W te wakacje przeczytałam prawie wszystkie książki Jane Austen- oprócz "Northanger Abbey".
Obejrzałam również kilka adaptacji tych książek, i szczerze powiedziawszy jestem zachwycona. Tak bardzo oczarowała mnie jej twórczość że skusiłam sie i zakupiłam już 4 książki:P Jeżeli ktokolwiek jest również pod urokiem Jane Austen i jej literatura, to proszę pisać. Ja chciałabym sie czegoś więcej dowiedzieć o niej, o jej życiu, o życiu w tamtych cudownych czasach. Osobiście przeglądam rożne strony (może ktoś poleci jakąś ciekawą?) Ja utkwiłam na http://www.janeausten.pl/
Podoba mi się jej styl pisania, historie są urocze, lekko się czyta, przyjemnie spędzony czas przy jej książkach, uwielbiam "Dumę i uprzedzenie" - powala mnie postać pana Darcy'ego, którą po prostu ubóstwiam. Cudny romans, który ukazuje, że pierwsze wrażenie bywa często mylące i dalekie prawdzie, dopiero przebywanie w towarzystwie z daną osobą pozwala na poznanie danej osoby. Lubię takie smaczki, że główni bohaterowie czują do siebie jakąś odrazę, a potem to się weryfikuje o 180 stopni.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'A ja lubię zapach narkozy, a najbardziej - gdy jest męska' wszystko gra
Wysłany: 2008-05-24, 08:08
ja czytałam tylko "Dumę i uprzedzenie". Przyjemna książka, która wręcz pochłonełam. Kilka razy się zaśmiałam, kilka zasmuciłam. Generalnie polecam każdemu, który jest książkowym leniuchem jak ja
_________________ "Ona i On dla Siebie zwariowali..."
Ja również.
Jednak nie mogę powiedzieć, by mnie porwała. Chyba wolę bardziej nowoczesne książki. I w tym przypadku film mnie jednak bardziej zachwycił.
_________________ Rób to, co chcesz. Czego naprawdę chcesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum