Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Colorblind  

Wysłany: 2008-05-27, 18:27   niesamowite tytuły

Czasem zdarza się tak, że niektóre tytuły książek intrygują, budzą niesamowite skojarzenia, fascynują nawet. Czy zdarzyło się Wam tak, że dostrzegliście jakiś tytuł, usłyszeliście sam tytuł, który bardzo Was zainteresował, i właśnie tylko z tej przyczyny chcieliście daną książkę przeczytać, dowiedzieć się o niej jak najwięcej?

Jeśli chodzi o tytuły, które mnie przyciągnęły to przede wszystkim "Mam łóżko z racuchów", "Perfekcyjna niedoskonałość", "Dziwne przypadki psa nocną porą".

Czy tytuł może Was skłonić do przeczytania jakiejś książki? I jeśli tak, to dlaczego ten właśnie tytuł Was zachęcił?

'Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny!' :luka:

wszystko mnie bolly ;D

Psycho Krusher  

Wysłany: 2008-05-27, 21:37   

"Pamiętnik znaleziony w wannie" Lema. Dziwaczny i niezwykły tytuł, w pełni oddający takąż i fabułę i akcję.

Kliknij tu po więcej fotek ;*

Leilah  

Wysłany: 2008-05-28, 07:09   

"Kto zabrał mój ser?"Książka tak prosta i wielka zarazem,że zdobyła prawie natychmiast miano bestsellera.Książka moralizatorska,otwierająca drzwi do przyszłości i z pewnością pomocna.Sam tytuł już intryguje,w środku znalazłam cenne porady napisane w prosty,dostępny sposób.Bywało,że książka masowo zamawiana była do różnych miejsc,firm,by każdy mógł ją przeczytać i skorzystać z jej porad.
"Całując klamki" też dosyć ciekawy tytuł,bynajmniej dla mnie.Książka okazała się równie ciekawa i zadziwiająca.
"ono"-tytuł już nie tak dziwny,jednak książka warta przeczytania.Opowiada o problemie dziewczyny,która została zgwałcona na dyskotece i zaszła w ciąże.Po całym kraju poszukiwała tych trzech mężczyzn,z którymi wsiadła wtedy do auta,by dowiedzieć się przynajmniej kto będzie dzieckiem.Pisana w ciekawy sposób,raczej niecodzienny.

kochanica Karczocha^^

smiley9 

Wysłany: 2008-05-28, 11:49   

"Weronika postanawia umrzeć" - jeden z tytułów, który najgłębiej zapadł w mojej pamięci

przemek_ex  

Wysłany: 2008-05-28, 11:53   

"Jestem kotem" Soseki Natsume
mam fioła na punkcie kotów...więc tytuł mnie zaintrygował, narracja z perspektywy kota i kociego świata, poza tym interesuje się Japonią i lubię japońskie powieści

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-05-30, 00:18   

Za dzieciaka, jeszcze zanim usłyszałam i poznałam to, co znać i przeczytać wypada, zaintrygował mnie "Władca pierścieni". Ale wtedy jakoś nie udało mi się przez niego przebrnąć, dopiero za drugim czy trzecim podejściem przeczytałam całość - przed przeczytaniem niektórych książek trzeba zgubić parę mleczaków;)

"I ty za młodu nie dorżnięta
Megiero, co masz taki tupet,
Że szczujesz na mnie swe szczenięta;

Całujcie mnie wszyscy w dupę."

Jóga  

Wysłany: 2008-05-30, 00:56   

Mnie zawsZe ciągnęła ,,Nieznośna lekkość bytu''. Nadal jestem w trakcie czytania. I urzeka.

Karczoch  

Wysłany: 2008-06-01, 23:49   

"Kiedy byłem dziełem sztuki" tytuł mnie niezmiernie intryguje, chyba powinnam przeczytać :D

ręceprecz odtybetu

kupa.

Kochanica :luka:

naya  

Wysłany: 2008-06-04, 20:54   

"poniedziałki są czerwone" Nicola Morgan... gdzieś, kiedyś usłyszałam czy zobaczyłam ten tytuł... niestety znaleźć (w celu kupienia) tą książkę jest bardzo trudno...

missblair  

Wysłany: 2008-06-12, 10:18   
   Polecający: google.pl

naya napisał/a:
"poniedziałki są czerwone" Nicola Morgan...

to jest jeśli się nie mylę z wydawnictwa amber, bardzo je lubię, bo jestem mini-fanką serii o księżniczce i plotkarze; p.

mi się kiedyś spodobał tytuł Nie da rady bez czekolady. niestety, rozczarowałam się. książka typowo dla nastolatek, ale jakoś tak głupio napisana i w ogóle nie było tam wcale tak dużo o czekoladzie, jakby tytuł wskazywał. ; c

Księga wiedzy czarodziejskiej ^^. coś jakby podręcznik do Harry`ego Pottera. ogółem opisane tam są te wszystkie magiczne istoty, żyjątka itp. dawno nie zaglądałam, bo od roku trzyma ją kumpel, mimo, że już dawno jest po prezentacji maturalnej.

Księga rzeczy utraconych. w sumie to nie tylko tytuł, a i fragment, który koleżanka zamieściła kiedyś na swoim fbl zaintrygował mnie. taka baśń dla dorosłych, bardzo mi się podobała, szczególnie alternatywne interpretacje znanych baśni, jedynie końcówka za bardzo przesłodzona.

Odpowiedz do tematu