Ja keidyś jak bylem mniejszy i nci nie było w telewizji obejrzalem jakiś Polski Film( Film a nie bajke) a PAnu kleksie. JAk to obejrzalem to aż mi sie rzygać chcialo , spowodu głupoty tego filmu i jego zrobienia.
Wysłany: 2007-04-28, 18:44
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
Plaga (Swarmed); genetycznie zmodyfikowane osy atakują!
Są dwa razy bardziej agresywne, mają 7,4 razy bardziej toksyczny jad niż w standardzie. Przy ataku wydzielają feromony, które nakłaniają inne osy do żądlenia. Ściągają osy z okolicy i razem kierują się do miasta, w którym wśród tłumów ludzi odbywają się zawody w robieniu hamburgerów.
Śladami os podąża para naukowców i "osobójca". Czy zdążą zapobiec tragedii?
...
Tragedii niestety nie zdążyli zapobiec i film został nakręcony
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
"Van Helsing": efekty specjalne nie sa w stanie przykryć marnoty scenariusza i żenującej fabuły:/
[ Dodano: 2007-05-01, 17:07 ]
Zapomniałam napisać o "Troi". Spektakularne efekty, gwiazdorska czołówka, kupa kasy utopiona w plany filmowe ale i tak wieje nudą.
Dla każdego co innego jest straszne. Mówie właśniej o tej ostaniej, nie ma o czym gadać.
Ktoś wczesniej napisalem, że film ,,Troja'' to dno, ta osoba ma święto racje. Przereklamowane gówno, nudne jak flaki z olejem. Jak to oglądalem to się uspałem.
co do tematu- dorzucam jeszcze "osade" i "matrix" - zdarzylo mi sie obejrzec tylko jedna czesc, ale nie rozrozniam ktora to..
podpisuje się wszystkimi kończynami na osadzie zasnęłam, przebudzając się i czekając na rozwój akcji, a matrixa obejrzałam jedną część, nie mam pojęcia którą
_________________ "I nic nie wiem, i nic nie rozumiem,
I wciąż wierzę biednymi zmysłami,
Że Ci ludzie na drugiej półkuli
Muszą chodzić do góry nogami..."
"karol- człowiek który został papieżem"
"Karol- papież który pozostał człowiekiem"
W żadnym nie znajdujemy nawet cienia psychologiczności. Na próżno szukać tam przeżyć wewnętrznych towarzyszących młodemu Karolowi Wojtyle, gdy decydował się zostać księdzem. W zamian jeszcze raz nakręcone ,,masowe” sceny z pontyfikatu papieża. A to scenę zamachu, a to znowu słynną scenę przy Ścianie Płaczu w Jerozolimie. Papież przedstawiony w filmach jest wyidealizowany do tego stopnia, że wręcz przestaje być ludzki! Rodzi się pytanie po co pokazywać ludziom rzeczy które widzieli, i które pamiętają? Po co marnować taśmę filmowa na kręcenie tego co już nakręcone? Czy te filmy to jeszcze sztuka, a może już czysta komercja? Takie filmy produkować będzie można za kilkadziesiąt lat, gdy wyrośnie pokolenie które nie pamięta pontyfikatu Jana Pawła II. Dziś od filmowych reżyserów wymaga się czegoś więcej. Nie kręcimy filmów o papieżu jako człowieku a raczej o jego nauce, o tym co za sobą ona niesie…
_________________ Wszystko wydaje się takie samo, a jednak inne jest wszystko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum