_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
A co powiecie na taką literaturę, która łączy książkę i film? Tak, właśnie tak. Nowy gatunek zwany fotoprozą czyta się tak, jakby się oglądało film - klatka po klatce... Zobaczcie sobie "taniec w skorupkach"
no jasne,ze najpierw sie lepiej czyta ksiazke,a potem ogladac film i mozna potem porownac
lecz jesli mialbym wybierac w deszczowy dzien ksiazka,czy jakims filmem,to chyba zdecydowalbym sie na film
_________________ "Jah jest prezydentem
Jah jest kierownikiem,
Jah,Jah jest trenerem ,ja jestem jego zawodnikiem"
Ja tak samo, wole film od ksiązki. Jeżeli najpierw sie obejrzy film a potem się będzie czytało książke, to ona porpostu robi się nudna, ale to też zależy jaki ten film był i jaka jest ksiązka
Wszystko ma swoje zalety i wady. W książce Możesz ukazać wile rzeczy których nie zrobisz w filmie, ale za to film bardziej trafią do ludzi i to jest łatwijeszy przekaz np uczuć. W książce miłość musisz opisać wieloma słowami, a w filmie wystarczy spojrzenie i pocałunek
Jeśli wyszedł film na podstawie książki, to rzecz jasna - najpierw wolę przeczytać książkę, jeśli będzie naprawdę interesująca.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Zdecydowanie ksiazke. Latwiej mi sie identyfikuje z bohaterem, wczuwa w postac. Ksiazki zdecydowanie bardziej do mnie przemawiaja, dziala wyobraznia
_________________ "I nic nie wiem, i nic nie rozumiem,
I wciąż wierzę biednymi zmysłami,
Że Ci ludzie na drugiej półkuli
Muszą chodzić do góry nogami..."
_________________ "I nic nie wiem, i nic nie rozumiem,
I wciąż wierzę biednymi zmysłami,
Że Ci ludzie na drugiej półkuli
Muszą chodzić do góry nogami..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum