Za niecały tydzeiń premiera. Czego się spodziewacie? Na stronce jest zapowiedz filmu.
Osobiście wiążę z tym filmem nadzieję. Wajda w swej klasie ukazał zapewne Katyń jako zbrodnię, bo taka jest prawda.
Ja mam duże oczekiwania jeśli chodzi o ten film... Na pewno się na niego wybiorę do kina Wajda ma emocjonalne podejście do tego obrazu, więc możemy spodziewać się szczerej, prawdziwej historii... Chce ukazać Katyń nie tylko jako wydarzenie historyczne ale spowodować, że ludzie będą chcieli lepiej poznać co tam się tak naprawdę wydarzyło.
_________________ "Szukam abstrakcyjnych sposobów na wyrażenie rzeczywistości, abstrakcyjnych form, które oświecą moją własną tajemnicę" Eric Cantona
ja tez mam isc na ten film w tym miesiacu... jednak sadze ze jest to film trudny smutny ale jednak ciekawy i opisujacy wszystko tak jak bylo.... to si jeszce zobaczy
Wysłany: 2007-09-22, 16:33
Polecający: Google =D
Zamierzam się przejść na ten film jak już zawitam do Wrocławia. Na pewno daje dużo do myślenia. Z zapowiedzi wygląda na dość ciekawą produkcję. Mam nadzieję że nie będę żałować wydanych na niego pieniędzy
_________________ .:: In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on ::.
Wysłany: 2007-10-15, 21:26
Polecający: sam trafiłem ;]
phx napisał/a:
Świetne były dwie sceny. Jak śpiewali w obozie i jak pod koniec ich zaboli. Film bardzo symboliczny. Podobał się.
Mi tez sie podobały. Po KATYNIu sie troche rozczarowałem,myslalem Wajda bardziej skupi sie na jencach niz na rodzinie co bylo dla mnie jakos monotonne. Ale warto na niego isc, bo ukazuje co naprawde wydarzylo sie w Katyniu, tego w ksiazkach niema.
_________________ Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Priorytetem Ha I Pe Ha O Pe
eN I Gie De Igrek eS Te O Pe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum