją znaleźć, albo może na jakiejś aukcji? Ta książka jest taka jak ja - tylko nielicznym uda się dojść do mnie i mnie całkowicie poznać, jeśli się nie zniechęcą czymś na początku, jeśli czegoś się nie wystraszą. Fajnie być książką tylko dla nielicznych, poza tym pachniałabym książkowatością pod każdą postacią - cudownie.
sis napisał/a:
Językoznawczą knigą, pełną straszliwych pojęć, trudnych słów i upiornych definicji (...) Bo kocham językoznawstwo i jestem złośliwa ;p
wymiękam xD
Ja chciałbym być którąś z serii książek o Świecie Dysku. A pewnie w oczach wielu ludzi i tak nadaję się tylko na podręcznik do nauki języka angielskiego, kompendium wiedzy o Star Treku, albo co gorsza, Czarną Biblię.
_________________ When it's time to party, We will PARTY HARD!
jestem Deviantem...
Ta książka jest taka jak ja - tylko nielicznym uda się dojść do mnie i mnie całkowicie poznać, jeśli się nie zniechęcą czymś na początku, jeśli czegoś się nie wystraszą. Fajnie być książką tylko dla nielicznych, poza tym pachniałabym książkowatością pod każdą postacią - cudownie.
Jak dla nielicznych, to nie lepiej być książką o jakimś pokręconym dziale wyższej matematyki? Prawie wszyscy wymiękną już po stronie tytułowej
Trudno się zdecydować. Na pewno nie chciałbym być lekturą w szkolnej bibliotece. Nie chciałbym być szastany, mazany po, niszczony i traktowany jak stary rupieć.
_________________ Strong like the grass
Tall like a tree
Free like the wind
Eternally
ak dla nielicznych, to nie lepiej być książką o jakimś pokręconym dziale wyższej matematyki? Prawie wszyscy wymiękną już po stronie tytułowej
sam sobie bądź taką książką, o! ;p
A tak na poważnie to wybrałam "Fabule" bo ma wyraz, cudownie mi się ją czyta, choć do lekkich się nie zalicza, ma coś do przekazania, czytając ją dochodzi się do wielu refleksji dotyczących ważnych spraw w życiu. Twoja propozycja, nasuwa mi jedno pytanie: czemu miałabym być książką o tematyce, której nie pojmuje? To byłaby czysta hipokryzja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum