Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-06-15, 22:17
Sol napisał/a:
Nie wszystko trzeba brać dosłownie...
Naprawdę?
Sol napisał/a:
Poza tym, inny powód - od czytania czegoś na ekranie, monitorze itp szybciej meczą się oczy. Czytanie to przestałaby być przyjemność, albo musiałaby zostać ograniczona.
To jest bardzo subiektywne. IMO większości nie będzie to przeszkadzało, nie mówiąc już o tym, że w raz z postępem będą powstawały wyświetlacze coraz bardziej przyjazne oczom.
Nori napisał/a:
Kilka dobrych latek musielibysmy na to poczekac ;p nawet jezeli by wyszlo takie urzadzenie... nie przyjeloby sie szybko.
IMO to jest już tylko kwestia zabezpieczenia praw autorskich.
Nori napisał/a:
I raczej niewiele osob kupiloby posiadane ksiazki w wersji cyfrowej, czyli ksiazki nadal pozostalby w uzyciu, do czasu az sie rozpadna... ;p
I to jest cały bezsens tradycyjnych książek kupujesz czytasz i odkładasz, aż się rozsypie...
Dlatego ja korzystam z bibliotek.
Niestety wiekszosc filmów jest o wiele gorsza od ksiazki Jak czytam książkę zawsze wyobrażam sobie postacie i miejsca bardzo dokładnie i nie lubie jak po ogladnieciu ekranizacji tej ksiazki załamuje sie wszystko co sobie stworzylam w glowie..
Macie jakies przyklady na to by film byl lepszy od ksiazki?
_________________ coco jumbo i do przodu-to moje hasło!dobre, nie??
Niestety wiekszosc filmów jest o wiele gorsza od ksiazki Jak czytam książkę zawsze wyobrażam sobie postacie i miejsca bardzo dokładnie i nie lubie jak po ogladnieciu ekranizacji tej ksiazki załamuje sie wszystko co sobie stworzylam w glowie..
Macie jakies przyklady na to by film byl lepszy od ksiazki?
Oj masz rację. Mi reżyserzy zniszczyli moją wizję Władcy Pierścieni i nie mogę tego przeboleć
Całe szczęście że "wspaniałego" Wiedźmina nie oglądałam
Według mnie nie da się nakręcić filmu który byłby lepszy od książki... nie da się przedstawić przemyśleń, coś trzeba wyciąć żeby nie było zbyt długie. Jednym słowem: niemożliwe
Wysłany: 2007-07-17, 14:54
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Czytal ktos ksiazki na podstawie filmow? Rodzice przed paroma laty kupili mi na gwiazdke ksiazki "Shrek", "Shrek 2", "Lara Croft Tomb Raider - Kolebka Zycia", "Faceci w czerni II" oraz "Hulk"... nikomu nie polecam
wolę książki.
jeżeli chodzi o filmy na podstawie książek najpierw czytam książkę potem oglądam film. No chyba, że książka mnie zniechęci to jej nie czytam a oglądam sam film.(:
_________________ 'Gdy konieczność istnienia trudna jest do zniesienia...'
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-07-18, 01:06
Nori napisał/a:
Czytal ktos ksiazki na podstawie filmow?(...) nikomu nie polecam
O ile dobrze pamiętam to Rambo 2 i Rambo 3 to książki na podstawie filmu i nie są jakieś tragiczne(choć przy tym autorze to raczej nie jestem obiektywny). Z drugiej strony "Pierwsza krew" jest najlepszą częścią cyklu pewnie dlatego, że jest po prostu książką. ;>
Nori napisał/a:
"Lara Croft Tomb Raider - Kolebka Zycia"
Książka na podstawie filmu na podstawie gry... to musi być mocne ;>
edit:
Nori napisał/a:
Hulk
Książka na podstawie filmu na podstawie komiksu... Też taką chcę ;>
Ostatnio zmieniony przez kenusarf 2007-07-18, 09:02, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-07-18, 08:42
Polecający: Dzięki Google i Mojej Wyobraźni
Zdecydowanie wole ogladac Filmy ... Moga być nawet z napisamy , ale teraz i o napisy trudno. Mnie nawet trzeba zmusisc do czytania ... a co dopiero LEktury
Wysłany: 2007-07-30, 20:57
Polecający: google.pl --> forum wielotematyczne
dove napisał/a:
Także jestem za tym, żeby najpierw przeczytać książkę a dopiero później obejrzeć film.
Popieram przedmówcę, jest to o tyle dobre rozwiązanie, że wcześniej w głowie układamy własny "obraz filmu", używamy przy tym wyobraźni. Możemy też od razu porównać które sceny zostały umieszczone w filmie, a które nie. Z perspektywy co jest dla nas lepsze to książka wygrywa - rozwija nasze umiejętności z dziedziny ortografii, no i przede wszystkim wyobraźnię. Wielu ludzi jednak woli obejrzeć film, bo jest szybciej, efektowniej, doznaje się większej ilości doznań.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum